X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jestem już po kilku badaniach przygotowawczych do wizyty w Invicta we wrześniu.

Zaniepokoił mnie podwyższony wynik SHBG - 145, gdzie norma jest do 110 bodajże. Z czego może to wynikać? Nadczynności tarczycy nie mam, marskość wątroby raczej też mnie nie dotyczy... Czy miała któraś z Was może taki wynik?

Dla uzupełnienia podam Wam pozostałe:

TST mam ok, mieści się w normie, co jest dla mnie zaskakujące, bo wcześniej miałam podwyższony nieznacznie.

Estradiol - obniżony, co też mnie zmartwiło.

Tarczyca - do unormowania - leczę się na niedoczynność, ale w momencie gdy na teście ciążowym pokazały się dwie kreski za zgodą lekarza zwiększyłam dawkę o 20%, w efekcie poziom TSH się obniżył poniżej normy. Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca przywrócę pierwotny poziom sprzed ciąży.

Prolaktyna - 564, w normie, ale wyżej niż zwykle. Jeszcze powinnam wykonać badanie po obciążeniu, zrobię je 28 sierpnia (mam wtedy wolne).

Czekam na Inhibinę B (dopiero za 2 tygodnie) i AMH.

Będę wdzięczna za pomoc/doradztwo :)

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ