Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Ciąża Biochemiczna
Odpowiedz

IVF Ciąża Biochemiczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Irenka07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miałam ciąze biochemiczną przy pierwszym podejściu do IVF. I chce zapytac jaka przyczyna moze byc i czy udało się zajszc potem w ciążę prawidłową?

• Muczylando Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 biochemie za sobą po transferach, sierpień i wrzesień. Zarodki nie są przebadane więc dojście co poszło nie tak nie jest możliwe na ten moment. Poszerzamy diagnostykę, co miesiąc wlatują nowe badania. W listopadzie mam konsultację z immunologiem. Czuję, że kręcę się w kółko i pomimo badań nie wiem dalej nic i długo się nie dowiem pewnie.

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024:
    🍀I:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31, 09/04, 10/30, 12/04 IV FET, 2 cb
    2025:
    ❌01/08 - V FET, cb
    🍀II:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    🐄07/22 - VI FET, 🍼04/11 3740g, 57cm🩵

❌KIR: Bx +2DS2
    ❔PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka, niedoczynność tarczycy, przewlekłe zapalenie endometrium
    🆗Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa, AMH ~3
    age.png

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa biochemiczne lipiec wrzesień plus jedna w zeszłym roku też nie znam przyczyny co drugi transfer jak modyfikuje leki zaskakuje z tym że u mnie zarodki nie badane

• Irenka07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Ja mam 2 biochemie za sobą po transferach, sierpień i wrzesień. Zarodki nie są przebadane więc dojście co poszło nie tak nie jest możliwe na ten moment. Poszerzamy diagnostykę, co miesiąc wlatują nowe badania. W listopadzie mam konsultację z immunologiem. Czuję, że kręcę się w kółko i pomimo badań nie wiem dalej nic i długo się nie dowiem pewnie.
    Dziękuję za odpowiedź 😊
    Przykro mi bardzo 😔🫂
    Życzę zeby wkrótce się udało i wszystko było dobrze🤞🙏💚☘️

Muczylando lubi tę wiadomość

• Irenka07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    Ja dwa biochemiczne lipiec wrzesień plus jedna w zeszłym roku też nie znam przyczyny co drugi transfer jak modyfikuje leki zaskakuje z tym że u mnie zarodki nie badane
    Dziękuję za odpowiedź 😊
    Przykro mi bardzo 😔🫂
    Życzę zeby wkrótce się udało i wszystko było dobrze🤞🙏💚☘️

• elaela10 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irenka07 wrote:
    Hej.
    Miałam ciąze biochemiczną przy pierwszym podejściu do IVF. I chce zapytac jaka przyczyna moze byc i czy udało się zajszc potem w ciążę prawidłową?

Różne mogą być przyczyny - zbyt niski progesteron, immunologia lub wadliwy zarodek. Kariotypy macie ok?

Czynnik męski
    AMH 1,33

Invimed, dr K.

24.06 start 💉
    28.06 - monitoring 🥚 rosną
    3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
    8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
    15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
    lipiec 2024 - transfer 😞
    wrzesien 2024- biochem
    listopad 2024 - transfer 😞
    marzec 2025 - 4AB❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ