X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Ciąża Biochemiczna
Odpowiedz

IVF Ciąża Biochemiczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Irenka07 Autorytet

Wysłany: 20 września, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miałam ciąze biochemiczną przy pierwszym podejściu do IVF. I chce zapytac jaka przyczyna moze byc i czy udało się zajszc potem w ciążę prawidłową?

• Muczylando Autorytet

Wysłany: 20 września, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 biochemie za sobą po transferach, sierpień i wrzesień. Zarodki nie są przebadane więc dojście co poszło nie tak nie jest możliwe na ten moment. Poszerzamy diagnostykę, co miesiąc wlatują nowe badania. W listopadzie mam konsultację z immunologiem. Czuję, że kręcę się w kółko i pomimo badań nie wiem dalej nic i długo się nie dowiem pewnie.

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    07/31 - I FET, cykl sztuczny, 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
    09/04 - II FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6, cb 3+6
    10/30 - III FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2

KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje
    PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy ok

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 20 września, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa biochemiczne lipiec wrzesień plus jedna w zeszłym roku też nie znam przyczyny co drugi transfer jak modyfikuje leki zaskakuje z tym że u mnie zarodki nie badane

• Irenka07 Autorytet

Wysłany: 21 września, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Ja mam 2 biochemie za sobą po transferach, sierpień i wrzesień. Zarodki nie są przebadane więc dojście co poszło nie tak nie jest możliwe na ten moment. Poszerzamy diagnostykę, co miesiąc wlatują nowe badania. W listopadzie mam konsultację z immunologiem. Czuję, że kręcę się w kółko i pomimo badań nie wiem dalej nic i długo się nie dowiem pewnie.
    Dziękuję za odpowiedź 😊
    Przykro mi bardzo 😔🫂
    Życzę zeby wkrótce się udało i wszystko było dobrze🤞🙏💚☘️

Muczylando lubi tę wiadomość

• Irenka07 Autorytet

Wysłany: 21 września, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    Ja dwa biochemiczne lipiec wrzesień plus jedna w zeszłym roku też nie znam przyczyny co drugi transfer jak modyfikuje leki zaskakuje z tym że u mnie zarodki nie badane
    Dziękuję za odpowiedź 😊
    Przykro mi bardzo 😔🫂
    Życzę zeby wkrótce się udało i wszystko było dobrze🤞🙏💚☘️

• elaela10 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irenka07 wrote:
    Hej.
    Miałam ciąze biochemiczną przy pierwszym podejściu do IVF. I chce zapytac jaka przyczyna moze byc i czy udało się zajszc potem w ciążę prawidłową?

Różne mogą być przyczyny - zbyt niski progesteron, immunologia lub wadliwy zarodek. Kariotypy macie ok?

Czynnik męski
    AMH 1,33

Invimed, dr K.

24.06 start 💉
    28.06 - monitoring 🥚 rosną
    3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
    8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
    15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
    7.08 - transfer🙏🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ