X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Ciąża Biochemiczna
Odpowiedz

IVF Ciąża Biochemiczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Irenka07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miałam ciąze biochemiczną przy pierwszym podejściu do IVF. I chce zapytac jaka przyczyna moze byc i czy udało się zajszc potem w ciążę prawidłową?

• Muczylando Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 biochemie za sobą po transferach, sierpień i wrzesień. Zarodki nie są przebadane więc dojście co poszło nie tak nie jest możliwe na ten moment. Poszerzamy diagnostykę, co miesiąc wlatują nowe badania. W listopadzie mam konsultację z immunologiem. Czuję, że kręcę się w kółko i pomimo badań nie wiem dalej nic i długo się nie dowiem pewnie.

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa biochemiczne lipiec wrzesień plus jedna w zeszłym roku też nie znam przyczyny co drugi transfer jak modyfikuje leki zaskakuje z tym że u mnie zarodki nie badane

• Irenka07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Ja mam 2 biochemie za sobą po transferach, sierpień i wrzesień. Zarodki nie są przebadane więc dojście co poszło nie tak nie jest możliwe na ten moment. Poszerzamy diagnostykę, co miesiąc wlatują nowe badania. W listopadzie mam konsultację z immunologiem. Czuję, że kręcę się w kółko i pomimo badań nie wiem dalej nic i długo się nie dowiem pewnie.
    Dziękuję za odpowiedź 😊
    Przykro mi bardzo 😔🫂
    Życzę zeby wkrótce się udało i wszystko było dobrze🤞🙏💚☘️

Muczylando lubi tę wiadomość

• Irenka07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    Ja dwa biochemiczne lipiec wrzesień plus jedna w zeszłym roku też nie znam przyczyny co drugi transfer jak modyfikuje leki zaskakuje z tym że u mnie zarodki nie badane
    Dziękuję za odpowiedź 😊
    Przykro mi bardzo 😔🫂
    Życzę zeby wkrótce się udało i wszystko było dobrze🤞🙏💚☘️

• elaela10 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irenka07 wrote:
    Hej.
    Miałam ciąze biochemiczną przy pierwszym podejściu do IVF. I chce zapytac jaka przyczyna moze byc i czy udało się zajszc potem w ciążę prawidłową?

Różne mogą być przyczyny - zbyt niski progesteron, immunologia lub wadliwy zarodek. Kariotypy macie ok?

Czynnik męski
    AMH 1,33

Invimed, dr K.

24.06 start 💉
    28.06 - monitoring 🥚 rosną
    3.07 - 12 🥚 na lewym jajniku, 14 na prawym
    8.07 - punkcja pobrano 13 komórek
    15.07 karta z hodowli: 4AA❄️, 4AA❄️, 4AB❄️, 4BB❄️, 4BB❄️
    lipiec - transfer 😞
    wrzesien - biochem
    listopad - transfer 😞
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ