X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Komorki 3 doba
Odpowiedz

Komorki 3 doba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2025, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest chociaz cien szansy by komorki slabo dzielace sie w 3 dobie ( 3 i 4 blastomerów) jednak ruszyly?
    Czy komus sie udalo uzyskac zarodki?
    Po zaplodnieniu 6 bylo ok ale 4 przestaly sie dzieli i zostaly tylko 2.
    Jutro mam miec rano telefon przed ewentualnym transferem ale juz chyba nie mam nadziei 😢

Starania od 2017r
    Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto.
    3xlaparoskopia, 2xhisteroskopia
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip
    11.2024 - start II stymulacja
    30.11.2024- punkcja- zero komorek
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    5 z 6 zapłodnione- 3 doba - brak rozwoju.
    26.03 - Transfer odwołany ⛔
    04.2025. II podejscie do KD
    05.2025 Leczymy stan zapalny
    16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
    16.06 TRANSFER ❌
    06.2025 Decyzja o AZ
    24.09.2025 transfer 🤞🤞
    7 dpt - 47 prog 21.42
    Test - ⏸️
    9 dpt - 104 prog 19.32
    11 dpt - 295 prog 21.33
    14 dpt - 794 prog 20.64
    16 dpt - 2172 prog 18.17
    19 dpt - 7293 prog. 18.56
    21 dpt - I usg CRL 2,1 mm ☺️
    28 dpt - II usg CRL 6,7 mm ☺️ jest 💓
    4.12- I prenatalne 🤞
    CRL 66,4 mm 💓 155ud/min
    preg.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2025, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    Czy jest chociaz cien szansy by komorki slabo dzielace sie w 3 dobie ( 3 i 4 blastomerów) jednak ruszyly?
    Czy komus sie udalo uzyskac zarodki?
    Po zaplodnieniu 6 bylo ok ale 4 przestaly sie dzieli i zostaly tylko 2.
    Jutro mam miec rano telefon przed ewentualnym transferem ale juz chyba nie mam nadziei 😢
    U nas z 6 powstały 2 zarodki 3bb i z obydwu wyszła ciąża. Syn już ma 17 miesięcy, a z córą jestem na finiszu ciąży i 30.06.25 cc.
    Wiec niewszystko stracone. TRZYMAM kciuki...pamiętaj nieliczy się ilość zarodków a ich jakość a w fazie końcowej czy da Ci upragnione dzieciątko...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ