X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Która klinika - Łódź
Odpowiedz

Która klinika - Łódź

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Stanęliśmy przed decyzja wyboru kliniki pod in vitro w Łodzi.
    Wśród komentarzy pośród znajomych polecane jest Salve, ale chciałam Was zapytać o Wasze odczucia.
    Salve? Bocian? Gameta?
    Jakie macie doświadczenia?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • aniab Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przechodzę przez procedurę w Salve w Łodzi. Generalnie jest ok, mają dobrych lekarzy (Kłosiński, Kubik, Stefanowicz), panią embriolog, która zawsze jest pod telefonem, panie w rejestracji są też bardzo pomocne. Respektują zalecenia docenta Paśnika (immunologa), co w przypadku większych problemów jest istotne. Apteka jest dobrze wyposażona, nigdy nie miałam problemu z zakupem leków. Salve ma też dofinansowanie z urzędu miasta - 5.000 zł, właśnie dlatego zdecydowałam się na tę placówkę. Jedyne co mi się nie podoba to ich sztywne "2 transfery", które podobno statycznie nie muszą się udać i nie zlecają dodatkowych badań, dopiero po 3 nieudanej próbie... Ja po 1 nieudanym transferze zrobiłam genetykę i immunologię na własną rękę, dzięki wiedzy z forum, i mojemu ginekologowi kapcie spadły ;) dziwię się, że w ogóle przed pierwszą procedurą nie każą zrobić konkretniejszej diagnostyki skoro i tak idzie na to tyle pieniędzy... ile zarodków mogło by się uratować dzięki temu ;) nie mam doświadczenia z Bocianem czy Gametą.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat jestem już po badaniach genetycznych i immunologicznych, a w grudniu mam wizytę u Pasnika.
    Trochę zaczęłam od drugiej strony 😅 w sensie najpierw badania po stratach naturalnych, a na końcu in vitro :)
    Ja mam właśnie polecenie iść do dr Stefanowicz.
    Bardzo dziękuje za odpowiedz :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • aniab Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Akurat jestem już po badaniach genetycznych i immunologicznych, a w grudniu mam wizytę u Pasnika.
    Trochę zaczęłam od drugiej strony 😅 w sensie najpierw badania po stratach naturalnych, a na końcu in vitro :)
    Ja mam właśnie polecenie iść do dr Stefanowicz.
    Bardzo dziękuje za odpowiedz :)

Bardzo dobrze zrobiłaś :) też bym się przebadała przed pierwszym transferem ale nie miałam takiej wiedzy, do transferu podeszłam na pewniaka, bo przecież nie choruję co miesiąc i na pewno jestem zdrowa ;) w salve medica mają dobry sprzęt na usg, :) dla porównania - tam wykryli mi polip endometrialny, w innej placówce niczego nie widzieli :)

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab wrote:
    Bardzo dobrze zrobiłaś :) też bym się przebadała przed pierwszym transferem ale nie miałam takiej wiedzy, do transferu podeszłam na pewniaka, bo przecież nie choruję co miesiąc i na pewno jestem zdrowa ;) w salve medica mają dobry sprzęt na usg, :) dla porównania - tam wykryli mi polip endometrialny, w innej placówce niczego nie widzieli :)
    A mogę zapytać ile czasu zajęło od 1 wizyty do transferu? Ile miesięcy?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • aniab Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A mogę zapytać ile czasu zajęło od 1 wizyty do transferu? Ile miesięcy?

Wizytę kwalifikacyjną mieliśmy pod koniec stycznia, czekaliśmy max 2 tygodnie na dofinansowanie, potem scratching endometrium i pod koniec marca punkcja ale transfer był odwołany ze względu na ryzyko hiperstymulacji, potem złapałam cytomegalię, musiałam odczekać, więc finalnie transfer odbył się w lipcu w lipcu :) myślę, że można zamknąć się w 2 - 3 cyklach jeśli nie ma przeciwskazań :)

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta pani powiedziała, ze jeżeli chcemy zacząć w styczniu, to powinnismy złożyć we wrześniu/październiku wniosek o dofinansowanie.
    Wielkie dzięki za pomoc ;)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • emyszka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam średnie wrażenia jeśli chodzi o Salve i planuje przejść się na wizytę do Gamety (jesteśmy po 3 transferach, beta ani razu nie ruszyła - nie zostały już nam żadne zarodki). Przeszkadza mi właśnie brak szukania przyczyny tylko z automatu kierowanie na kolejne transfery.
    Leczyłam się u dr K

Antonina9429 lubi tę wiadomość

Starania od 2019

34 lata 👩‍❤️‍👨 40 lat

🍀Start 1 IVF pazdziernik 2021🍀
    10.2021 - punkcja ❄️❄️❄️4BA
    30.12.2021🍀transfer 4BA (embryo glue)
    10.01.2022 Beta 😭
    04.03.2022 🍀 transfer 4BA (embryo glue, nacięcie otoczki)
    11.03.2022 Beta 😭
    12.2022 Histeroskopia, cd56, cd138
    01.2023 🍀 transfer 4BA
    02.2023 Beta😭
    2024: Gameta Rzgów 🍀 zaczynamy od początku
    28.02.2024: punkcja - 9 komórek, tylko 1 przetrwał <3
    03.2024 Beta😭
    11.2024 #Trzecia stymulacja -> Długi protokół
    12.2024 Punkcja - 2x blastki
    24.12 - transfer 🌲🩵
    01.01.2025 😭😭😭
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz.
    Jak tak słyszę różne opowieści, nawet wśród znajomych z innych miast, to jednak w większości miejsc pierwszy transfer robią bez jakiejś większej diagnostyki.
    Tez tego nie rozumiem..
    my już jesteśmy naprawdę mocno przebadani
    Mąż miał robione badanie ogólne, HBA, defragmentacje, swim up i przeciwciała w nasieniu - wszystkie wyniki rewelacja
    Ja już poza hormonami miałam ASA, ANA3, Kiry, Kariotypy z mężem, cytokiny, subpopulacje, drożność jajowodów, teraz będę robić allo mlr
    Zmieniłam lekarza (ostatnia pani dr mówiła ze mam iść do Pasnika a potem in vitro), zmieniłam lekarza, ale pan doktor tez powiedział, ze zaawansowanie PCOS jest duże i to jest powodów naszej niepłodności
    Wiem, ze statystycznie dopiero, któreś z kolei in vitro kończy się powodzeniem, także nie nastawiam się, ze 1 się uda
    Ale po prostu czuje, ze mamy dość głęboka diagnostykę już zrobiona i ten jeden transfer jestem gotowa mieć na pewno bez większej ingerencji

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ