X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Która klinika - Łódź
Odpowiedz

Która klinika - Łódź

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Stanęliśmy przed decyzja wyboru kliniki pod in vitro w Łodzi.
    Wśród komentarzy pośród znajomych polecane jest Salve, ale chciałam Was zapytać o Wasze odczucia.
    Salve? Bocian? Gameta?
    Jakie macie doświadczenia?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • aniab Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przechodzę przez procedurę w Salve w Łodzi. Generalnie jest ok, mają dobrych lekarzy (Kłosiński, Kubik, Stefanowicz), panią embriolog, która zawsze jest pod telefonem, panie w rejestracji są też bardzo pomocne. Respektują zalecenia docenta Paśnika (immunologa), co w przypadku większych problemów jest istotne. Apteka jest dobrze wyposażona, nigdy nie miałam problemu z zakupem leków. Salve ma też dofinansowanie z urzędu miasta - 5.000 zł, właśnie dlatego zdecydowałam się na tę placówkę. Jedyne co mi się nie podoba to ich sztywne "2 transfery", które podobno statycznie nie muszą się udać i nie zlecają dodatkowych badań, dopiero po 3 nieudanej próbie... Ja po 1 nieudanym transferze zrobiłam genetykę i immunologię na własną rękę, dzięki wiedzy z forum, i mojemu ginekologowi kapcie spadły ;) dziwię się, że w ogóle przed pierwszą procedurą nie każą zrobić konkretniejszej diagnostyki skoro i tak idzie na to tyle pieniędzy... ile zarodków mogło by się uratować dzięki temu ;) nie mam doświadczenia z Bocianem czy Gametą.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat jestem już po badaniach genetycznych i immunologicznych, a w grudniu mam wizytę u Pasnika.
    Trochę zaczęłam od drugiej strony 😅 w sensie najpierw badania po stratach naturalnych, a na końcu in vitro :)
    Ja mam właśnie polecenie iść do dr Stefanowicz.
    Bardzo dziękuje za odpowiedz :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • aniab Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Akurat jestem już po badaniach genetycznych i immunologicznych, a w grudniu mam wizytę u Pasnika.
    Trochę zaczęłam od drugiej strony 😅 w sensie najpierw badania po stratach naturalnych, a na końcu in vitro :)
    Ja mam właśnie polecenie iść do dr Stefanowicz.
    Bardzo dziękuje za odpowiedz :)

Bardzo dobrze zrobiłaś :) też bym się przebadała przed pierwszym transferem ale nie miałam takiej wiedzy, do transferu podeszłam na pewniaka, bo przecież nie choruję co miesiąc i na pewno jestem zdrowa ;) w salve medica mają dobry sprzęt na usg, :) dla porównania - tam wykryli mi polip endometrialny, w innej placówce niczego nie widzieli :)

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab wrote:
    Bardzo dobrze zrobiłaś :) też bym się przebadała przed pierwszym transferem ale nie miałam takiej wiedzy, do transferu podeszłam na pewniaka, bo przecież nie choruję co miesiąc i na pewno jestem zdrowa ;) w salve medica mają dobry sprzęt na usg, :) dla porównania - tam wykryli mi polip endometrialny, w innej placówce niczego nie widzieli :)
    A mogę zapytać ile czasu zajęło od 1 wizyty do transferu? Ile miesięcy?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • aniab Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A mogę zapytać ile czasu zajęło od 1 wizyty do transferu? Ile miesięcy?

Wizytę kwalifikacyjną mieliśmy pod koniec stycznia, czekaliśmy max 2 tygodnie na dofinansowanie, potem scratching endometrium i pod koniec marca punkcja ale transfer był odwołany ze względu na ryzyko hiperstymulacji, potem złapałam cytomegalię, musiałam odczekać, więc finalnie transfer odbył się w lipcu w lipcu :) myślę, że można zamknąć się w 2 - 3 cyklach jeśli nie ma przeciwskazań :)

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta pani powiedziała, ze jeżeli chcemy zacząć w styczniu, to powinnismy złożyć we wrześniu/październiku wniosek o dofinansowanie.
    Wielkie dzięki za pomoc ;)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • emyszka Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam średnie wrażenia jeśli chodzi o Salve i planuje przejść się na wizytę do Gamety (jesteśmy po 3 transferach, beta ani razu nie ruszyła - nie zostały już nam żadne zarodki). Przeszkadza mi właśnie brak szukania przyczyny tylko z automatu kierowanie na kolejne transfery.
    Leczyłam się u dr K

Antonina9429 lubi tę wiadomość

Starania od 2019

34 lata 👩‍❤️‍👨 40 lat

🍀Start 1 IVF pazdziernik 2021🍀
    10.2021 - punkcja ❄️❄️❄️4BA
    30.12.2021🍀transfer 4BA (embryo glue)
    10.01.2022 Beta 😭
    04.03.2022 🍀 transfer 4BA (embryo glue, nacięcie otoczki)
    11.03.2022 Beta 😭
    12.2022 Histeroskopia, cd56, cd138
    01.2023 🍀 transfer 4BA
    02.2023 Beta😭
    2024: Gameta Rzgów 🍀 zaczynamy od początku
    28.02.2024: punkcja - 9 komórek, tylko 1 przetrwał <3
    03.2024 Beta😭
    11.2024 #Trzecia stymulacja -> Długi protokół
    12.2024 Punkcja - pobrano 13 oocytów, 11 się dalej rozwija - czekamy
    24.12 - transfer (?)
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz.
    Jak tak słyszę różne opowieści, nawet wśród znajomych z innych miast, to jednak w większości miejsc pierwszy transfer robią bez jakiejś większej diagnostyki.
    Tez tego nie rozumiem..
    my już jesteśmy naprawdę mocno przebadani
    Mąż miał robione badanie ogólne, HBA, defragmentacje, swim up i przeciwciała w nasieniu - wszystkie wyniki rewelacja
    Ja już poza hormonami miałam ASA, ANA3, Kiry, Kariotypy z mężem, cytokiny, subpopulacje, drożność jajowodów, teraz będę robić allo mlr
    Zmieniłam lekarza (ostatnia pani dr mówiła ze mam iść do Pasnika a potem in vitro), zmieniłam lekarza, ale pan doktor tez powiedział, ze zaawansowanie PCOS jest duże i to jest powodów naszej niepłodności
    Wiem, ze statystycznie dopiero, któreś z kolei in vitro kończy się powodzeniem, także nie nastawiam się, ze 1 się uda
    Ale po prostu czuje, ze mamy dość głęboka diagnostykę już zrobiona i ten jeden transfer jestem gotowa mieć na pewno bez większej ingerencji

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ