X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Letrozol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ola Nowa

Wysłany: 29 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    byłam stymulowana clostibegyt 2x1, urosły mi 2 pęchęrzyki po 1 na każdym jajniku. Do owulacji nie doszło bo miały po 39,6 mm każdy. Lekarz przepisał mi na 2 miesiące luteine. Po 2 miesiącach kiedy do niego wróciłam w cyklu naturalnym w 8 dc endometrium 5.8. Pęcherzyk na lewym jajniku 19.9 a na prawym 6.6. W 13 dc już nie było widać tego dużego pęcherzyka ale inne o wymiarach 10,11, 12 a endometrium 11.51. Od kolejnego cyklu lekarz zalecił Letrozole 4 tabletki dziennie od 2 do 6 dc. Dla męża również Letrozole po 1 tabletce co 3 noc. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Zastanawiam się czy brać taką dużą dawkę skoro po 2 tabeltkach dziennie clostybegyt urosł mi tak duże pęcherze. I czy z tego pęcherzyka 19.9 była owulacja, czy on pękł, czy się wchłoną. Sama nie. Lekarz przepisując letrozole powiedział, że trzeba wzmocnić owulację. Pomocy, co o tym myślicie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ