Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Letrozol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ola Nowa

Wysłany: 29 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    byłam stymulowana clostibegyt 2x1, urosły mi 2 pęchęrzyki po 1 na każdym jajniku. Do owulacji nie doszło bo miały po 39,6 mm każdy. Lekarz przepisał mi na 2 miesiące luteine. Po 2 miesiącach kiedy do niego wróciłam w cyklu naturalnym w 8 dc endometrium 5.8. Pęcherzyk na lewym jajniku 19.9 a na prawym 6.6. W 13 dc już nie było widać tego dużego pęcherzyka ale inne o wymiarach 10,11, 12 a endometrium 11.51. Od kolejnego cyklu lekarz zalecił Letrozole 4 tabletki dziennie od 2 do 6 dc. Dla męża również Letrozole po 1 tabletce co 3 noc. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Zastanawiam się czy brać taką dużą dawkę skoro po 2 tabeltkach dziennie clostybegyt urosł mi tak duże pęcherze. I czy z tego pęcherzyka 19.9 była owulacja, czy on pękł, czy się wchłoną. Sama nie. Lekarz przepisując letrozole powiedział, że trzeba wzmocnić owulację. Pomocy, co o tym myślicie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ