X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Luteinie może zablokować miesiączkę?
Odpowiedz

Luteinie może zablokować miesiączkę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie.

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moze, zalezy od kobiety dlatego zaleca sie branie 3 dni po owu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bardzo rozumiem, jak moze ja zablokowac, skoro ona jest po to by wywoalac @... wiem ze progesteron za wczesnie wziety moze wplynac na owulacje, ale nie slyszalam ze ma wplyw tez na @, moze niedoinformowana jakas jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brany non stop bez przerwy tak wg mojej wiedzy. Miesiączki nie będzie też jeśli jest ciąża. Luteina w przypadku ciąży podtrzyma ją, a w przypadku braku ciąży wywoła.

• listek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam. Brałam luteinę dłużej niż 10 dni i miesiączki nie było. 5 dni mi się spóźniała, a zawsze mam jak w zegarku. Myślałam, że może ciąża, ale testy negatywne.
    Dopiero jak odstawiłam luteinę, to po 2 dniach przyszła @

Dlatego lekarz mówił aby brać ja 10 dni, potem zrobić test i jak negatywny to ja odstawić, a po kilku dniach przyjdzie @

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodziło mi o to czy biorąc ją od 4 dpo np przez 21 dni to jeśli nie ma ciąży to @ może być np po 14 dniach brania bez przerwy?

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli o takim przypadku mowisz, mysle, ze faza lutealna moze ulec zaburzeniu i faktycznie @ moze pojawic sie troche pozniej... wydaje mi sie, ze wtedy jest wieksze stezenie progesteronu w organizmie i troszke czasu minie nim on spadnie, stad ewentualne opoznienie w @... ale to sa moje przemyslenia na ten temat, nie wiem moze ktos jeszcze sie wypowie... Kasiu po drugie kazdy organizm jest inny, wiec ciezko powiedziec czy dostalabys @ akurat po 14 dniach od odstawienia. A skoro nie ma ciazy, to dlaczego chcesz brac lutke az 21 dni? mysle ze tez nie ma co przesadzac z tym i ja bym brala jedynie taka dawke, aby @ normalnie mogla sie pojawic... <3

ja jak biore progesteron (przez 10 dni) po 2 dniach od skoku tempki, to wczesniej mialam tak, ze po 2 dniach od odstawienia dostalam @, a teraz jakos mam po 5 dniach od odstawienia... tez mi sie cos wydluzyla ta faza lutealna...

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Ja luteine biorę od 3 cylki. Zawsze dostawalam w czwartym dniu po odstawieniu jak w zegarku. Teraz 6 dzien i cisza. Nieciesze się wcale bo przestawi mi cylk jak na złość i będę musiała przesuwać zabieg. Dlaczego sie tak stalo?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak brałam na wywołanie okresu to po 10 dniach odstawiłam a po 2-3 dniach później była już @. Biorę teraz bo mam krótkie fazy lute ale o ile w ogóle je man. Prolaktyna niby w normie a jak biorę castagnusa to zawsze mam tą drugą fazę.

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzily cykle z luteina 28 dniowe. Teraz jest 30 i nic. Mam ustawiony zabieg oraz dodatkowe badania przed-jak mi sie opóźni to będę w czarnej...dziurze.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam dzisiaj test i negatyw. Masakra już mam dość... Nie wiem czy brać dalej tą luteinę czy odpuścić i zaczekać na @...

115bfb75782802775a7b78ca1617a0ea.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:00

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja bym wziela jeszcze tez 3 dni lutki i normalnie czekala na @... wiem,z e byly przypadki, ze po lutce czy dupki dziewczyny na @ czekaly nawet grubo ponad tydzien... wiem, ze negatywne testy zalamuja, dlatego ja nie robie juz ich przed terminem @, jedynie po - tak postanowilam po ostatnim nieudanym cyklu, bo mam juz normalnie dosc widoku I kreski <3 przytulam <3

kochane, a apropo zmiany w dlugosci fazy lutealnej (w zaleznosci tak jak piszecie, jesli w ogole ona wystepuje lub czy @ po prostu sie spoznia bardziej po odstawieniu leku niz zwykle) to sama mam mieszane uczucia... moze stres ma na to wplyw, moze jakis inne czynniki, ktore na nas oddzialowuja w ciugu cyklu... ciezko stwierdzic. Moze jeszcze ktos sie wypowie na ten temat, bo tez chetnie bym sie czegos dowiedziala...

• Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę brała jeszcze luteinę przez 3 dni czyli do piątku włącznie. W sobotę test i zobaczymy... ale nie liczę na cud... :(

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dobrze, jak ma cos wyjsc to wyjdzie, ciesze sie, ze moglam pomoc... mam nadzieje, ze ujrzysz piekne II kreseczki - zielonosci :)

• Idgie Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bralam duphaston przy ostatniej, nieudanej iui.
    Odstawilam go i gdzies po 2 dniach dostalam "okres". To juz trzeci dzien, rano cos poleci (jest czerwono na papierze toaletowym), a potem caly dzien sucho.
    Rozpoczelam procedure ivf, od 1dc biore ovulastan, czyli juz 3 dni.
    Czy ten brak @ to od progesteronu czy antykoncepcji?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Agatka35 Nowa

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też biorę luteinie I Czekam okres... Już 6 dzień

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ