X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną menopur czy ktoras stosowala?
Odpowiedz

menopur czy ktoras stosowala?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy ktoras stosowala menopur? Ja robilam zastrzyki od 9 dc do 13 cala ampulke. Czy widzialyscie jakies rezultaty?

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam stymulowana menopurem do IVF. Brałam przez 3 dni 225 j a potem przez 5 dni 150 j wyhodowałam 21 pęcherzyków z czego pobrano wczoraj podczas punkcji 17 dorodnych jajeczek :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten lek dostalam ale.noe do zabiegu tylko naturalnie z mala pomoca lekow. Zdziwilam sie ale lekarz powiedzial ze ten lek jest najlepszy...

Wysłany: 23 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem, dobrze stymuluje i ma mało działań ubocznych :) jak na Ciebie podziałał/działa?

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy cykl go dostalam ale nie czulam nic innego niz zawsze. Wzielam 5 ampulek a nastepnego dnia pregnyl i czekam na efekty:-)

Wysłany: 24 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kciuki żeby był piękny efekt w postaci II i zdrowej dzidzi :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie czarownica_tea. Czekam z niecierpliwoscia na te dwie kreseczki:-)

• kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , ja tez jestem na menopurze 75, 4, 6, 8, 10 dc, to jjuz moj ostatni cykll(lekarz powiedzial ze jak przez 3 cyklle sie nie uda to nie ma to sensu :() z tymi lekami. Dzisiaj bylam na usg 3 pecherzyki 12,13 i 8 mm.

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja od dzis zacyznam swoja przygode z menopurem, jak u was to wszyskto wygladalo ? udalo sie wam zajsc ? jak tak to w ktorym cyklu ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, wczoraj wzielam pierwszy zastrzyk menupuru, 225 (3 ampulki).
    Teraz rano jakby mi sie w glowie krecilo.
    Mam tez katar alergiczny, ale tak czasem miewam.
    Myslicie, ze te zawroty to od leku?
    Mialyscie tak?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Wasze wpisy i czy tylko ja dostałam menpur przed inseminacją?
    Idgie mnie po pierwszej dawce menpuru zmogło i zasnęłam więc myśle, że twoje zawroty głowy są po leku.

Idgie lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 2 cykle z menopurem przed iui. Generalnie nie mam żadnych skutków ubocznych po lekach, miałam też 6 cykli clo i teraz mam 2 cykl puregonem. No moze trochę bolały jajniki (chyba czułam, jak tam trwa produkcja).
    Pęcherzyki po wszystkich rosły.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam cykl z CLO 1 tab 3-7 dc i menopurem 75, po pół ampułki w 10 i 11 dc
    trochę dziwne dawkowanie ale 2 pęcherzyki urosły :)

• Idgie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz lepiej, pewnie sie przyzwyczailam juz :)

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ