Niedrożne jajowody- Naturalne metody
-
Hej Staraczki,
Niedawno zostałam zdiagnozowana...Lewy jajowów niezdrożny prawy drożny pod dużym cisnieniem (lekarka 2 razy próbowała). Przynajmniej wiem dlaczego od 1,5 roku nam nie wychodziło- ale to tyle z pozytywów.Lekarka ostatecznie stwierdziła, że kontrast przeszedł ale dodała, że nie wie czy nasienie bez cisnienia by przeszło. Przetrawiłam tą diagnoze i po przeczytaniu całego internetu postanowiłam nie udrażniać jajowodów (niska skuteczność, możliwość uszkodzenia i powstania kolejnych zrostów)
Przez nastepne kilka miesięcy stawiamy na naturalne metody.
Na zagranicznych forach (mieszkam poza pl) bardzo wiele dziewczyn stosuje:
1)Serrapeptase- enzym z jedwabnika króry likwiduje wszelkie martwe tkanki z organizmu i udrażnia żyly. W komentarzach szukajcie unblock fallopian tubes. link z komentarzami dziewczyn które udrożniły taj jajowody poniżej. Ja zażywam 2 rano na pusty żałądek i 2 na noc tez na pusty. (kluczowe jest zeby zazywac na pusty)
https://ie.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Potency-Serrapeptase-120-000-SPU-90-Veggie-Caps/23747
2) Chinskie herbaty
Xi Xian Cao i Yi Mu Cao. pite razem 2 razy dziennie od okresu do owulacji tez na pusty żaładek. poprawiaja cyrkulacje i usuwaja martwe komurki z organizmu. Niekture dziewczyny po miesiącu picia były w ciązy!!!Poczytajcie opinie po ang. Blocked Fallopian tubes!byłam pod wrażeniem
https://www.amazon.com/dp/B0041LZH2U/ref=sspa_dk_detail_0?psc=1&pd_rd_i=B0041LZH2U&pd_rd_w=HglJi&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=Mqe0x&pf_rd_r=EVM5P1NEH4EX1KEBCTDX&pd_rd_r=c45d5034-14d5-11e9-a754-fbee9a213cec&smid=A3VDBPE82S43CG#customerReviews
https://www.amazon.com/dp/B0041M47L6/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B0041M47L6&pd_rd_w=rpQx3&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=3Ctfh&pf_rd_r=VRCR61N50RWWH36CBY61&pd_rd_r=cb080240-14d5-11e9-a820-63076806f502&smid=A3VDBPE82S43CG
3) Z polskich sposobów zakupiłam plastry borowinowe i miedzy okresem i owulacją użyłam ich kilka razy. są bardzo tanie a na pewno nie zaszkodzą chyba że ma sie endometroze (na 99% ja nie mam) ale na wszelki wypadek oklady robie co 2 dzien a nie codziennie miedzy okresem a owulacą.
4) Akupuntura 1 w tyg pod kontem niedrożnych jajowodów. Wczoraj byłam i to super przyjemy zabieg i na pewno nie zaszkodzi. Na szczeście moje ubezpieczenie tutaj pokrywa sporoa czesc zabiegów inaczej nie wiem czy bym sie zdecydowała.
4) Dieta- wiadomo trzymam diete zdrowa ale wczoraj na akupunturze Pani doradziła mi żebym odstawiła banany i ograniczyla awokado (mogą zageszczać wydzieliny i blokować) jadłam min jednego banana dziennie do dziś i odstawiam. Z innych rad dietetycznych Pani od Akupunktury doradziła mi jedzenie ciplych rzeczy, niepicie zimnych napojów żeby utrzymywać narządy wew w pokojowj temp. NIe wiem czy to ma jakis zwiazek ale nie mam nic do stracenia-zastosuje sie.
Planuję prze 3-4 miesiące stosować te specyfiki/ ograniczenia i zrobić kolejny test HSG może w kwietniu...
Jeśli borykacie się z niedrożnością to przed operacyjnym urażnianiem spróbowałabym tych specyfików. Opinie na zagranicznych forach za bardzo zachęzające!!!
Jeśli któraś z was stosowała,jedną z tych terapii dajcie znać jakie były skutki.
Mimo tej diagnozy jestem pozytywnie nastawiona!
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 14:04
Liolia, dżona lubią tę wiadomość
-
Almond86 wrote:Hej Staraczki,
Niedawno zostałam zdiagnozowana...Lewy jajowów niezdrożny prawy drożny pod dużym cisnieniem (lekarka 2 razy próbowała). Przynajmniej wiem dlaczego od 1,5 roku nam nie wychodziło- ale to tyle z pozytywów.Lekarka ostatecznie stwierdziła, że kontrast przeszedł ale dodała, że nie wie czy nasienie bez cisnienia by przeszło. Przetrawiłam tą diagnoze i po przeczytaniu całego internetu postanowiłam nie udrażniać jajowodów (niska skuteczność, możliwość uszkodzenia i powstania kolejnych zrostów)
Przez nastepne kilka miesięcy stawiamy na naturalne metody.
Na zagranicznych forach (mieszkam poza pl) bardzo wiele dziewczyn stosuje:
1)Serrapeptase- enzym z jedwabnika króry likwiduje wszelkie martwe tkanki z organizmu i udrażnia żyly. W komentarzach szukajcie unblock fallopian tubes. link z komentarzami dziewczyn które udrożniły taj jajowody poniżej. Ja zażywam 2 rano na pusty żałądek i 2 na noc tez na pusty. (kluczowe jest zeby zazywac na pusty)
https://ie.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Potency-Serrapeptase-120-000-SPU-90-Veggie-Caps/23747
2) Chinskie herbaty
Xi Xian Cao i Yi Mu Cao. pite razem 2 razy dziennie od okresu do owulacji tez na pusty żaładek. poprawiaja cyrkulacje i usuwaja martwe komurki z organizmu. Niekture dziewczyny po miesiącu picia były w ciązy!!!Poczytajcie opinie po ang. Blocked Fallopian tubes!byłam pod wrażeniem
https://www.amazon.com/dp/B0041LZH2U/ref=sspa_dk_detail_0?psc=1&pd_rd_i=B0041LZH2U&pd_rd_w=HglJi&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=Mqe0x&pf_rd_r=EVM5P1NEH4EX1KEBCTDX&pd_rd_r=c45d5034-14d5-11e9-a754-fbee9a213cec&smid=A3VDBPE82S43CG#customerReviews
https://www.amazon.com/dp/B0041M47L6/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B0041M47L6&pd_rd_w=rpQx3&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=3Ctfh&pf_rd_r=VRCR61N50RWWH36CBY61&pd_rd_r=cb080240-14d5-11e9-a820-63076806f502&smid=A3VDBPE82S43CG
3) Z polskich sposobów zakupiłam plastry borowinowe i miedzy okresem i owulacją użyłam ich kilka razy. są bardzo tanie a na pewno nie zaszkodzą chyba że ma sie endometroze (na 99% ja nie mam) ale na wszelki wypadek oklady robie co 2 dzien a nie codziennie miedzy okresem a owulacą.
4) Akupuntura 1 w tyg pod kontem niedrożnych jajowodów. Wczoraj byłam i to super przyjemy zabieg i na pewno nie zaszkodzi. Na szczeście moje ubezpieczenie tutaj pokrywa sporoa czesc zabiegów inaczej nie wiem czy bym sie zdecydowała.
4) Dieta- wiadomo trzymam diete zdrowa ale wczoraj na akupunturze Pani doradziła mi żebym odstawiła banany i ograniczyla awokado (mogą zageszczać wydzieliny i blokować) jadłam min jednego banana dziennie do dziś i odstawiam. Z innych rad dietetycznych Pani od Akupunktury doradziła mi jedzenie ciplych rzeczy, niepicie zimnych napojów żeby utrzymywać narządy wew w pokojowj temp. NIe wiem czy to ma jakis zwiazek ale nie mam nic do stracenia-zastosuje sie.
Planuję prze 3-4 miesiące stosować te specyfiki/ ograniczenia i zrobić kolejny test HSG może w kwietniu...
Jeśli borykacie się z niedrożnością to przed operacyjnym urażnianiem spróbowałabym tych specyfików. Opinie na zagranicznych forach za bardzo zachęzające!!!
Jeśli któraś z was stosowała,jedną z tych terapii dajcie znać jakie były skutki.
Mimo tej diagnozy jestem pozytywnie nastawiona!
Pozdrawiam
Pomogło. ?
Tez mam niedrozny jajowód👧 2005
👦 2008
💑 08.2013
💍 05.2017
"Boże pomóż przetrwać wszystko,
na kolanach Ciebie błagam,
żeby wróciły te dni,
kiedy uśmiech był na twarzy,
żebym spokojnie zasypiał
i znowu zaczął marzyć" -
Dziewczyny!!!!
Przedwczoraj zobaczylam 2 kreski!!!jestem w szoku ale te metody zadzialaly🌸w szczesliwym cyklu zazywalam rowniez tumeric,cynamon i im ir w tabletkach w formie suplementu.Dodatkowo kilka razy dziennie powtarzalam sobie w glowie ze moje jajowody sa drozne i zdrowe.Unikalam zimnych napojow nie jadlam bananow i avocado.Pilam goraca wode .powyzsze wskazowki sa z ksiazki IVF is not your only option mam ja na kindlu. Jesli macie jakies pytania do chetnie sluze pomoca. Mielismy wizyte w maju w Bocianie ale wczoraj ja odwolalam...zanim zdecydujecie sie na ivf z powodu niedroznego jajowodu lub obu niedroznych to warto przez kilka miesiecy sastosowac te metody nam sie udalo.
Marzenka85, Klaudiakry, Marzena1988, Blondi32 lubią tę wiadomość
-
Witam,
Mam pytanie czy Serrapeptase jaka dawka po 2 tabletki rano i wieczorem skoro jest dostępna 250000ul to wtedy jedna tabletka rano i wieczorem ? Czy można brać cały miesiąc i w trakcie starań?
Czy herbatki chińskie odpierwszego dnia okresu Czy ostatniego i do dnia owulacji czyli wzrostu lh ? -
Hej.
Dzisiaj jestem po badaniu drożności jajowodu. Jajowodu, bo niestety został mi tylko jeden i jest niedrożny.
W tym ciężkim dla mnie momencie, gdzie świat mi się zawalił znalazłam Twój post. Dodał mi on skrzydeł. Zamówiłam już herbaty. Trochę mam problem z zamówieniem Serrapeptase, gdyż wydaje mi się że znalazłam jedynie spore dawki i nie jestem pewna, czy rzeczywiście mogę brać 4 tabletki dziennie.
Z plastrów muszę zrezygnować bo mam endometriozę.
Dziękuję że podzieliłaś się tymi informacjami. Chętnie zadałabym Ci kilka pytań prywatnie.
Pozdrawiam -
Almond86 wrote:Dziewczyny!!!!
Przedwczoraj zobaczylam 2 kreski!!!jestem w szoku ale te metody zadzialaly🌸w szczesliwym cyklu zazywalam rowniez tumeric,cynamon i im ir w tabletkach w formie suplementu.Dodatkowo kilka razy dziennie powtarzalam sobie w glowie ze moje jajowody sa drozne i zdrowe.Unikalam zimnych napojow nie jadlam bananow i avocado.Pilam goraca wode .powyzsze wskazowki sa z ksiazki IVF is not your only option mam ja na kindlu. Jesli macie jakies pytania do chetnie sluze pomoca. Mielismy wizyte w maju w Bocianie ale wczoraj ja odwolalam...zanim zdecydujecie sie na ivf z powodu niedroznego jajowodu lub obu niedroznych to warto przez kilka miesiecy sastosowac te metody nam sie udalo. -
Almond86 wrote:Dziewczyny!!!!
Przedwczoraj zobaczylam 2 kreski!!!jestem w szoku ale te metody zadzialaly🌸w szczesliwym cyklu zazywalam rowniez tumeric,cynamon i im ir w tabletkach w formie suplementu.Dodatkowo kilka razy dziennie powtarzalam sobie w glowie ze moje jajowody sa drozne i zdrowe.Unikalam zimnych napojow nie jadlam bananow i avocado.Pilam goraca wode .powyzsze wskazowki sa z ksiazki IVF is not your only option mam ja na kindlu. Jesli macie jakies pytania do chetnie sluze pomoca. Mielismy wizyte w maju w Bocianie ale wczoraj ja odwolalam...zanim zdecydujecie sie na ivf z powodu niedroznego jajowodu lub obu niedroznych to warto przez kilka miesiecy sastosowac te metody nam sie udalo. -
Witam . Jestem tutaj nowa . Moja sytuacja wygląda tak . 2 lata staram się o maleństwo, latałam po lekarzach robiłam badania i wszystko dobrze aż tu nagle miesiąc temu dowiedziałam się że lewy jajowód mam niedrożny a prawy podczas badania kontrastowego udało się udrożnić . Niby powód do radości, jednak boję się że za jakiś czas znowu może mi się zapchać . Czy jest tu dobra duszyczka która mogła by mi trochę podpowiedzieć i wytłumaczyć jak sprawdzonymi naturalnymi sposobami można temu zapobiec i przy okazji zwiększyć szanse na posiadanie maluszka .
-
Cześć, od roku nie możemy zajść w ciążę. Mam nawracające wodniaki. Niedrożne oba jajowody. Dzisiaj byłam w invimed. Pani doktor powiedziała to co mój lekarz prowadzący. Do usunięcia są oba jajowody i invitro. Jestem przerażona tym wszystkim. Nie wiem co robić. Mój mąż nie chce in vitro, mam nadzieję że jakoś naturalnie da się go poprawić. Na październik mam zaplanowana laparoskopię.VII.2025 AMH 0,02 🧪 | Progesteron ✅ Prolaktyna ✅ | Endometrium zawsze ładne 🌸 | X.2024 – wodniak prawy jajowód 💧 | XI.2024 – ureaplasma 😖 | III.2025 – leczenie zakończone 💊 | 20.03.2025 HSG – jajowody niedrożne ❌| IV.2025 – 2 wodniaki (prawy i lewy jajowód)😓, antybiotyk 💊, wskazanie do usunięcia/zaklipsowania jajowodów ✂️ | VII.2025 – ureaplasma znów 😩, wymazy pobrane na pozostałe bakterie 🧫 | InviMed: zalecenie IVF 🧬 – jeszcze się waham ❗ | Walczę dalej 💪❤️🩹
-
Justysiek wrote:Cześć, od roku nie możemy zajść w ciążę. Mam nawracające wodniaki. Niedrożne oba jajowody. Dzisiaj byłam w invimed. Pani doktor powiedziała to co mój lekarz prowadzący. Do usunięcia są oba jajowody i invitro. Jestem przerażona tym wszystkim. Nie wiem co robić. Mój mąż nie chce in vitro, mam nadzieję że jakoś naturalnie da się go poprawić. Na październik mam zaplanowana laparoskopię.
Zgadzam się z lekarzami. Wodniaki jajowodów na ogół praktycznie uniemożliwiają zajście w ciążę a tak naprawdę nie znikają tylko okresowo się obkurczają.
Mojej koleżance naruszyli taki obkurczony wodniak w trakcie innej operacji (nie wiedziała że go ma a operacja nie związana z płodnością) i dziewczyna mało się nie pożegnała z tym światem, walczyła z sepsą i spędziła 9 tygodni w szpitalu. Całe szczęście żyje.
Plastyka jajowodu najpewniej skończy się niedrożnością a nawet jak pozostaną mechanicznie drożne to nie funkcjonalne (bo wodniak niszczy rzęski).
Przedyskutujcie z mężem ale naprawdę najlepiej byłoby usunąć, potwierdzić czy nie ma zapalenia endometrium (a pewnie jest przy wodniakach) i podejść do ivf.
Artvimed Kraków
06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀
02.25 histeroskopia
18.24 transfer ❄️, biochem
30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️
10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
💊Wysokie NK maciczne
💊 Zapalenie endometrium
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Justysiek wrote:Cześć, od roku nie możemy zajść w ciążę. Mam nawracające wodniaki. Niedrożne oba jajowody. Dzisiaj byłam w invimed. Pani doktor powiedziała to co mój lekarz prowadzący. Do usunięcia są oba jajowody i invitro. Jestem przerażona tym wszystkim. Nie wiem co robić. Mój mąż nie chce in vitro, mam nadzieję że jakoś naturalnie da się go poprawić. Na październik mam zaplanowana laparoskopię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 19:19
-
Witaj .Wodniaki jajowodu = wycięcie jajowodu jest to jedyna skuteczna metoda leczenia niestety .Z wodniaków wylewają się kwasy u mnie udawało się zachodzić w ciążę albo była pozamaciczna ,poronienia dopiero po usunięciu jajowodu udało się szczęśliwie donosić ciążę ( nie była to jedyna przeszkoda ).Można jeszcze zrobić rezonans magnetyczny tylko musi być dobry radiolog do opisania jeżeli potwierdzi taki jajowód klasyfikuje się do wycięcia aczkolwiek doświadczeni ginekolodzy potrafią w USG ocenićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 19:17
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g . -