Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niedrożne jajowody- Naturalne metody
Odpowiedz

Niedrożne jajowody- Naturalne metody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Almond86 Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Staraczki,
    Niedawno zostałam zdiagnozowana...Lewy jajowów niezdrożny prawy drożny pod dużym cisnieniem (lekarka 2 razy próbowała). Przynajmniej wiem dlaczego od 1,5 roku nam nie wychodziło- ale to tyle z pozytywów.Lekarka ostatecznie stwierdziła, że kontrast przeszedł ale dodała, że nie wie czy nasienie bez cisnienia by przeszło. Przetrawiłam tą diagnoze i po przeczytaniu całego internetu postanowiłam nie udrażniać jajowodów (niska skuteczność, możliwość uszkodzenia i powstania kolejnych zrostów)

Przez nastepne kilka miesięcy stawiamy na naturalne metody.
    Na zagranicznych forach (mieszkam poza pl) bardzo wiele dziewczyn stosuje:

1)Serrapeptase- enzym z jedwabnika króry likwiduje wszelkie martwe tkanki z organizmu i udrażnia żyly. W komentarzach szukajcie unblock fallopian tubes. link z komentarzami dziewczyn które udrożniły taj jajowody poniżej. Ja zażywam 2 rano na pusty żałądek i 2 na noc tez na pusty. (kluczowe jest zeby zazywac na pusty)

https://ie.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Potency-Serrapeptase-120-000-SPU-90-Veggie-Caps/23747

2) Chinskie herbaty

Xi Xian Cao i Yi Mu Cao. pite razem 2 razy dziennie od okresu do owulacji tez na pusty żaładek. poprawiaja cyrkulacje i usuwaja martwe komurki z organizmu. Niekture dziewczyny po miesiącu picia były w ciązy!!!Poczytajcie opinie po ang. Blocked Fallopian tubes!byłam pod wrażeniem

https://www.amazon.com/dp/B0041LZH2U/ref=sspa_dk_detail_0?psc=1&pd_rd_i=B0041LZH2U&pd_rd_w=HglJi&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=Mqe0x&pf_rd_r=EVM5P1NEH4EX1KEBCTDX&pd_rd_r=c45d5034-14d5-11e9-a754-fbee9a213cec&smid=A3VDBPE82S43CG#customerReviews

https://www.amazon.com/dp/B0041M47L6/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B0041M47L6&pd_rd_w=rpQx3&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=3Ctfh&pf_rd_r=VRCR61N50RWWH36CBY61&pd_rd_r=cb080240-14d5-11e9-a820-63076806f502&smid=A3VDBPE82S43CG

3) Z polskich sposobów zakupiłam plastry borowinowe i miedzy okresem i owulacją użyłam ich kilka razy. są bardzo tanie a na pewno nie zaszkodzą chyba że ma sie endometroze (na 99% ja nie mam) ale na wszelki wypadek oklady robie co 2 dzien a nie codziennie miedzy okresem a owulacą.

4) Akupuntura 1 w tyg pod kontem niedrożnych jajowodów. Wczoraj byłam i to super przyjemy zabieg i na pewno nie zaszkodzi. Na szczeście moje ubezpieczenie tutaj pokrywa sporoa czesc zabiegów inaczej nie wiem czy bym sie zdecydowała.

4) Dieta- wiadomo trzymam diete zdrowa ale wczoraj na akupunturze Pani doradziła mi żebym odstawiła banany i ograniczyla awokado (mogą zageszczać wydzieliny i blokować) jadłam min jednego banana dziennie do dziś i odstawiam. Z innych rad dietetycznych Pani od Akupunktury doradziła mi jedzenie ciplych rzeczy, niepicie zimnych napojów żeby utrzymywać narządy wew w pokojowj temp. NIe wiem czy to ma jakis zwiazek ale nie mam nic do stracenia-zastosuje sie.

Planuję prze 3-4 miesiące stosować te specyfiki/ ograniczenia i zrobić kolejny test HSG może w kwietniu...
    Jeśli borykacie się z niedrożnością to przed operacyjnym urażnianiem spróbowałabym tych specyfików. Opinie na zagranicznych forach za bardzo zachęzające!!!

Jeśli któraś z was stosowała,jedną z tych terapii dajcie znać jakie były skutki.

Mimo tej diagnozy jestem pozytywnie nastawiona!

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 14:04

Liolia, dżona lubią tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, daj później znać czy coś to pomogło :)

• Klaudiakry Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond86 wrote:
    Hej Staraczki,
    Niedawno zostałam zdiagnozowana...Lewy jajowów niezdrożny prawy drożny pod dużym cisnieniem (lekarka 2 razy próbowała). Przynajmniej wiem dlaczego od 1,5 roku nam nie wychodziło- ale to tyle z pozytywów.Lekarka ostatecznie stwierdziła, że kontrast przeszedł ale dodała, że nie wie czy nasienie bez cisnienia by przeszło. Przetrawiłam tą diagnoze i po przeczytaniu całego internetu postanowiłam nie udrażniać jajowodów (niska skuteczność, możliwość uszkodzenia i powstania kolejnych zrostów)

Przez nastepne kilka miesięcy stawiamy na naturalne metody.
    Na zagranicznych forach (mieszkam poza pl) bardzo wiele dziewczyn stosuje:

1)Serrapeptase- enzym z jedwabnika króry likwiduje wszelkie martwe tkanki z organizmu i udrażnia żyly. W komentarzach szukajcie unblock fallopian tubes. link z komentarzami dziewczyn które udrożniły taj jajowody poniżej. Ja zażywam 2 rano na pusty żałądek i 2 na noc tez na pusty. (kluczowe jest zeby zazywac na pusty)

https://ie.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Potency-Serrapeptase-120-000-SPU-90-Veggie-Caps/23747

2) Chinskie herbaty

Xi Xian Cao i Yi Mu Cao. pite razem 2 razy dziennie od okresu do owulacji tez na pusty żaładek. poprawiaja cyrkulacje i usuwaja martwe komurki z organizmu. Niekture dziewczyny po miesiącu picia były w ciązy!!!Poczytajcie opinie po ang. Blocked Fallopian tubes!byłam pod wrażeniem

https://www.amazon.com/dp/B0041LZH2U/ref=sspa_dk_detail_0?psc=1&pd_rd_i=B0041LZH2U&pd_rd_w=HglJi&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=Mqe0x&pf_rd_r=EVM5P1NEH4EX1KEBCTDX&pd_rd_r=c45d5034-14d5-11e9-a754-fbee9a213cec&smid=A3VDBPE82S43CG#customerReviews

https://www.amazon.com/dp/B0041M47L6/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B0041M47L6&pd_rd_w=rpQx3&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=3Ctfh&pf_rd_r=VRCR61N50RWWH36CBY61&pd_rd_r=cb080240-14d5-11e9-a820-63076806f502&smid=A3VDBPE82S43CG

3) Z polskich sposobów zakupiłam plastry borowinowe i miedzy okresem i owulacją użyłam ich kilka razy. są bardzo tanie a na pewno nie zaszkodzą chyba że ma sie endometroze (na 99% ja nie mam) ale na wszelki wypadek oklady robie co 2 dzien a nie codziennie miedzy okresem a owulacą.

4) Akupuntura 1 w tyg pod kontem niedrożnych jajowodów. Wczoraj byłam i to super przyjemy zabieg i na pewno nie zaszkodzi. Na szczeście moje ubezpieczenie tutaj pokrywa sporoa czesc zabiegów inaczej nie wiem czy bym sie zdecydowała.

4) Dieta- wiadomo trzymam diete zdrowa ale wczoraj na akupunturze Pani doradziła mi żebym odstawiła banany i ograniczyla awokado (mogą zageszczać wydzieliny i blokować) jadłam min jednego banana dziennie do dziś i odstawiam. Z innych rad dietetycznych Pani od Akupunktury doradziła mi jedzenie ciplych rzeczy, niepicie zimnych napojów żeby utrzymywać narządy wew w pokojowj temp. NIe wiem czy to ma jakis zwiazek ale nie mam nic do stracenia-zastosuje sie.

Planuję prze 3-4 miesiące stosować te specyfiki/ ograniczenia i zrobić kolejny test HSG może w kwietniu...
    Jeśli borykacie się z niedrożnością to przed operacyjnym urażnianiem spróbowałabym tych specyfików. Opinie na zagranicznych forach za bardzo zachęzające!!!

Jeśli któraś z was stosowała,jedną z tych terapii dajcie znać jakie były skutki.

Mimo tej diagnozy jestem pozytywnie nastawiona!

Pozdrawiam

Pomogło. ?
    Tez mam niedrozny jajowód

👧 2005
    👦 2008
    💑 08.2013
    💍 05.2017

"Boże pomóż przetrwać wszystko,
    na kolanach Ciebie błagam,
    żeby wróciły te dni,
    kiedy uśmiech był na twarzy,
    żebym spokojnie zasypiał
    i znowu zaczął marzyć"
  • Almond86 Nowa

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!

Przedwczoraj zobaczylam 2 kreski!!!jestem w szoku ale te metody zadzialaly🌸w szczesliwym cyklu zazywalam rowniez tumeric,cynamon i im ir w tabletkach w formie suplementu.Dodatkowo kilka razy dziennie powtarzalam sobie w glowie ze moje jajowody sa drozne i zdrowe.Unikalam zimnych napojow nie jadlam bananow i avocado.Pilam goraca wode .powyzsze wskazowki sa z ksiazki IVF is not your only option mam ja na kindlu. Jesli macie jakies pytania do chetnie sluze pomoca. Mielismy wizyte w maju w Bocianie ale wczoraj ja odwolalam...zanim zdecydujecie sie na ivf z powodu niedroznego jajowodu lub obu niedroznych to warto przez kilka miesiecy sastosowac te metody nam sie udalo.

Marzenka85, Klaudiakry, Marzena1988, Blondi32 lubią tę wiadomość

• Almond86 Nowa

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Hej, daj później znać czy coś to pomogło :)
    Pomoglo Jestem w 5tyg ciazy!!!

Klaudiakry, Marzena1988, blair. lubią tę wiadomość

• Bbyou Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie czy Serrapeptase jaka dawka po 2 tabletki rano i wieczorem skoro jest dostępna 250000ul to wtedy jedna tabletka rano i wieczorem ? Czy można brać cały miesiąc i w trakcie starań?
    Czy herbatki chińskie odpierwszego dnia okresu Czy ostatniego i do dnia owulacji czyli wzrostu lh ?

• Aloro Nowa

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dzisiaj jestem po badaniu drożności jajowodu. Jajowodu, bo niestety został mi tylko jeden i jest niedrożny.
    W tym ciężkim dla mnie momencie, gdzie świat mi się zawalił znalazłam Twój post. Dodał mi on skrzydeł. Zamówiłam już herbaty. Trochę mam problem z zamówieniem Serrapeptase, gdyż wydaje mi się że znalazłam jedynie spore dawki i nie jestem pewna, czy rzeczywiście mogę brać 4 tabletki dziennie.
    Z plastrów muszę zrezygnować bo mam endometriozę.
    Dziękuję że podzieliłaś się tymi informacjami. Chętnie zadałabym Ci kilka pytań prywatnie.
    Pozdrawiam

• Blondi32 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond86 wrote:
    Dziewczyny!!!!

Przedwczoraj zobaczylam 2 kreski!!!jestem w szoku ale te metody zadzialaly🌸w szczesliwym cyklu zazywalam rowniez tumeric,cynamon i im ir w tabletkach w formie suplementu.Dodatkowo kilka razy dziennie powtarzalam sobie w glowie ze moje jajowody sa drozne i zdrowe.Unikalam zimnych napojow nie jadlam bananow i avocado.Pilam goraca wode .powyzsze wskazowki sa z ksiazki IVF is not your only option mam ja na kindlu. Jesli macie jakies pytania do chetnie sluze pomoca. Mielismy wizyte w maju w Bocianie ale wczoraj ja odwolalam...zanim zdecydujecie sie na ivf z powodu niedroznego jajowodu lub obu niedroznych to warto przez kilka miesiecy sastosowac te metody nam sie udalo.

• Blondi32 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond86 wrote:
    Dziewczyny!!!!

• Blondi32 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Jestem tutaj nowa . Moja sytuacja wygląda tak . 2 lata staram się o maleństwo, latałam po lekarzach robiłam badania i wszystko dobrze aż tu nagle miesiąc temu dowiedziałam się że lewy jajowód mam niedrożny a prawy podczas badania kontrastowego udało się udrożnić . Niby powód do radości, jednak boję się że za jakiś czas znowu może mi się zapchać . Czy jest tu dobra duszyczka która mogła by mi trochę podpowiedzieć i wytłumaczyć jak sprawdzonymi naturalnymi sposobami można temu zapobiec i przy okazji zwiększyć szanse na posiadanie maluszka .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ