X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niepękające pęcherzyki - co ostatecznie pomogło?
Odpowiedz

Niepękające pęcherzyki - co ostatecznie pomogło?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klodil Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam problem z niepękającymi pęcherzykami. Wszystkie badania do tej pory mam w normie i nie wiadomo dlaczego nie pękają. Próbowałam już Ovitrelle i Pregnylu, czeka mnie jeszcze próba z Gonapeptylem. Nie mam problemu z dojrzewaniem pęcherzyka, jedynie z pęknięciem i co cykl mam torbiel :(
    Jest mi coraz trudniej zachowywać wiarę i optymizm, że się uda, dlatego szukam przypadków podobnych do mnie. Czy któraś z Was miała podobny problem, ale się udało w końcu? Jeśli tak to jak, co ostatecznie pomogło?

Starania od 12.2022
    Ona: niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, LUF (niepękające pęcherzyki)
    On: obniżone parametry nasienia

Start IVF 07.2024
    Prawidłowo zapłodnione 15 🥚
    Ryzyko hiperstymulacji - tansfer odroczony
    Mamy 5 ❄️
    1 FET 08.24 ❌
    2 FET 08.24
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klodil, ja np. dostawałam zawsze 2 zastrzyki Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków. U Ciebie był jeden czy też dwa?

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia (wszystko ok) ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer ⏳️
    Zostało 7 ❄️
  • klodil Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia, miałam też podwójne dawki. Gonapeptyl też mam mieć od razu podwójnie.

Starania od 12.2022
    Ona: niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, LUF (niepękające pęcherzyki)
    On: obniżone parametry nasienia

Start IVF 07.2024
    Prawidłowo zapłodnione 15 🥚
    Ryzyko hiperstymulacji - tansfer odroczony
    Mamy 5 ❄️
    1 FET 08.24 ❌
    2 FET 08.24
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ