X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niski estradiol a wyznaczenie punkcji
Odpowiedz

Niski estradiol a wyznaczenie punkcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lara7777 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Szukam pozytywnych historii bo przyznam ze jestem mega zestresowana. Dzisiaj ustalono mi punkcje na sobotę czyli 15 dc. W usg widoczne 7 pęcherzyków, największe 21mm, natomiast estradiol wynosi 1360pg/ml czy to się może udać?

Przy poprzedniej stymulacji punkcja została wyznaczona dopiero przy estradiolu pow 3000 (mialam tylko 3 pecherzyki)

Czy któraś miala tak niski wynik przy takiej liczbie pęcherzyków?

Boje sie ze te komórki będą niedojrzałe :(

Wiek - 40 lat
    Amh - 0.8
    Starania od 2018

06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa

09.2021 - 1xIUI- beta 0

12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
    Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0

01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego

02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0

09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m

03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
    Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
    7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔

07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni

08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥

08.2024
    Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰
  • Marlo Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara7777 wrote:
    Dziewczyny,

Szukam pozytywnych historii bo przyznam ze jestem mega zestresowana. Dzisiaj ustalono mi punkcje na sobotę czyli 15 dc. W usg widoczne 7 pęcherzyków, największe 21mm, natomiast estradiol wynosi 1360pg/ml czy to się może udać?

Przy poprzedniej stymulacji punkcja została wyznaczona dopiero przy estradiolu pow 3000 (mialam tylko 3 pecherzyki)

Czy któraś miala tak niski wynik przy takiej liczbie pęcherzyków?

Boje sie ze te komórki będą niedojrzałe :(
    To nie jest niski estradiol. Liczy sue ok 200 estradiolu na jeden pecherzyk, czyliu Ciebie w normie. Przy 3 pecherzykach estradiol 3000 to jest az nieprawdodopodobne, to jest w ng czy pikomolocah?

Mas lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ