Norprolac- dostinex
-
WIADOMOŚĆ
-
Biorę od czerwca bromergon. Czerwiec- listopad po pół tabletki. Listopad- do chwili obecnej całą tabletką. Ale mimo leczenia ani razu na badaniach moja prolaktyna nie zmieściła się w normia( 102-496), zawsze jest powyżej 610 i nawet powyżej 700. Zastanawiam się nad zmianą na silniejszy. Jaki polecacie lek z wymienionych w temacie?M&M
-
A no to super, bo wiem, ze u mnie w aptece kosztuje 190 zł za 8 labletek i dlatego chciałam wiedzieć w jakiej ilość się go bierze:) dzięki dziewczyny, teraz pozostaje mi przekonać albo endo albo gina by mi przepisali. A od stycznia ruszsm do jakiejś kliniki z tsh i prolaktynąM&M
-
Madzia82 wrote:Ja brałam Norprolac. Miesieczny koszt na pewno wyzszy z racji tego, ze bierze sie codziennie po 1 tabletce. Mi bardzo ladnie zbil prolaktyne. Ja go brałam, gdyż nie tolerowałam Bromergonu.
Ważne jest działanie.
A możecie powiedzieć z jakiej schodziłyście?M&M -
Brałam 1/2 tabletki raz na tydzień. Schodziłam z wyniku 649. Po 3ech dawkach miałam wynik 142. Brałam do zajścia w ciążę przez kilka miesięcy.
W aptekach ceny regularne za 2 szt, to ok 100 ale za ok 80 też można kupić.
Czasami jednak warto zapytać czy nie sprzedadzą 4 szt i jaka wersja wychodzi taniej (?) najlepiej chyba kupować w sieciówkach typu dbam o zdrowie. -
Warto podzwonić po aptekach. W Trójmiescie ceny za tabletkę Dostinexu wahają się od 19 do 70zł. Ta najniższa cena jest z apteki w Auchan w Gdańsku. Tam kupowałam tydzień temu.
Po pierwszej dawce Dostinexu miałam trochę nieprzyjemny ucisk w czaszce, ale w tej chwili po kolejnych 2 jest super. Następne badania będę robić w sobotę, to dam znać jak idzie zbijanieMisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wyniki. Bo u mnie w dozie jest 8 labletek po 190 zł. Najpierw muszę wybłagać te tabletki od lekarza. Chociaż nie powinno być źle, bo już pół roku biorę bromka i ani razu nie miałam wyniku w normie. Ja ogolnie mam owulację i juz mi mleko nie leci z piersi,no ale wyniki są duże.M&M
-
Ja brałam Dostinex ponad rok ale prl miałam w normie już po miesiącu Nie pamiętam dokładnie z jakiego poziomu zbijalam, wyjściową miałam chyba 26 i po obciążeniu za dużą. Później już było ok 18 cały czas i z takim wynikiem zaszłam w ciążę
A tak w ogóle to mam na zbyciu dwie tabletki Dostinexu - sztuka za 23zł gdyby ktoś był zainteresowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 10:42
Martoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
livia30 wrote:Ja brałam Dostinex ponad rok ale prl miałam w normie już po miesiącu Nie pamiętam dokładnie z jakiego poziomu zbijalam, wyjściową miałam chyba 26 i po obciążeniu za dużą. Później już było ok 18 cały czas i z takim wynikiem zaszłam w ciążę
A tak w ogóle to mam na zbyciu dwie tabletki Dostinexu - sztuka za 23zł gdyby ktoś był zainteresowany
Ja mam na sprzedaż 1 opakowanie bromergonu jak coś.M&M -
Myślę, że tak bo mam już córkę - w ciąże z nią zaszłam bez żadnego leczenia A przed drugim dzieckiem postanowiłam się najpierw przebadać bo 30 na karku się pojawiła i wyszła prolaktyna za wysoka i niedoczynność tarczycy ale szybko unormowane i w 6sc dwie kreseczki na teście
Martoszka, Martoszka lubią tę wiadomość