orgazm i sex w ciąży
-
Cześć dziewczyny.
Jak to jest u was z tym sexem i orgazmem? Mi przed transferem ze względu na dużą ilość pęcherzyków lekarka zabroniła - aby nie było jakiejś niespodzianki. Po transferze do dnia badania Bhcg też zero sexu. Teraz po pozytywnym wyniku do usg serduszkowego mamy się powstrzymać.
Kiedy wy zaczęłyście uprawiać sex? Czy orgazm może jakoś wpłynąć na początku ciązy? Można przez to poronić lub dostać plamienia? Czy nasze ciąże - te z in vitro są jakiegoś szczególnego ryzyka w tej kwestii?2002 rozpoczynamy starania
2004-2008 - 6 x inseminacja
12.2008 - ISCI - 5 zarodków (4 zamrożone)
11.09.2009 - Córcia
09.2015 - rozpoczynamy kolejne starania
07.06.2016 - transfer 2 mrozaków, ciąża obumarła w 7 tyg
23.01.2017 - transfer 2 ostatnich mrozaków
Beta 0
16.05.2017 ISCI - transfer + 7 mrozaków
01.01.2018 - córka
06.2023 decyzja o rodzeństwie
08.2023 - endo tylko 5 mm ☹️☹️
05.2024 - criotransfer przy endo 6,5 - beta 0
10.20204- criotransfer przy endo 7 mm
5 dpt - Ii kreski
7 dpt - 46,30
11 dpt - 403,6
14.07.2025- córcia
5 zarodków oddajemy do adopcji i kończymy przygodę 😊 niech się dobrze zagnieżdżają u kogoś innego -
Lubka wrote:Cześć dziewczyny.
Jak to jest u was z tym sexem i orgazmem? Mi przed transferem ze względu na dużą ilość pęcherzyków lekarka zabroniła - aby nie było jakiejś niespodzianki. Po transferze do dnia badania Bhcg też zero sexu. Teraz po pozytywnym wyniku do usg serduszkowego mamy się powstrzymać.
Kiedy wy zaczęłyście uprawiać sex? Czy orgazm może jakoś wpłynąć na początku ciązy? Można przez to poronić lub dostać plamienia? Czy nasze ciąże - te z in vitro są jakiegoś szczególnego ryzyka w tej kwestii?
W pierwszym trymestrze często tworzą się krwiaki, dlatego zwykle lekarze zalecają wstrzymanie się do jego końca. Potem to już u każdej inaczej. Ogólnie w fizjologicznie przebiegającej ciąży można współżyć. Jeśli nie ma krwawień, plamień, szyjka jest długa i się nie skraca itp. Należy jednak pamiętać że seks zwiększa ryzyko infekcji pochwy, na co też jesteśmy bardziej narażone w ciąży. Nieleczona infekcja może prowadzić do przedwczesnego pęknięcia pęcherza płodowego. Myślę że to jest również indywidualna decyzja każdej z nas, bo można różnie się czuć w ciąży. Zarówno psychicznie jak i fizycznie.96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
Synek na świecie 🌈🩵

🌸 Sprzedaje ciuszki po synku na:
https://www.vinted.pl/member/92234590-bestmiracles 🌸 -
Lubka wrote:Cześć dziewczyny.
Kiedy wy zaczęłyście uprawiać sex? Czy orgazm może jakoś wpłynąć na początku ciązy? Można przez to poronić lub dostać plamienia? Czy nasze ciąże - te z in vitro są jakiegoś szczególnego ryzyka w tej kwestii?
Ja się wstrzymałam do końca I trymestru.
Wolałam nie ryzykować na tym wczesnym etapie zarówno ze względu na skurcze macicy przy orgazmie, jak i na ewentualne infekcje.
Po za tym przez cały pierwszy trymestr byłam na sztucznym progesteronie, również dopochwowym, i też niezbyt komfortowo się czułam tam na dole 😉♀️ '93
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89
b. niska liczebność plemników
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗