X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną orgazm i sex w ciąży
Odpowiedz

orgazm i sex w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lubka Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jak to jest u was z tym sexem i orgazmem? Mi przed transferem ze względu na dużą ilość pęcherzyków lekarka zabroniła - aby nie było jakiejś niespodzianki. Po transferze do dnia badania Bhcg też zero sexu. Teraz po pozytywnym wyniku do usg serduszkowego mamy się powstrzymać.
    Kiedy wy zaczęłyście uprawiać sex? Czy orgazm może jakoś wpłynąć na początku ciązy? Można przez to poronić lub dostać plamienia? Czy nasze ciąże - te z in vitro są jakiegoś szczególnego ryzyka w tej kwestii?

2002 rozpoczynamy starania
    2004-2008 - 6 x inseminacja
    12.2008 - ISCI - 5 zarodków (4 zamrożone)
    11.09.2009 - Córcia
    09.2015 - rozpoczynamy kolejne starania
    07.06.2016 - transfer 2 mrozaków, ciąża obumarła w 7 tyg
    23.01.2017 - transfer 2 ostatnich mrozaków
    Beta 0
    16.05.2017 ISCI - transfer + 7 mrozaków
    01.01.2018 - córka
    06.2023 decyzja o rodzeństwie
    08.2023 - endo tylko 5 mm ☹️☹️
    05.2024 - criotransfer przy endo 6,5 - beta 0
    10.20204- criotransfer przy endo 7 mm
    5 dpt - Ii kreski
    7 dpt - 46,30
    11 dpt - 403,6
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubka wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Jak to jest u was z tym sexem i orgazmem? Mi przed transferem ze względu na dużą ilość pęcherzyków lekarka zabroniła - aby nie było jakiejś niespodzianki. Po transferze do dnia badania Bhcg też zero sexu. Teraz po pozytywnym wyniku do usg serduszkowego mamy się powstrzymać.
    Kiedy wy zaczęłyście uprawiać sex? Czy orgazm może jakoś wpłynąć na początku ciązy? Można przez to poronić lub dostać plamienia? Czy nasze ciąże - te z in vitro są jakiegoś szczególnego ryzyka w tej kwestii?

W pierwszym trymestrze często tworzą się krwiaki, dlatego zwykle lekarze zalecają wstrzymanie się do jego końca. Potem to już u każdej inaczej. Ogólnie w fizjologicznie przebiegającej ciąży można współżyć. Jeśli nie ma krwawień, plamień, szyjka jest długa i się nie skraca itp. Należy jednak pamiętać że seks zwiększa ryzyko infekcji pochwy, na co też jesteśmy bardziej narażone w ciąży. Nieleczona infekcja może prowadzić do przedwczesnego pęknięcia pęcherza płodowego. Myślę że to jest również indywidualna decyzja każdej z nas, bo można różnie się czuć w ciąży. Zarówno psychicznie jak i fizycznie.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubka wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ja się wstrzymałam do końca I trymestru.
    Wolałam nie ryzykować na tym wczesnym etapie zarówno ze względu na skurcze macicy przy orgazmie, jak i na ewentualne infekcje.
    Po za tym przez cały pierwszy trymestr byłam na sztucznym progesteronie, również dopochwowym, i też niezbyt komfortowo się czułam tam na dole 😉

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗

preg.png
  • Zonka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pozytywnym tescie zaczelam wspolzyc.
    Nie bylo zadnych plamien, progesteron dopochwowy rowniez dawal dyskomfort, ale zblizenia dawały spokoj psychiczny :)))

Warto zwiekszyc higienę, tak jak pisały kolezanki wyzEj, bardzo latwo o infekcje

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ