X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ovitrelle a torbiel ?! można tak?
Odpowiedz

Ovitrelle a torbiel ?! można tak?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po to chodzisz na monitoring zeby bylo widac czy jest ok czy nie, zreszta torbiele sie robia z niepeknietych pecherzykow.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie napisalaś jakiego typu masz torbiel - przede wszystkim.

Przy czynnościowych, czyli powstałych z niepęknietego pecherzyka z poprzedniego cyklu się go nie podaje, nie powinno się.

Przy endometrialnych podaja. Sama dostaje "pękacze" (pregnyl - ale o to samo chodzi) mimo ze mam torbielke endometrialną.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy endometrialnej miałam wielokrotnie, przy czynnościowej dostalam tabletki antykoncepcyjne, żeby się wchłonęła. O stymulacji nie było mowy z torbiela czynnościowa.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ