Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Płatność za wizytę w programie rządowym
Odpowiedz

Płatność za wizytę w programie rządowym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasikos Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w programie IVF. Nie doszło do żadnego transferu, bo przy każdym coś wyskakiwało - przy pierwszym skutki uboczne Estrofemu, przy drugim polip. Polip został usunięty i pobrane wycinki do badania w klinice, dwa dni temu przyszły wyniki. Dodatkowo po stymulacji Lamettą w drugim cyklu zaczęłam cierpieć na przewlekłe bóle podbrzusza niewiadomej przyczyny. Dostałam antybiotyki, które niestety nie pomogły, zrobiłam na własną rękę USG w protokole endometriozy, które poza czymś małym i odrębnym (mięśniak lub małe ognisko adenomiozy) nie wykazało nic innego. Bóle się nasilały, a że byłam po histeroskopii, konsultowałam mailowo, co zrobić - polecono mi wizytę, którą też wykonałam odpłatnie gdzie indziej. Dzisiaj przyszliśmy z mężem skonsultować się, co dalej do kliniki. Lekarka wydawała się mało zadowolona z powstałych objawów, mówiła, że ona w takim razie nie wie, co to. Wykonała szybkie USG i zbadała, uznała, że przepisze w takim razie antykoncepcję, żeby sprawdzić, czy zadziała i wyciszyć stan zapalny. Kilka godzin po wizycie dostaję telefon z kliniki, że pani doktor uznała, że to była wizyta płatna i czy zapłacę blikiem. Zapytałam, na jakiej podstawie, skoro jesteśmy w rządowym programie IVF, i że nie zostałam poinformowana przed wizytą, że będzie płatna i chciałabym wiedzieć w takim razie, które wizyty są płatne i na jakiej podstawie. Otrzymałam informację, iż dlatego, że to była wizyta diagnostyczna. Szczerze mówiąc jest mi z tym bardzo ciężko. Jestem w ciągłym bólu od maja, zaczęły pojawiać mi się objawy depresji, a wizyta, na którą długo czekała była opryskliwa, niemiła i w dodatku w moim poczuciu ze złej woli lekarki kilka godzin po wizycie okazala się płatna. Czy spotkało Was coś takiego? Czy wydaje się Wam to ok, biorąc pod uwagę, ile pieniędzy kliniki biorą od NFZ na leczenie?

👧🏼 85 🧔‍♂️ 80 🐈x3

2015-2018 starania naturalne
    2019-2024 przerwa w staraniach
    2025 klinika + kwalifikacja do ivf

Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
    24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
    26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
    30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️
  • Kasikos Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam

👧🏼 85 🧔‍♂️ 80 🐈x3

2015-2018 starania naturalne
    2019-2024 przerwa w staraniach
    2025 klinika + kwalifikacja do ivf

Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
    24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
    26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
    30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu płaciłam, uznawałam, że jak lekarz tak mówi, to tak robię. On nie ustala zasad kliniki, ja bym opłaciła a jeśli się nie zgadzasz to opłać i wtedy wystosuj maila żeby ktoś z działu finansów czy księgowości się tym zajął. Lekarz zasadniczo leczy a za decyzjami finansowymi kliniki kryje się kupa innych ludzi.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ