Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Płatność za wizytę w programie rządowym
Odpowiedz

Płatność za wizytę w programie rządowym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasikos Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w programie IVF. Nie doszło do żadnego transferu, bo przy każdym coś wyskakiwało - przy pierwszym skutki uboczne Estrofemu, przy drugim polip. Polip został usunięty i pobrane wycinki do badania w klinice, dwa dni temu przyszły wyniki. Dodatkowo po stymulacji Lamettą w drugim cyklu zaczęłam cierpieć na przewlekłe bóle podbrzusza niewiadomej przyczyny. Dostałam antybiotyki, które niestety nie pomogły, zrobiłam na własną rękę USG w protokole endometriozy, które poza czymś małym i odrębnym (mięśniak lub małe ognisko adenomiozy) nie wykazało nic innego. Bóle się nasilały, a że byłam po histeroskopii, konsultowałam mailowo, co zrobić - polecono mi wizytę, którą też wykonałam odpłatnie gdzie indziej. Dzisiaj przyszliśmy z mężem skonsultować się, co dalej do kliniki. Lekarka wydawała się mało zadowolona z powstałych objawów, mówiła, że ona w takim razie nie wie, co to. Wykonała szybkie USG i zbadała, uznała, że przepisze w takim razie antykoncepcję, żeby sprawdzić, czy zadziała i wyciszyć stan zapalny. Kilka godzin po wizycie dostaję telefon z kliniki, że pani doktor uznała, że to była wizyta płatna i czy zapłacę blikiem. Zapytałam, na jakiej podstawie, skoro jesteśmy w rządowym programie IVF, i że nie zostałam poinformowana przed wizytą, że będzie płatna i chciałabym wiedzieć w takim razie, które wizyty są płatne i na jakiej podstawie. Otrzymałam informację, iż dlatego, że to była wizyta diagnostyczna. Szczerze mówiąc jest mi z tym bardzo ciężko. Jestem w ciągłym bólu od maja, zaczęły pojawiać mi się objawy depresji, a wizyta, na którą długo czekała była opryskliwa, niemiła i w dodatku w moim poczuciu ze złej woli lekarki kilka godzin po wizycie okazala się płatna. Czy spotkało Was coś takiego? Czy wydaje się Wam to ok, biorąc pod uwagę, ile pieniędzy kliniki biorą od NFZ na leczenie?

👧🏼 85 🧔‍♂️ 80 🐈x3

2015-2018 starania naturalne
    2019-2024 przerwa w staraniach
    2025 klinika + kwalifikacja do ivf

Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
    24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
    26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
    30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️
  • Kasikos Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam

👧🏼 85 🧔‍♂️ 80 🐈x3

2015-2018 starania naturalne
    2019-2024 przerwa w staraniach
    2025 klinika + kwalifikacja do ivf

Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
    24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
    26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
    30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu płaciłam, uznawałam, że jak lekarz tak mówi, to tak robię. On nie ustala zasad kliniki, ja bym opłaciła a jeśli się nie zgadzasz to opłać i wtedy wystosuj maila żeby ktoś z działu finansów czy księgowości się tym zajął. Lekarz zasadniczo leczy a za decyzjami finansowymi kliniki kryje się kupa innych ludzi.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ