Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Protokół krótki i brak efektów po stymulacji
Odpowiedz

Protokół krótki i brak efektów po stymulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jowita87 Nowa

Wysłany: 21 lutego 2025, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Mam pytanie odnośnie stymulacji do in vitro. Mam 38 lat a moje AMH wynosi 1,3 ug/l. Procedurę in vitro z zaczęłam w grudniu 2024 r. korzystając z programu ministerialnego, stymulację miałam prowadzoną na protokole krótkim, a stymulowano mnie przez 7 dni preparatem rekovelle 12 mg/dziennie, następnie orgalutran 0,25 mg dziennie. Z stymulacji uzyskano 5 pęcherzyków, udało się z tego uzyskać 1 zarodek, więc bardzo mało tych pęcherzyków było. Transfer się nie powiódł. Jak zapytałam czemu tak mało jest pęcherzyków lekarze w klinice tłumaczyli, że tak na prawdę pierwsza stymulacja jest "na próbę". Po nieudanym transferze miałam wykonane USG i bez żadnej stymulacji było u mnie widać też 5 pęcherzyków. Właśnie przystępuję do drugiej stymulacji i ponownie zastosowano u mnie protokół krótki, zmieniono lek na Puregon 300 j.m. dziennie. Stymulowano mnie od poniedziałku, dzisiaj mamy piątek, jestem po pierwszej kontroli USG i ponownie jest tylko 5 pęcherzyków. Zastanawiam się jak to wygląda u Was? Dlaczego lekarz nie zleca mi długiego protokołu? Czy mogę odmówić punkcji jeśli zaczęłam już stymulację i poczekać do następnego cyklu nie tracąc na tym "kolejnego podejścia", żeby lekarz jednak zastosował u mnie protokół długi? Czy też macie wrażenie, że korzystając z projektu Ministerstwa jesteście traktowani jako kolejny obiekt tylko do "odhaczenia"?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ