Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Provera - ciągle krwawienie.
Odpowiedz

Provera - ciągle krwawienie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agelee Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam Proverę w celu wchłonięcia torbieli prostej, zaczęłam ją brać około 19 dnia cyklu. Po 3 dniach dostałam krwawienia, brałam ją przez 10 dni i po odstawieniu krwawienie lekko się zmniejszyło, ale potem znowu się zaczęło mocniejsze i tak od 11 dni od odstawienia ciągle mam krwawienia. Nie jest to typowa miesiączka, najwięcej czerwonego mam w momencie podcierania, ale niec nie wylatuje jak nie mam wysiłku. Natomiast jest to żywa czerwona krew. Ciągle też czuję skurcze macicy jak przy okresie. Choruję na endometriozę i z jednej strony się cieszę, że macica się oczyszcza, a z drugiej mam wrażenie, że bez leków to się nie skończy. Zaczynam się słabo czuć pewnie przez spadek hemoglobiny. Czy ktoś tak miał? Jeżeli tak to co dostał na zatrzymanie tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 12:27

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ