Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Rządowy program in vitro – ile prób mamy w programie po braku zapłodnienia
Odpowiedz

Rządowy program in vitro – ile prób mamy w programie po braku zapłodnienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Borówka_A Znajoma

Wysłany: 10 marca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc, z góry przepraszam jeśli powielam temat. Jesteśmy zakwalifikowani do rządowego programu in vitro. W lutym przeszłam odpowiednio- stymulację oraz punkcję. W wyniku punkcji pobrano 2 komórki, jednak nie doszło do ich zapłodnienia. Dzisiaj miałam telefon od lekarza z kliniki i zapytał czy próbuję drugi raz, czyli podchodzę do kolejnej stymulację.
    Odpowiedziałam, że OCZYWIŚCIE próbujemy.
    Zaniepokoiło mnie, że lekarka powiedziała, że zgodnie z programem mamy jeszcze jedno podejście? Byłam w lekkim szoku, więc nie dopytałam czy miała na myśli że 2 podejście w 1 cyklu? Czy drugie podejście i nas wykluczą z programu?

Czy są jakieś Dziewczyny, które miały podobną sytuację? Dajcie znać <3

PS Tak wiem, że powinnam zadzwonić i dopytać w klinice, ale lekarz dzwoni do mnie w różnych porach dnia- zazwyczaj jak jestem w pracy (co mnie dodatkowo stresuje, bo za bardzo nie mam przestrzeni na rozmowę)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 11:34

endometrioza, AMH 0,469

kwalifikacja 01/2026
    marzec punkcja-->pobrane dwa🥚- brak zapłodnienia

kolejna stymulacja: kwiecień???
  • merci Autorytet

Wysłany: 10 marca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdź w warunkach programu, ale wydaje mi się, że jeżeli podczas 2 stymulacji nie udaje sie uzyskać zarodków to jedyną kolejną opcją z refundacją jest invitro z dawstwem komórki lub zarodka. 1 podejście to stymulacja+punkcja+transfer wszystkich zarodków niezależnie ile to transferów

Borówka_A, Ishildur lubią tę wiadomość

👩 '96
    PCOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️cross 19,8% allo 30%
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    I-III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil)
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    8+0 CRL 1,67cm FHR 160bpm 11+4 5,2cm
    felia test 🩵 I prenatalne 7,5cm
    15+4 165g bobasa
    preg.png
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma się dwa podejścia, ale jeżeli w trakcie 2 stymulacji nie uzyska się 2 dojrzałych komórek jajowych. Być może pobrano 2 komórki, ale tylko jedna była dojrzała, bądź obie były zdegenerowane. Wtedy w 2 stymulacji musisz uzyskać więcej niż 2 dojrzałe komórki by spróbować kolejny raz na własnych komórkach. Jeżeli nie uzyskasz dojrzałych komórek, to albo idziecie w dawstwo, albo możesz spróbować komercyjnie. Od tego roku nie wypada się z programu, można spróbować komercyjnie przed dawstwem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 12:34

Borówka_A lubi tę wiadomość

Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
    On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02. 1 Transfer beta 9dpt 0,3✖️
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. 2 Transfer beta 6dpt 0,7✖️
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match-10.25 60,2%04.26-28,5
    1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
    Immunosupresja -Equoral i Encorton -11tygodni
    07.05.26- 3 Transfer, Encorton, Accofil,Smoflipid, 6dpt beta 0,2✖️
    08.07.26-4 Transfer, Encorton, Accofil, Smoflipid,10 dpt beta 0,2✖️
    ✨️czyli tak wygląda nasz koniec...✨️
  • Borówka_A Znajoma

Wysłany: 10 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi :)

Jestem ogólnie załamana: nie mam szans na więcej niż 1-2 komórki, bo nadal mam torbiel w jajniku i przy tej punkcji lekarz się przez nie przebijał :/

Muszę wiedzieć, czy może powinnam coś poprawić (dieta/hormony/leki na wyciczenie endo- cokolwiek).

Nie sądziłam, że przygoda z in vitro tak szybko się zakończy, bo ledwo się rozpoczęła 💔

endometrioza, AMH 0,469

kwalifikacja 01/2026

• Nessie Autorytet

Wysłany: 10 marca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta i suplementacja na pewno mogą pomóc. Tylko trzeba minimum 3 miesiące przerwy i ostrej suplementacji, niektórym pomaga również mezoterapia jajników, ale to również lepiej zrobić 3 miesiące wcześniej i trochę kosztuje.

Niestety, większość dziewczyn z endometriozą ma gorszą jakość komórek jajowych i nie za wiele da się z tym zrobić 🥺

Powodzenia! ✊🍀

👩🏻 35 +
    Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF
    2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk

3 IVF
    Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • Borówka_A Znajoma

Wysłany: 10 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessie wrote:
    Dieta i suplementacja na pewno mogą pomóc. Tylko trzeba minimum 3 miesiące przerwy i ostrej suplementacji, niektórym pomaga również mezoterapia jajników, ale to również lepiej zrobić 3 miesiące wcześniej i trochę kosztuje.

Niestety, większość dziewczyn z endometriozą ma gorszą jakość komórek jajowych i nie za wiele da się z tym zrobić 🥺

Powodzenia! ✊🍀

Nessie, widzę że druga stymulacja poszła u Ciebie lepiej niż pierwsza- napiszesz co miałaś za I i za II razem (jakie leki?)

Jutro mam wymuszoną konsultację z lekarzem i chcę wybadać czy ma jakiś pomysł w ogóle na mnie..

endometrioza, AMH 0,469

kwalifikacja 01/2026

• Mira.huntrix Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka_A wrote:
    Nessie, widzę że druga stymulacja poszła u Ciebie lepiej niż pierwsza- napiszesz co miałaś za I i za II razem (jakie leki?)

Jutro mam wymuszoną konsultację z lekarzem i chcę wybadać czy ma jakiś pomysł w ogóle na mnie..

Moja znajoma leczyła się komercyjnie w gamecie w Gdańsku, udało się pobrać dwie komórki z czego był tylko jeden zarodek ktory nie dał ciąży, na kolejną stymulację pojechała do Czech gdzie udało się im uzyskać trzy zarodki (9 komórek pobrali), i fakt u niej minął rok zdrowego odżywiania i diagnostyki immunologicznej zanim podeszła do stymulacji w Czechach ale ma zdrowego bobaska :)

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Killa Nowa

Wysłany: 11 marca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, przeglądam to forum od jakiegoś czasu, bo sama staram się o ciażę przez in vitro. Bardzo dziwi mnie to co piszecie, bo ja też jestem w programie i od początku mowią mi, że mamy 6 podejść. Jestem w tym momencie po trzecim nieudanym (pierwsze - nie udało się uzyskać jajeczek, drugie - pobrane 3 jajeczka, dwa się zaplodniły, ale żadne nie dożyło 5 doby, a przy trzecim pobraliśmy dwa jajeczka, jedno udało się zapłodnić, ale transfer nie skończył się ciążą). Czekam na czwarte podejście 🤞🏻

Syt lubi tę wiadomość

• Borówka_A Znajoma

Wysłany: 12 marca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Killa wrote:
    Hejka, przeglądam to forum od jakiegoś czasu, bo sama staram się o ciażę przez in vitro. Bardzo dziwi mnie to co piszecie, bo ja też jestem w programie i od początku mowią mi, że mamy 6 podejść. Jestem w tym momencie po trzecim nieudanym (pierwsze - nie udało się uzyskać jajeczek, drugie - pobrane 3 jajeczka, dwa się zaplodniły, ale żadne nie dożyło 5 doby, a przy trzecim pobraliśmy dwa jajeczka, jedno udało się zapłodnić, ale transfer nie skończył się ciążą). Czekam na czwarte podejście 🤞🏻

Tak, jest 6 podejść- ale jeśli za drugim razem nie uda zapłodnić moich jajeczek to niestety wykluczą nas z programu.
    Ciebie to nie dotyczy, bo za drugim razem udało się zapłodnić komorki, mimo że nie dozyły 5 doby.

Po prostu nikt o tym nie mówi (jak o innych sprawach- dowiadujemy się na bieżąco, niestety)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 13:31

Syt lubi tę wiadomość

endometrioza, AMH 0,469

kwalifikacja 01/2026

• Nessie Autorytet

Wysłany: 12 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka_A wrote:

Miałam Menopur w 1 i Ovitrelle, w 2 stymulacji Gonal, Gonapeptyl Daily, Menopur, Provera, Ovitrelle, w 3 to samo co w 2 (tylko zamiast Ovitrelle to Zivafert), a była totalna klapa, także lekami się nie sugeruj.
    Przed 2 procedurą miałam mezoterapię jajników, ale czy to pomogło to nie wiem. Brałam też DHEA i Androtop (w 3 stymulacji nie), więc to prędzej w tym upatrywałabym się zmiany.
    Wydaje mi się że IVF to loteria, czym nasz organizm będzie owulował (zwłaszcza u dziewczyn z małą ilością pęcherzyków).
    Wszystkie procedury to krótki protokół, ale 2 i 3 procedura trwały 15 i 14 dni, 1 procedura 7 dni bo nie brałam Provery, a moje cykle są krótkie i pewnie moje pęcherzyki nie mają czasu rosnąć. Ale tak sobie tylko gdybam 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 13:48

👩🏻 35 +
    Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
    675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
    Niska ferrytyna
    Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)

👨🏻zdrowy ✅
    Starania od 2022 roku

1 IVF
    2024 ->1 MII, degradacja, 0❄️

2 IVF
    2025 ->1❄️ FET -> 8t 💔

VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
    XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk

3 IVF
    Il 2026 -> 2 x MI, degradacja, 0 ❄️

Decyzja o AK
    Wyciszenie endometriozy?
  • Syt Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli chodzi tutaj o poprawne zapłodnienie i utworzenie zarodków
    to, że degenerują się w 5 dniu i faktycznie kończy się cykl bez transferu nie powoduje usunięcie z programu

usunięcie z programu jest wtedy kiedy przy 2 cyklach nie uzyska się 3 zarodków. Mogą one zdegenerować po kilku dniach.

• Mila111 Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syt wrote:
    to, że degenerują się w 5 dniu i faktycznie kończy się cykl bez transferu nie powoduje usunięcie z programu

usunięcie z programu jest wtedy kiedy przy 2 cyklach nie uzyska się 3 zarodków. Mogą one zdegenerować po kilku dniach.

Kto przekazuje takie informacje o 3 zarodkach w dwóch cyklach ????????

• Syt Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    Kto przekazuje takie informacje o 3 zarodkach w dwóch cyklach ????????

2*

wytyczna programu

Tu ważna precyzja — program mówi nie o zarodkach, ale o dojrzałych komórkach jajowych. Warunek brzmi:
    Przeciwwskazaniem medycznym powodującym wykluczenie z programu jest nieodpowiednia reakcja na stymulację jajeczkowania — brak pozyskania co najmniej dwóch dojrzałych komórek jajowych w dwóch cyklach stymulacji, w każdym z osobna.

Czyli mówiąc prościej:

Jeśli w każdym z 2 cykli stymulacji pozyskano mniej niż 2 dojrzałe komórki jajowe — para zostaje wykluczona z program

https://krakovi.med.pl/aktualnosci/rzadowy-program-in-vitro-zasady-i-refundacja-2024/

• Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syt wrote:

Polecam dokładnie przeczytać program i regulamin w klinice i nie powielać takich bzdur.

Kryteria wyłączenia:
    Wyłączenie z Programu powodują:
    1) niespełnienie kryteriów kwalifikacji do Programu;
    2) pisemna rezygnacja z udziału w Programie;
    3) przeciwskazania medyczne, w szczególności:
    a) w przypadku korzystania z własnych komórek jajowych lub dawstwa nasienia:
    − nieodpowiednia reakcja na przeprowadzoną w ramach Programu stymulację jajeczkowania, czego wyrazem jest brak pozyskania co najmniej dwóch dojrzałych komórek jajowych, w dwóch następujących po sobie cyklach stymulacji, w każdym z osobna,
    − czynniki medyczne uniemożliwiające wykonanie procedury zapłodnienia pozaustrojowego dającej szansę na uzyskanie ciąży lub poród dziecka u uczestniczki

b) w przypadku korzystania z dawstwa oocytów lub dawstwa zarodka czynniki medyczne uniemożliwiające wykonanie procedury zapłodnienia pozaustrojowego dającej szansę na uzyskanie ciąży lub poród dziecka u uczestniczki Programu.

Podsumowując: jeśli podczas dwóch następujących po sobie stymulacji nie uda się uzyskać 2 dojrzałych komórek to pozostaje się w programie i można korzystać z KD (komórki dawczyni) lub AZ (adopcja zarodka).
    Dla przykładu: 2 procedury na swoich komórkach - brak 2 dojrzałych komórek -> można podejść 2x do KD + 2x do AZ; lub od razu 4x do AZ.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;
    7+1 crl 9,5mm
    7+5 crl 13.4mm
    8+5 crl 2,18 cm
    10+5 crl 3,76 cm
    12+3 crl 6,39 cm
    Felia 🩷
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Syt Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    Polecam dokładnie przeczytać program i regulamin w klinice i nie powielać takich bzdur.

Kryteria wyłączenia:
    Wyłączenie z Programu powodują:
    1) niespełnienie kryteriów kwalifikacji do Programu;
    2) pisemna rezygnacja z udziału w Programie;
    3) przeciwskazania medyczne, w szczególności:
    a) w przypadku korzystania z własnych komórek jajowych lub dawstwa nasienia:
    − nieodpowiednia reakcja na przeprowadzoną w ramach Programu stymulację jajeczkowania, czego wyrazem jest brak pozyskania co najmniej dwóch dojrzałych komórek jajowych, w dwóch następujących po sobie cyklach stymulacji, w każdym z osobna,
    − czynniki medyczne uniemożliwiające wykonanie procedury zapłodnienia pozaustrojowego dającej szansę na uzyskanie ciąży lub poród dziecka u uczestniczki

b) w przypadku korzystania z dawstwa oocytów lub dawstwa zarodka czynniki medyczne uniemożliwiające wykonanie procedury zapłodnienia pozaustrojowego dającej szansę na uzyskanie ciąży lub poród dziecka u uczestniczki Programu.

Podsumowując: jeśli podczas dwóch następujących po sobie stymulacji nie uda się uzyskać 2 dojrzałych komórek to pozostaje się w programie i można korzystać z KD (komórki dawczyni) lub AZ (adopcja zarodka).
    Dla przykładu: 2 procedury na swoich komórkach - brak 2 dojrzałych komórek -> można podejść 2x do KD + 2x do AZ; lub od razu 4x do AZ.

tak, doczytałem i poprawiłem post (uff udało się przez Tobą :) )

• Mila111 Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syt wrote:
    tak, doczytałem i poprawiłem post (uff udało się przez Tobą :) )

Rozumiem. W takim razie wszystko ok

• Jutrzenkaa Nowa

Wysłany: 13 czerwca, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa i chciałabym dowiedzieć się o invitro, na początku opowiem moja sytuację
    2020 urodziłam syna zapłodnienie naturalne syn urodził się z wada Układu moczowego całą ta sytuacja choroba dziecka doprowadziła nas do decyzji o tym że nie zdecydujemy się na kolejne dziecko. W 2022 zachorowałam guz endometriozy w bliźnie po CC w 2023 usunięty guz w całości, po operacji wyjechałam za granice poddać się podwiązania jajowodów po kilku latach jak syn ma już 6 doszłam do wniosku że popełniłam błąd no ale trudno stało się, teraz z mężem myślimy o powiększeniu rodziny jedna metoda jaka nam została to invitro, lub adopcja ale pierwszą rzeczą jak abyśmy chciali zrobić to invitro i teraz moje pytanie może ktoś się orientuje wie albo jest w takiej sytuacji,podwiązania jajowodów poddał sie invitro czy jest finansowane z programu w takim przypadku jak są podwiązane jajowody czy nie jest to kwalifikowane do programu.
    A jeśli jest nie finansowane to jaki jest mniej więcej koszt invitro.
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ