X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Starania Holandia
Odpowiedz

Starania Holandia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakieś szaraczki które próbują za grabiącą a dokładniej w Holandi zajść w ciąże ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 18:49

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam ten wątek dlatego ze planujemy z mężem wyjechać jak narazie do Holandi już po ślubie mieliśmy jechać za granice ale nas zatrzymało leczenie w Polsce ale już jestem tak tym wszystkim zmęczona a pieniądze są na leczenie potrzebne ...
    chciałam się dowiedzieć jak to wyglada jakbym zaczęła starać się tam i jak w ogóle się dostac do lekarza który by pomógł w staraniach

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Założyłam ten wątek dlatego ze planujemy z mężem wyjechać jak narazie do Holandi już po ślubie mieliśmy jechać za granice ale nas zatrzymało leczenie w Polsce ale już jestem tak tym wszystkim zmęczona a pieniądze są na leczenie potrzebne ...
    chciałam się dowiedzieć jak to wyglada jakbym zaczęła starać się tam i jak w ogóle się dostac do lekarza który by pomógł w staraniach

Hej ja z wlasnego doswiadczenia powiem ci ze po pierwsze nalezy poszukac dobrej ubespieczalni ja bylam w DSW i musialam miec pakiet rozszezony. I zeby pokryli in vitro musialam miec rok placenia ubespieczenoa u nich w firmie. Ale moze w innej bedz mieli inne opcje nie wiem juz nie miaszkam 2 lata. Tam wszystko sie zmienia. Najlepiej ksiegowa znalesc ktora przeczyta oferty pod tym kontem. Po 2 musisz znalesc sobie lekarza rodzinnego i od niego dostajesz skierowanie do ginekologa ktory w holandii znajduje sie w szpitalu. Potem tam idziesz i mowisz ze starasz sie np 2 lata i nic. Oni robia wywiad wszystkie badania tobie i mezowi. Potem decyduja co bedzie lepsze czy onsyminacja czy on vitro. To tak w wielkim skrucie. Wiem ze w Dordrechcie jest ginekolog ktora mowi po polsku troche. Polecam wziasc najnisze ryzyko wlasne.

• sanda Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to aktualnie wygląda w Holandii? Czy zapewniane jest jakieś wsparcie?
    Mam klepnięte busy do Holandii - https://www.holandia.busy.travel
    Czego się spodziewać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2024, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sanda wrote:
    Jak to aktualnie wygląda w Holandii? Czy zapewniane jest jakieś wsparcie?

Hej Sanda, jakie wsparcie masz dokładnie na myśli? To wtedy może mogłabym coś więcej odpowiedzieć

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ