Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja a covid
Odpowiedz

Stymulacja a covid

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    mieliśmy zaczynać stymulację do invitro, ale akurat złapałam po raz pierwszy covida. Dosyć mocno go przeszłam (gorączka 39 stopni, ból ciała, ból gardła, katar, kaszel). Klinika powiedziała, że przekładamy stymulację do momentu wyzdrowienia. Covid dosyć długo mnie trzymał, bo ponad dwa tygodnie. I tutaj moja wątpliwość czy zacząć stymulację z cyklem po covidzie czy dłużej czekać...Jeśli zaczniemy teraz to od dnia pozytywnego testu do punkcji miną prawie dwa miesiące.
    Czy któraś z Was miała taką sytuację? Ile czasu powinno minąć od zarażenia do rozpoczęcia stymulacji i punkcji? Klinika mówi, że wystarczy wyzdrowieć i można zaczynać, ale ja zaczęłam mieć wątpliwości czy ten covid nie wpłynął zbytnio na mój organizm...Czy któraś z Was miała stymulację po covidzie? jaki był rezultat?

• Różowa_Pomarancza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szczepieniu miałam 0 jajeczek, po 3-4miesiacach 4jajeczka, może być podobnie po covidzie. Jak masz czas i Ci się nie spieszy to ja bym odczekała, mnie gonił pesel i AMH po szczepieniu.

• Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_Pomarancza wrote:
    Ja po szczepieniu miałam 0 jajeczek, po 3-4miesiacach 4jajeczka, może być podobnie po covidzie. Jak masz czas i Ci się nie spieszy to ja bym odczekała, mnie gonił pesel i AMH po szczepieniu.

Ojej to o czymś takim nie słyszałam :( U mnie też raczej czas jest ważny ponieważ mam endometriozę i torbiel na jajniku...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ