X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja a masturbacja
Odpowiedz

Stymulacja a masturbacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oryginalnynick Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdzie, ale to nigdzie, w całych internetach nie znalazłam informacji na temat masturbacji w trakcie stymulacji hormonalnej. Wiem, że to wieczne tabu (masturbacja), ale być może któraś z Was coś wie i się odważy podzielić informacjami. Czy masturbacja jest zabroniona? Czy może pomóc (przecież jak naturalnie chcemy zajść to masturbacja uwalnia oksytocynę, serotoninę i inne tego typu przydatne hormony), w sensie, że wesprzeć produkcję jajek wysokiej klasy? Czy ktoś coś wie w temacie?

• elfi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks jest chyba dozwolony (tzn. mi lekarz mi zabronił, a co nie jest zabronione, to jest dozwolone, nie?), więc nie widzę powodów, dlaczego z masturbacją miałoby być inaczej. Mój dr na pytanie czy mogę nadal uprawiać sport w trakcie stymulacji powiedział: no pewnie! Aktywność fizyczna sprawia, że jajniki lepiej pracują i lepiej zareagują na leki. Co prawda pod koniec już mnie tak jajniki bolały, że ani o seksie ani nawet o podbiegnięciu do autobusu nie było mowy, ale póki dobrze się czujesz, to rób na co masz ochotę :-) Tak myślę przynajmniej :-)

0d1ygov3xuib4nao.png
    mamy ❄️❄️

31 lat, zdrowi, niepłodność idiopatyczna
    8-10.2018 - 3 x IUI :-(
    11.2018 - 1 IVF ICSI; 8.12 blastka 5.1.2 :-(, 17.01 blastka 4.2.2, 9dpt 63,2, cb
    2.2019 - 2 IVF FAMSI; 19.03 blastka 4.1.2, 9dpt 218,5, 11dpt 605,3, 13dpt 1203, 18dpt 6985, 20dpt pęcherzyk, 29dpt serduszko <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ