X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Sumamed po punkcji
Odpowiedz

Sumamed po punkcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nikusia16 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przyjmowała lek Sumamed w dniu punkcji po jej wyonaniu?
    W środę mam punkcję, na dzisiejszej wizycie lekarz nic na ten temat nie wspomniał, ale w zaleceniach przed punkcją , które dostałam na kartce po wizycie doczytałam, że lekarz zaleca wzięcie dwóch tabletek leku Sumamed w dniu punkcji, po jej wykonaniu i po posiłki. Jestem zdziwiona, bo na wizycie nie dostałam na ten temat żadnej informacji. Z tego co czytam ten lek to antybiotyk. W jakim celu się go stosuje po punkcji?

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyki to leki stosowane w leczeniu infekcji bakteryjnych. Czasami przy zabiegach obarczonych wysokim ryzykiem zakażenia stosuje się profilaktykę antybiotykiem, czyli stosuje się go odpowiednio przed zabiegiem albo tuż po. Czasami są ścisłe wytyczne co i po jakim zabiegu należy stosować, a czasami to widzimisię lekarza.
    Ja przyjmowałam Sumammed po badaniu HyCoSy. Przy punkcji jajników i laparoskopii (z badaniem drożności) nikt mi nic takiego nie zalecał.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ