X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test owulacyjny- potrzebna porada...
Odpowiedz

Test owulacyjny- potrzebna porada...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałabym zacząć stosować testy na owulację. Podpwoedzcie kiedy, jakie itp. Każda informacja ważna...

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku ja stosuje i wychodzą na + mam tez monitoringi w tych samych dniach co pozytywne testy i niestety nie pokrywają sie. Mam pco i pomimo tego ze test pozytywny to pecherzyka dominującego brak, owulacji brak...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz. Ja dopiero chcę zacząć z testami chociaż pragniemy dziecka juz od 1,5 roku. Od 4 tyg czekam na @ i czuje, że nadchodzi także to będzie dobry czas aby zacząć. Przed chwilą zamówiłam na allegro testy i czekam aż przyjdą :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Witam, chciałabym zacząć stosować testy na owulację. Podpwoedzcie kiedy, jakie itp. Każda informacja ważna...
    Fajnie by było jakbys udostepnila swój wykres. Ja osobiście polecam te testy z Allegro http://allegro.pl/testy-owulacyjne-owulacyjny-50szt-3-ciazowe-gratis-i4742333795.html Jest możliwość wybrania mniejszej ilości sztuk testów. Od kiedy należy testować zależne jest od dni Twojego cyklu. (informacja w podanym linku)

I najważniejsze:
    - zakup pojemnik na mocz (apteka)
    - 2 godziny przed wykonaniem testu nie pic płynów (dotyczy to również zup)
    - kończysz testowanie, gdy jest pozytywny ( na teście pojawią się dwie TAKIE SAME kreski bądź gdy jedna jest ciemniejsza.)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych samych testów co babelek

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Wczoraj zamówiłam na Allegro własnie więc czekam aż przyjda i do dzieła :) hehe.
    Bąbelku- wykres udostępniam ale uprzedzam, że dopiero zaczęłam no i dopiero dziś jadę kupić termometr żemy mierzyc tempkę :)

• bosa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam tych z rossmanna , mam nadzieję,że działają ;)

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• bosa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest promocja to 20,00 pln, ja nie kupowałam na allegro bo zawsze miałam nadzieję,że już mi nie będą potrzebne i jedno opakowanie z rossmanna wystarczy. I tak od kilku mscy ...

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ