X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Tfp Fertility / Macierzyństwo Kraków In Vitro
Odpowiedz

Tfp Fertility / Macierzyństwo Kraków In Vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Janka1670 Nowa

Wysłany: 17 października, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok 2024, czy udało się komuś in vitro i którego lekarza polecacie?

anna_wiktoria lubi tę wiadomość

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 18 października, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 2023r miałam u nich jedną próbę i najgorszy wynik z wszystkich stymulacji (a było ich już 4). Myślę, że ogarniają te "łatwiejsze" przypadki.

Janka1670 lubi tę wiadomość

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • anna_wiktoria Nowa

Wysłany: 28 października, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka jest po udanym in vitro w Macierzyństwie ❤️ była u dr Rajsa. Idąc za jej doświadczeniem, a ma za sobą leczenie w innej klinice w KRK (nazwy nie pamiętam), planuję leczenie w klinice Macierzyństwo. Szukam także opinii o lekarzach, może macie swoje rekomendacje? Czytałam dobre opinie o dr Kolawie, Olszak- Wąsik i wspomnianym już dr Rajs... Podczas leczenia wiem, że była zadowolona nie tylko z lekarza, ale z kontaktu z embriologami, na bieżąco była informowana o tym, jak rozwijają się zarodki, to były mocne chwile i wiem że czuła się zaopiekowana. Czekam na Wasze opinie, pozdrawiam wszystkich!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ