X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer- naturalne starania o ciążę
Odpowiedz

Transfer- naturalne starania o ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowe pytanie. Za tydzień mam przewidziany transfer. Dziś mam owulację i doktorka pozwoliła mi nadal starać się naturalnie zajsc w ciążę.
    Beta HCG wykryje coś od 7 dnia.. czyli w dniu transferu. Wtedy już nie zdążą mi wyniki przyjść nawet jeśli zrobię z samego rana badania krwi, a transfer mam na 10.00.
    Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Starał się jeszcze naturalnie zajść w ciążę tydzień przed transferem ?

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem

02.2026 punkcja- 14🥚
    ___6 do zapłodnienia-> 2❄️
    ___2 sety po 3 oocyty ❄️🌬️prywatnie
    25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎10.25 HSG zwykłe- subdrożne
    ▪︎10.25 HSG selektywne z lipiodolem- drożne
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l
    ▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty
    ▪︎Immunofenotyp OK. Jedynie CD4/CD8 2%

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎11.24 18mln/ml i 54ml/ejakulat 15 prawidłowych 2mln leukocytów
    ▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
    ▪︎panel urogenitalny 10.2025 ujemny
    ▪︎chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, hpv- nie wykryto
    ▪︎usg prostaty OK
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka1 wrote:
    Nietypowe pytanie. Za tydzień mam przewidziany transfer. Dziś mam owulację i doktorka pozwoliła mi nadal starać się naturalnie zajsc w ciążę.
    Beta HCG wykryje coś od 7 dnia.. czyli w dniu transferu. Wtedy już nie zdążą mi wyniki przyjść nawet jeśli zrobię z samego rana badania krwi, a transfer mam na 10.00.
    Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Starał się jeszcze naturalnie zajść w ciążę tydzień przed transferem ?

Według mnie można. U mnie był trasfer zarodka a drugiego bliźniaka " sobie zrobiliśmy " w cyklu trasferowym.

Honorka lubi tę wiadomość

37 tc Anielka i Aleksander 1.10.2025.
    Staś starszy brat
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ