X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Transfer przed rozpoczęciem nowej pracy
Odpowiedz

Transfer przed rozpoczęciem nowej pracy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hmmm Debiutantka

Wysłany: 29 września 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była w sytuacji, że zaszła w ciążę tuż przed rozpoczęciem pracy? Mam transfer, już trzeci, w okresie gdy będę na wypowiedzeniu, przed rozpoczęciem nowej pracy. Strasznie chcę, żeby się udało, ale z drugiej strony jak pomyślę o tym stresie i konserwacjach w nowym miejscu...Zastanawiam się czy nie przesunąć transferu na grudzień, ale z drugiej strony będę miała wtedy prawie 40l. To nasz przedostatni zarodek. Więcej stymulacji nie będzie. Wytrzymałam 3,5 l w obecnym miejscu, ale więcej nie dam rady...

• alauda Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wrote:
    Czy któraś z Was była w sytuacji, że zaszła w ciążę tuż przed rozpoczęciem pracy? Mam transfer, już trzeci, w okresie gdy będę na wypowiedzeniu, przed rozpoczęciem nowej pracy. Strasznie chcę, żeby się udało, ale z drugiej strony jak pomyślę o tym stresie i konserwacjach w nowym miejscu...Zastanawiam się czy nie przesunąć transferu na grudzień, ale z drugiej strony będę miała wtedy prawie 40l. To nasz przedostatni zarodek. Więcej stymulacji nie będzie. Wytrzymałam 3,5 l w obecnym miejscu, ale więcej nie dam rady...

Ja nie byłam w takiej sytuacji, ale uważam, że powinnaś się tym jak najmniej martwić. Wiadomo, praca jest ważna, bo bez środków finansowych byłoby ciężko.
    Ale musisz myśleć o tym, co jest dla Ciebie najważniejsze, a na pewno jest to rodzina. Reszta się jakoś ułoży. Nie patrz na to, co myślą inni, myśl o sobie i o tym, co sprawi, że naprawdę będziesz szcześliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2023, 11:00

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Mas Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wrote:

Wiesz, dwa miesiące tu wiele nie zmienią, bo i tak zbliżasz się do tej magicznej 40 😉 A czy urodzisz, mając np. 40 lat i 5 miesięcy czy 40 lat i 8 miesięcy, to już niewiele zmieni 🙂
    Nie wiem, jak zareagują w nowej pracy, jeśli od razu zajdziesz w ciążę. Jak długo będziesz mogła i chciała pracować. Dla mnie to byłby duży stres i pewno wolałabym od razu iść na zwolnienie w starej pracy, niż martwić się nowa. Z drugiej, jeśli to dla Ciebie okazja na coś naprawdę fajnego, to może warto spróbować . Tylko, raz jeszcze, przemysł, jak to odbiorą w nowym miejscu pracy. Bo może uda Ci się pracować prawie do porodu, a może,czego nie życzę, już po miesiącu będziesz musiała iść na zwolnienie. Po prostu musisz rozważyć za i przeciw, tak realistycznie.
    Pytanie też, ile macie zarodków, bo, i tu znowu musisz patrzeć realistycznie, pierwszy transfer może się udać 🍀🍀🍀 ale nie musi. Wtedy wszystko znów się przesunie.
    Kciuki, żebyś podjęła dobra dla Was wszystkich decyzję.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz od razu umowę na czas nieokreślony? Bo jeśli masz najpierw okres próbny i na przykład będziesz musiała iść na L4 od początku ciąży (bo różnie bywa) to nie przysługuje Ci nawet przedłużenie umowy do porodu.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wrote:

Życzę Ci jak najlepiej. Ale nie układaj całego życia pod starania i transfer. Może się udać, ale nie musi (chociaż mocno trzymam kciuki, aby się udało). I myślę, że normalnie bym podeszła na Twoim miejscu do transferu. Jak się uda to super. I zmieniła pracę. Bo pracę później zmienić zawsze możesz, jak pracodawca źle odbierze spełnienie Twoich marzeń. A pamiętaj, że stres związany (z tego co piszesz) ze starą pracą nie pomaga.

💓 39+0

age.png
  • Sally Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też odkładam wszytko: zminę, pracy, dalsze i dłuższe wakacje a nawet wesele bo dziecko jest ważniejsze i tym sposobem mam poczucie stagnacji już od 1,5 roku bo może sie uda. Teraz sama jestem na siebie zła że tak robiłam i mam zamiar to zmienić, trudno, chyba trzeba sobie powiedziec co bedzie to bedzie i starać sie żyć normalnie, realizować plany itd. Nowa praca to też zazwyczaj wiwksze pieniadze a tym samym wiecej na macieżyńskim. Ja znam wiele takich przypadków gdzie młode dziewczyny przychodzily do pracy i zaraz byly w ciąży i tu chyba nie bylo jakiś starań tylko raczej przypadek. Pracodawca może i nie był zadowolony ale zazwyczaj to sie rozchodziło po kościach, dziewczyny wracały po macieżynskim jakby nigdy nic. Nie wiem natomiast jak to wyglada z pkt prawnego, wydawało mi się że umowa jest przedłużana do porodu.

Kluska, Anoli88 lubią tę wiadomość

• Hmmm Debiutantka

Wysłany: 29 września 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    A masz od razu umowę na czas nieokreślony? Bo jeśli masz najpierw okres próbny i na przykład będziesz musiała iść na L4 od początku ciąży (bo różnie bywa) to nie przysługuje Ci nawet przedłużenie umowy do porodu.
    Umowa jest na rok.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ