🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o nasz plan dnia
Śniadanie koło 10-11 w zależności jak wstanie po przespanej albo nieprzespanej nocy 🤦 najczęściej owsianka, placuszki, czy chlebek z Bieluchem i owocami
Przekąski w między czasie przed drzemką: owoce do rączki, musy, kisiel domowy, jogurt naturalny czy grecki, koktajl, czasem musy w tubkach (oczywiście nie wszystko naraz 😂)
Drzemka koło 14:00 więc kp
Obiad kolo 15:00, czasem zupki a najczęściej makarony z sosami bo uwielbia
KP koło 17-18
O 19:00 kolacja, jaglanka, jajecznica, omlety, chleb z twarożkiem i rzodkiewką, czasem zupki, ogólnie kolacje się staram wytrawne a śniadania najczęściej na słodko z owocami🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉 punkcja, 0❄️
💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔Transfer 4AA
💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud!
29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️ -
Dżoanniks wrote:11 m-cy je ile chce
Rano jak wstaje (a jest różnie) to często chce cyca, ale czasem nie 😂.
O 8:30-8:40 śniadanie (no ja się staram ale się na 8:00 wyrobić nigdy nie mogę)- kaszki, owsianki, omlety, chlebek z pastą to na śniadanka
10:00-10:30 cyc do drzemki
Ok 12:30-13:00 zupa, której nie zjada 💁🏻♀️🤦♀️, tylko warzywa do rączki zazwyczaj i mięsko z zupy).
Czasem daję np jogurt z płatkami i owocami a zupę przed 15 tą bo nie wyrobię się z gotowaniem
O 15:00 cyc
O 17:00-17:30 obiado- kolacja z nami - bo my jemy o tej porze obiad normalnie. Tu to placki, mięsko + ziemniaki i warzywa, makarony z dodatkami, ryż z dodatkami rybka. Itp. 19:00 cyc do spania
A i w nocy je niestety.
A ilości, bo moja kwietniowa panienka to zjada kaszkę instant na 200 ml wody ( 4 -10 łyżeczek kaszki w zależności od firmy) + tubka owoców 100ml, słoik ten większy + tubka owoców, ale mleko to 240 ml rzadko zje na raz 🙊🙉🙈 -
Dziuba1339 wrote:Ooo też chętnie poczytam, bo właśnie rozmawiałam z mężem, że czas na zmiany bo nadal rządzi cyc...
Synek 11miesiecy a jedyne co mamy stale to:
8.00 - Sniadanie - kaszka manna lub kanapeczka z jakas pasta (ostatnio szał zrobiła pasta z rukoli z TM)
10.00 - Cyc na drzemke
12.00 - Zupka (najlepsza pomidorowo lub ogórkowa).
Pozniej oczywiście proponuje różne owoce, jogurcik, kolacje ale raz coś zje a raz popatrzy tylko i szarpie mnie za bluzkę bo woli cyca.
My z mężem jemy obiad około 15-16 - też proponuje to co my jemy, bo synek zawsze siedzi wtedy z nami przy stole ale to też zależy od humorku...
A ilości ? -
Clasiia wrote:13 miesięcy
8:00-8:30 pobudka
9:00 śniadanie - jajecznica, placki, tosty, kanapki, kaszka, owsianka
12:00 drugi posiłek i tu różnie w zależności co było na śniadanie ale wybór taki sam, jak mam zupę to często je zupę
16:00 obiad (tak mąż wraca z pracy a jemy wszyscy razem) je to co my
18:30 kolacja - placki, kanapka, owoce, kluseczki leniwe
20:00 mleko ale ostatnio odmawia bo się najada kolacją.
W między czasie są jeszcze chrupki kukurydziane, owoce 🙂 W nocy nie je
Obiad robisz bez soli, cukru dla małej czy normalnie gotujesz i wszyscy jecie dokładnie to samo? -
Pauuulaa wrote:U nas na "dzień dobry " wchodzi butla mm- robie 210 ml, ale ile zje to jego sprawa. Wstajemy o 6.00-7.00
Druugie sniadanie ok. 9.00 wtedy ja jem i maly ode mnie cos podbierze i tu roznie. Lubi kanapke z bialym serem, albo wedlina, czasami z pasta, moze byc tez jogurcik, serek , jajko - ale szalu nie ma przy jedzeniu, poskubie kilka kesow i to tyle.
Ok 11.00 daje jemu kasze manna, albo zupke ( z poprzedniego dnia)i probuje ulozyc na drzemke 🫣 przed 12.00 zazwyczaj juz spi.
Wstaje ok 14.00-15.00 to jemy obiadek i to juz jest roznie. U nas królują zupy, więc albo dostaje nowa zupe, albo drugie danie. I tu juz je to co my. Oczywiscie z zupki warzywka i mięsko jest syna 😉 ile zje to zje- nie zmuszam. Ale zazwyczaj zje na tyle ,ze wiem ,ze glodny nie jest 👍 i wychidzimu na plac zabaw/ spacer
W miedzy czasie złapie jakiegos musa, owoca ,chrupka,herbatnika itp
Ok 17.00- 18.00 proponuje jakas kanapke, buleczke, jajko, jajecznice, placuszka itp.
Spac idziemy okolo 19.00-20.00 i na noc wchodzi butla 210 ml- ile zje, tyle zje
(Jak ma kiepski dzien z jedzeniem to o 16-17 daje jemu mm- bo tego zazwyczaj nie odmowi 🤭)
Oczywiscie w nocy jeszcze jedna porcja mleka 🙂
U mojego z jedzeniem jest różnie, jest dzien ze wszystko zjada , a jest dzien ze tylko spróbuję i rzuca. Czasami czlowiek sie narobi by mu dogodzic ,a on tylko popatrzy i z impetem wszystko na podloge wyrzuci 🫣 dlatego bardzo szybko dazylam do tego by jadal to co my ,bo ilez mozna przy garach stac.
Sa dania ktore uwielbia np. barszcz czerwony, kalafiorowa, krupnik, pomidorowa, rosół - ale daje mu takie geste. Uwielbia pulpety i gulasze. Jajko w kazdej postaci i to sa takie nasze pewniki ,ze zje- jezeli chodzino kanapki to ser bialy ,wedlina, pasta z awokado. Jogurty lubi, banany, jablka ,gruszki, pomidor to jest król każdego posiłku. A reszte to proponuje i albo zje albo nie.
Edit synek 13 miesiecy
To moja jajka nie tyka i o ile lubi sobie polizać czy ugryźć coś ode mnie to jajko pluje 🙊🙉🙈 -
Ddaszka wrote:13 miesięcy
Wstaje 5-6:00 - mleko 180ml
Koło 8:00 śniadanko- owsianka, placki bananowe, jajecznica, serki z owocami itd.
Koło 11:00 - mleko przed spankiem 180ml
Koło 14:00 - obiad i tutaj różnie zupka, spaghetti, słoiczek jak nie mam nic innego i ogólnie to co my jemy to i małą
Koło 17 jakieś kanapeczki, albo owsianka itd.
I 19-20 mleko przed spankiem około 210 ml
I oczywiście pomiędzy jakiś mus czy owoce czy chrupek.
I jakie robicie kanapki ? Tzn jaki chleb używacie, bo my jemy w domu pełnoziarnisty, ale mała sobie z nim nie radzi 🙈🙉🙊 -
Moniek330 wrote:Ogrom szczęścia i spełnienia, to, że nasz dom
w końcu wypełnia dziecięcy śmiech, marudzenie czy nawet płacz, to wszystko sprawia że mam wrażenie, że dom w końcu jest pełny. Moje życie i priorytety zmieniły się totalnie, dotąd niezależna, mówiąca że dzieci są nie dla mnie bo lubię mieć wolny czas dla siebie, teraz pępowina nadal nieodcięta 🤣
Lila dziś ma swoje pierwsze urodziny, oglądaliśmy z mężem zdjęcia od samego początku jej narodzin, cudownie tak powspominać. Mam takie poczucie, że wykorzystałam najlepiej jak mogłam te chwile z nią jak była maleńka, że nic ważnego mi nie umknęło ❤️ jak śpiewaliśmy jej sto lat wszyscy, ona miała taką minkę jakby nie dowierzała, że to wszystko dla niej, a mi aż łezka się zakręciła w oku 🥹
A też takie wrażenie oglądając zdjęcia ze dziecko bardzo się zmienia przez ten czas 🙊🙉🙈 przynajmniej ja mam takie wrażenie oglądając zdjęcia z przed kilku miesięcy to wygląda zupełnie inaczej niż teraz, a na co dzień się tego nie zauważa 🙈🙉🙊Moniek330 lubi tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:A ilości ?
Kaszka zazwyczaj z 5lyzeczek.
Zupke jak robie na 2-3dni rozlewam do sloiczkow 125g (te małe z warzyw lub owocow) - myślę ze zazwyczaj zjada z tego 80-100g.
Kanapka - 1srednia - troszke trafi do buzi, pasta zostanie wylizana a reszta rozgnieciona i wyrzucana na ziemię.
Owoce to około pół banan, jabłka itp.
Tubka owocowa - na dwa razy wystarcza.
Mięso - muszę się ostro nakombinować by przemycić w jakiekolwiek postaci.2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.
04.2024 - naturalny cud 🩷
Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g. -
nick nieaktualnyIga Kwietniowa wrote:A ilości, bo moja kwietniowa panienka to zjada kaszkę instant na 200 ml wody ( 4 -10 łyżeczek kaszki w zależności od firmy) + tubka owoców 100ml, słoik ten większy + tubka owoców, ale mleko to 240 ml rzadko zje na raz 🙊🙉🙈
Co do ilości mleka nie pomogę bo my jesteśmy kp.
Ja kaszę robię z kaszy manny z biedry z takiej zwykłej - 300-400 ml mleka i 60-70 g kaszy/płatków górskich przy owsiance. Po ugotowaniu jest bardzo gęsta, że łyżka stoi. Ale muszę tak gotować, bo ja go nie karmię łyżeczką, nie pozwala mi się nakarmić. On sam tą łyżeczką operuje i nie może mu spadać- do tego starte jabłko i inne owoce. Ja taką porcję jem z nim na spółkę na śniadanie. A i tak on swojej porcji nie zjada do końca, ale je ostatnio coraz więcej.
Ja obiady go tuję dla naszej trójki jeden w miarę możliwości. odkładam mu tylko przed dosoleniem i dodaniem np cukru. Jedynie zupki gotuję dla niego dodatkowo.
Ze słoiczkami mam ten problem, że zawartość spada z łyżeczki i on ma problem z jedzeniem, bo mu spada a nie daje się karmić. Ale mam w zanadrzu słoiczek na wszelki wypadek. Tylko i tak muszè go trochę podrasować, zanim podam 🫣. Stąd z zupy najczęściej wcina warzywa(ziemniaki, marchew, brokół itp) + mięsko. Ewentualnie chlebek umaczany w zupce albo makaron.
Ilości są różne:
Kaszka i owsianka - parę łyżeczek - tego zjada najwięcej plus starte jabłko/ gruszka, banan tak nie cała połowa owoca. Tubek z musami rzadko używam. Omlet. Robię mu takie mniejsze to zjadł ostatnio cały jeden (tak trzy omleciki wchodzą na patelnię) plus prawie cały jogurt jaki mu zrobiłam(z połowy jogurtu w kubeczku)
Z zupy ciężko policzyć te warzywa ile zjada. No i z np makaron z mięsem zjadł ostatnio 5 makaronów rurki umaczanych w sosie. Bardzo lubi makaron 😂. Zrobiłam ostatnio pałkę z kurczaka zapiekaną na warzywach to też mu smakowało i sporo zjadł. Ale ciężko tak stwierdzić ile dokładnie bo on tu zrzuci psu, tu weźmie do buźki 🤦♀️🤭. Coś zjada bo widzę po 💩.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 16:51
-
nick nieaktualnyDziuba1339 wrote:Ja jak czytam to co dziewczyny piszą to podłamuje się troszke bo u nas to są naprawdę małe ilości...
Kaszka zazwyczaj z 5lyzeczek.
Zupke jak robie na 2-3dni rozlewam do sloiczkow 125g (te małe z warzyw lub owocow) - myślę ze zazwyczaj zjada z tego 80-100g.
Kanapka - 1srednia - troszke trafi do buzi, pasta zostanie wylizana a reszta rozgnieciona i wyrzucana na ziemię.
Owoce to około pół banan, jabłka itp.
Tubka owocowa - na dwa razy wystarcza.
Mięso - muszę się ostro nakombinować by przemycić w jakiekolwiek postaci.
Dziuba, tak się wydaję, ale mój nie je dużo. Kanapkę jak mu zrobię to robi to samo co twój 🤡. Czasem prawie wszystko zrzuci na ziemię co mu przygotuję. Czasem zje więcej. Ja teraz po prostu staram się też robić te posiłki bardziej treściwe. Bo chcę niedługo odstawiać a on nienajedzony 🫣. Więc dodaje oleje, masło orzechowe awokado gdzie się da. -
A z czym dziewczyny robicie kanapki ? Szukam inspiracji i może macie jakieś fajne przepisy na placuszki ,bo mój tylko naleśniki wcina ,a resztę placuszków wypływa 😵💫
👩87’
👨85’
Starania od 2015
2017 IUI😔
2018 IUI😔
2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
AMH 1, nasienie ok
Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
03.21 start 1 ivf
04.21 ET 2x3dniowce😞
06.21 2FET CB 😞
04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
26dpt- jest ❤️
6.12 -crl 9,4mm❤️
30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
254 g ❤️ 18+0
420 g❤️20+6 usg połówkowe
710 g❤️ 24+0
980g❤️27+0
1516g❤️ 30+0 usg III trym
2180❤️33+0
2606g❤️35+4
2960g❤️37+0
15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰 -
nick nieaktualnyZielona87 wrote:A z czym dziewczyny robicie kanapki ? Szukam inspiracji i może macie jakieś fajne przepisy na placuszki ,bo mój tylko naleśniki wcina ,a resztę placuszków wypływa 😵💫
Też chętnie zaczerpnę inspiracji z czym chlebek podajecie.
Mój chyba po prostu jest plackowy. Lubi placuszki bananowe, ziemniaczane, z batata i marchewki, z cukini. Robiłam też po prostu takie, że gotowałam mrożone warzywa i z nich robiłam placki. Raczej wszystkie mu smakowały 🤪. Ja z termo biorę przepisy. Chyba jedynie buraczane nie przeszły.
Do kanapek zrobiłam mu pasztet to pogardził - ale pasty z ciecierzycy i fasoli z warzywami pieczonymi lubi. Znalazłam też dżem bez cukru w lidlu więc dostał. Awokado z czekoladą i bananem+ masło orzechowe(taka nutella). Wędliny jeszcze nie dawałam, ale muszę mu ugotować/upiec jakieś mięsko i zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 17:07
-
Zielona87 wrote:A z czym dziewczyny robicie kanapki ? Szukam inspiracji i może macie jakieś fajne przepisy na placuszki ,bo mój tylko naleśniki wcina ,a resztę placuszków wypływa 😵💫
Takze do ciasta dodalam i banana i serek homogenizowany i jablko i smothie. Doslownie wszystko co mlody zaczal i nie skończył 😉 wyszly naprawde smaczne ,do tego maslo orzechowe i maz byl zadowolony z przekąski 👍
Jezeli chodzi o chleb to daje mlodemu taki jaki jest w domu, zazwyczaj jakis pszenno- żytni. Czasami kupie chałkę to tez z maselkiem zje, ostatnio to nawet bułkę maslana zajadal z bialym serkiem🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 17:17
08.2012 26tc💔
👩
pcos❌amh 12,75➡️ 11,1❌ IO❌HbA1C 5,6%➡️5,2%❌insulina 26➡️10❌
lewy jajowód niedrożny❌
kariotyp✅ TSH 1,4➡️1,7✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅
👦
azoospermia❌
kariotyp❌
1iui 04.2022-09.05⏸️
Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
24.05-5t3 jest zarodek
07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm niskie ryzyka
09.08 17t2 175g💙
29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g
01.2023-38t6d/3950g/56cm👶
Powrót po rodzeństwo
11.24 iui❌
2.25kwalfikacja ivf✅
💉28.02-24dc START
11.03punkcja-23🥚➡️MII19➡️9❄️- 3AA,3AB,5x4AA,4BA, 4BB
14.04.2025 FET 4AA cb💔
9.6.2025 FET 4AA cb💔
16.07 scratching endometrium⏳ -
Dżoanniks wrote:Co do ilości mleka nie pomogę bo my jesteśmy kp.
Ja kaszę robię z kaszy manny z biedry z takiej zwykłej - 300-400 ml mleka i 60-70 g kaszy/płatków górskich przy owsiance. Po ugotowaniu jest bardzo gęsta, że łyżka stoi. Ale muszę tak gotować, bo ja go nie karmię łyżeczką, nie pozwala mi się nakarmić. On sam tą łyżeczką operuje i nie może mu spadać- do tego starte jabłko i inne owoce. Ja taką porcję jem z nim na spółkę na śniadanie. A i tak on swojej porcji nie zjada do końca, ale je ostatnio coraz więcej.
Ja obiady go tuję dla naszej trójki jeden w miarę możliwości. odkładam mu tylko przed dosoleniem i dodaniem np cukru. Jedynie zupki gotuję dla niego dodatkowo.
Ze słoiczkami mam ten problem, że zawartość spada z łyżeczki i on ma problem z jedzeniem, bo mu spada a nie daje się karmić. Ale mam w zanadrzu słoiczek na wszelki wypadek. Tylko i tak muszè go trochę podrasować, zanim podam 🫣. Stąd z zupy najczęściej wcina warzywa(ziemniaki, marchew, brokół itp) + mięsko. Ewentualnie chlebek umaczany w zupce albo makaron.
Ilości są różne:
Kaszka i owsianka - parę łyżeczek - tego zjada najwięcej plus starte jabłko/ gruszka, banan tak nie cała połowa owoca. Tubek z musami rzadko używam. Omlet. Robię mu takie mniejsze to zjadł ostatnio cały jeden (tak trzy omleciki wchodzą na patelnię) plus prawie cały jogurt jaki mu zrobiłam(z połowy jogurtu w kubeczku)
Z zupy ciężko policzyć te warzywa ile zjada. No i z np makaron z mięsem zjadł ostatnio 5 makaronów rurki umaczanych w sosie. Bardzo lubi makaron 😂. Zrobiłam ostatnio pałkę z kurczaka zapiekaną na warzywach to też mu smakowało i sporo zjadł. Ale ciężko tak stwierdzić ile dokładnie bo on tu zrzuci psu, tu weźmie do buźki 🤦♀️🤭. Coś zjada bo widzę po 💩.
Mleko zwykłe od krowy czy mm ? -
Dżoanniks wrote:Też chętnie zaczerpnę inspiracji z czym chlebek podajecie.
Mój chyba po prostu jest plackowy. Lubi placuszki bananowe, ziemniaczane, z batata i marchewki, z cukini. Robiłam też po prostu takie, że gotowałam mrożone warzywa i z nich robiłam placki. Raczej wszystkie mu smakowały 🤪. Ja z termo biorę przepisy. Chyba jedynie buraczane nie przeszły.
Do kanapek zrobiłam mu pasztet to pogardził - ale pasty z ciecierzycy i fasoli z warzywami pieczonymi lubi. Znalazłam też dżem bez cukru w lidlu więc dostał. Awokado z czekoladą i bananem+ masło orzechowe(taka nutella). Wędliny jeszcze nie dawałam, ale muszę mu ugotować/upiec jakieś mięsko i zobaczymy.
Sorki, teraz doczytałam, że korzystasz z termo 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 17:30
Zielona87 lubi tę wiadomość
2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.
04.2024 - naturalny cud 🩷
Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g. -
@ wrote:Dziewczyny, poaanalizujmy😁
Co Wam dało macierzyństwo?
Mnie dało jakąś taką wewnętrzną moc, takie poczucie wiekszej siły. Nie rozkładam też niektórych sytuacji (życiowych ogólnie) na czynniki pierwsze, szkoda mi czasu na analizowanie, co kto sobie pomyśli. I jaśniej komunikuję to, czego chcę - jw, szkoda mi czasu, aby ktoś się domyslał o co mi chodzi 😁
A jak jest u Was?
O ciekawe!
Ja też nie przejmuję się każdym spojrzeniem i nie analizuję wszystkiego aż tak jak wcześniej.
Kiedyś wszystkiego się bałam, wstydziłam. A co sobie ktoś pomyśli?
Od kiedy jestem mamą nie mam wstydu np przed swoim ciałem. Dla mnie to dom, w którym było moje dziecko.
Gdy do szpitala przychodziły w odwiedziny do swoich dzieci chore osoby, delikatnie zwracałam uwagę, że to dla mojej Córki jest zagrożenie (patologia noworodka)- wcześniej nigdy bym się nie odezwała.
Na pewno Mała uczy mnie też cierpliwości i rezygnowania z egoizmu. Natomiast w kwestii cierpliwości jeszcze dużo mi zostało nauki 🙈@ lubi tę wiadomość
35 lat
Starania 09/2020
30.09.2021- histeroskopia, usunięcie polipa
Dwurożna macicy 😞 wykluczone
Niedoczynnosc tarczycy- hormony uregulowane
11.12.2021- niedrożne jajowody -
Moniek330 wrote:Ogrom szczęścia i spełnienia, to, że nasz dom
w końcu wypełnia dziecięcy śmiech, marudzenie czy nawet płacz, to wszystko sprawia że mam wrażenie, że dom w końcu jest pełny. Moje życie i priorytety zmieniły się totalnie, dotąd niezależna, mówiąca że dzieci są nie dla mnie bo lubię mieć wolny czas dla siebie, teraz pępowina nadal nieodcięta 🤣
Lila dziś ma swoje pierwsze urodziny, oglądaliśmy z mężem zdjęcia od samego początku jej narodzin, cudownie tak powspominać. Mam takie poczucie, że wykorzystałam najlepiej jak mogłam te chwile z nią jak była maleńka, że nic ważnego mi nie umknęło ❤️ jak śpiewaliśmy jej sto lat wszyscy, ona miała taką minkę jakby nie dowierzała, że to wszystko dla niej, a mi aż łezka się zakręciła w oku 🥹
Wszystkiego Najlepszego dla maleństwa dużo dużo zdrowia 🥰🥰⚘️⚘️Moniek330 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny