udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Nimfadora wrote:Dziewczyny, robię we wtorek o 10.00 Nifty i kobieta z infolinii kazała mi pominąć dawkę Neoparinu w poniedziałek rano. Czy też tak robiłyście? Czy jakbym wzięła w poniedziałek o godz. 7, to byłoby ok? Na stronie jest napisane:
Jak przygotować się do badania NIFTY, jeśli pacjentka jest w trakcie terapii heparyną lub jej analogami? W takiej sytuacji można wykonać badanie, ale zalecane jest, aby odstawić leki na 24 godziny przed pobraniem próbki do badania.
Rozumiałabym to raczej, że dzień przed można wziąć byleby minęło 24 do godziny pobrania...Nimfadora lubi tę wiadomość
-
Nimfadora wrote:Dziewczyny, robię we wtorek o 10.00 Nifty i kobieta z infolinii kazała mi pominąć dawkę Neoparinu w poniedziałek rano. Czy też tak robiłyście? Czy jakbym wzięła w poniedziałek o godz. 7, to byłoby ok? Na stronie jest napisane:
Jak przygotować się do badania NIFTY, jeśli pacjentka jest w trakcie terapii heparyną lub jej analogami? W takiej sytuacji można wykonać badanie, ale zalecane jest, aby odstawić leki na 24 godziny przed pobraniem próbki do badania.
Rozumiałabym to raczej, że dzień przed można wziąć byleby minęło 24 do godziny pobrania...
Dawkę heparyny musisz wziąć 24h przed pobraniem, więc jak weźmiesz w poniedziałek o 7, to będzie okej, a wtorkowa do wzięcia po pobraniu. Może miała na myśli przesunięcie tej wtorkowej🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 20:21
Nimfadora lubi tę wiadomość
-
Potwierdzam to co napisały dziewczyny. Od heparyny do pobrania krwi na Nifty musi upłynąć 24 godziny. Czyli poniedziałkową dawkę bierzesz normalnie o 7:00, a wtorkową po badaniu.
Nimfadora, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Nie wiem czemu ja się nie zapisałam od razu 🤔 muszę przypilnować . A u kogo byłaś ? Ja chcialam do pani RW ale jej nie było niestety wówczas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 21:06
-
Sernik wrote:Na pierwszych byłam u dr RW. Teraz II idę do dr AF bo dr RW jest na urlopie ( pierwsze dwa tygodnie stycznia, czy jakoś tak)
Hmmm 🤔 ja jestem zapisana do dr RW na 11.01, zależało mi na niej, więc mam nadzieję że nie będzie na urlopie jednak... Umawiałam się jakos trochę ponad tydzień temu chyba.IssGreen lubi tę wiadomość
Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Mimi09 wrote:Hmmm 🤔 ja jestem zapisana do dr RW na 11.01, zależało mi na niej, więc mam nadzieję że nie będzie na urlopie jednak... Umawiałam się jakos trochę ponad tydzień temu chyba.
Mimi09 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny! Tak też zrobię. Ta Pani nie brzmiała na zbyt pewną, bo chwilę zastanawiała się jak o to dopytywałam...
Kurczę, jestem tak wystraszona od dwóch dni, bo czytając o prentalnych, poczytałam o Pappie i tych statystykach. I zaczęłam kminić, że miałam od początku bardzo wysokie bety i że pewnie coś jest źle, albo że przez te bety wyjdzie, że statystycznie może być źle. Oczywiście naczytałam się o ZD i cały dzień nie mogłam się uspokoić. Zapisałam się od razu na NIFTY, ale chyba wmówiłam sobie jakiś czarny scenariusz i trudno mi się otrząsnąć. Nie wiem też czy robić tę Pappe, bo czytałam, że zdarzały się przy wysokich betach bardzo złe statystyki, które nie miały nic wspólnego z genetyką dziecka, a jak Pappa wyjdzie mi źle, to chyba osiwieje, skoro tylko "czytając" o tych badaniach zaczęłam świrować, a zdarza mi się to niezwykle rzadko... -
Nimfadora wrote:Dzięki Dziewczyny! Tak też zrobię. Ta Pani nie brzmiała na zbyt pewną, bo chwilę zastanawiała się jak o to dopytywałam...
Kurczę, jestem tak wystraszona od dwóch dni, bo czytając o prentalnych, poczytałam o Pappie i tych statystykach. I zaczęłam kminić, że miałam od początku bardzo wysokie bety i że pewnie coś jest źle, albo że przez te bety wyjdzie, że statystycznie może być źle. Oczywiście naczytałam się o ZD i cały dzień nie mogłam się uspokoić. Zapisałam się od razu na NIFTY, ale chyba wmówiłam sobie jakiś czarny scenariusz i trudno mi się otrząsnąć. Nie wiem też czy robić tę Pappe, bo czytałam, że zdarzały się przy wysokich betach bardzo złe statystyki, które nie miały nic wspólnego z genetyką dziecka, a jak Pappa wyjdzie mi źle, to chyba osiwieje, skoro tylko "czytając" o tych badaniach zaczęłam świrować, a zdarza mi się to niezwykle rzadko...Nimfadora lubi tę wiadomość
-
Nimfadora - będą Ci pobierać wolne beta HCG - coś zupełnie innego zrób też ta pappe co dwa przesiewowe testy to nie jeden, tylko trzeba pamiętać że to nie diagnoza (łatwo mi się mówi teraz, ale swirowalam okrutnie sama).
-
monester wrote:Nimfadora wyluzuj bo to nie ta beta 🤣
Srsly?? I jedno z drugim nie jest powiązane? Myślałam, że jest między nimi korelacja...
A ja pół dnia medytowałam i katowałam się spacerami na wietrze, żeby te wszystkie lęki odegnać. 🤣 🤣 🤣 🤣monester, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
Ciri, gratulacje! Rozumiem, że liczyliscie na chłopca? Myślisz, że ta lekarka miała lepszy sprzęt i dzięki temu dojrzała te kosmówke, czy wnikliwiej Cię zbadała? Dziwne, że w szpitalu się tego nie dopatrzyli. Jednak jak się wie DLACZEGO ta krew, to jest ciut, ciut łatwiej, myślę.. życzę Ci, żeby na następnym USG wszystko było jak ta lala:)
Nimfadora - miałam takie rozkminy jak Ty, że po co się ta Pappa katować, skoro już sam wiek Ci dramatycznie podwyższa ryzyko... I dlatego też szybko umówiłam się na Nifty. Ale dziewczyny tu pisały, że Pappe też warto zrobić, bo tam jest szczegółowe USG i badanie przepływów krwi. Więc ja to pewnie zrobie, ale w drugiej kolejności...Nimfadora lubi tę wiadomość
-
Cynamonka wrote:Ciri, gratulacje! Rozumiem, że liczyliscie na chłopca? Myślisz, że ta lekarka miała lepszy sprzęt i dzięki temu dojrzała te kosmówke, czy wnikliwiej Cię zbadała? Dziwne, że w szpitalu się tego nie dopatrzyli. Jednak jak się wie DLACZEGO ta krew, to jest ciut, ciut łatwiej, myślę.. życzę Ci, żeby na następnym USG wszystko było jak ta lala:)
Myślę, że w szpitalu nie zbadali mnie dokładnie, ta młoda lekarka nie potrafiła zmierzyć CRL, bo twierdziala, że się rusza za bardzo, więc myślę, że kwestia sprzętu i doświadczenia, ale aż dziwne, bo to szpital ginekologiczno-położniczy o najwyższej referencyjnosci, a napisali mi brak cech odzielania kosmowki.
Moja Pani Doktor od razu zobaczyła odklejanie na USG, było widać jak krew płynie. Pokazała Nam to, bo mąż ze mną wchodzi na wizyty. Cały czas niestety mam plamienia, leżę, siedzę, wstaje tylko do toalety lub po coś do picia. Kontrolę mamy 02.01.
A co do płci to w sumie nie myśleliśmy o tym. Cieszymy się,że bedzie synuś😍Cynamonka lubi tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Ciri86 wrote:Myślę, że w szpitalu nie zbadali mnie dokładnie, ta młoda lekarka nie potrafiła zmierzyć CRL, bo twierdziala, że się rusza za bardzo, więc myślę, że kwestia sprzętu i doświadczenia, ale aż dziwne, bo to szpital ginekologiczno-położniczy o najwyższej referencyjnosci, a napisali mi brak cech odzielania kosmowki.
Moja Pani Doktor od razu zobaczyła odklejanie na USG, było widać jak krew płynie. Pokazała Nam to, bo mąż ze mną wchodzi na wizyty. Cały czas niestety mam plamienia, leżę, siedzę, wstaje tylko do toalety lub po coś do picia. Kontrolę mamy 02.01.
A co do płci to w sumie nie myśleliśmy o tym. Cieszymy się,że bedzie synuś😍 -
Sernik wrote:Mój prowadzący zalecił mojemu partnerowi odcięcie mnie od Internetu… to tak w nawiązaniu do wszystkich naszych „ niepokojących” postów 😂😂😂
Ja tylko przypomnę, że źle zobaczyłam swoje własne wyniki cytomegalii, przeryczałam popołudnie, przewertowałam wątek o zakażeniu w 1 trymestrze, oskarżyłam męża że to on nas zakaził i teraz Mała urodzi się niewidoma albo głucha 🫣🫣🫣🫣
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Nimfa, zrób Pappe, bo w niej wychodzi też ryzyko preeklampsji u Ciebie i hipotrofii Dziecka. A można to ryzyko ograniczyć na tym etapie. No i to poważne rzeczy.
Trzymam kciuki za te badania ✊✊✊ ja też przed wynikami odchodziłam od zmysłów, a przy otwieraniu Nifty tak trzęsły mi się ręce, że nie mogłam kodu wpisać.Nimfadora lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Nimfadora wrote:Cynamonka, a kiedy spodziewasz się wyniku Nifty? Mamy w sumie chyba dość podobny etap. U mnie wg om dzisiaj 10+2, a wg usg 10+1. O 16.30 mam kolejną wizytę u gina, także zobaczę czy Maluch rośnie tak jak dotychczas.
Zrobiłam w piątek (10+2) i oczywiście spodziewam się wyników już 🤣 śniło mi się dzisiaj, że aby je otworzyć, musiałam ręcznie przepisywać bardzo długi adres HTML, co mi się nie udawało, a jak już otworzyłam, to przewijałam i przewijałam, a tam mnóstwo informacji typu "skłonność do prawicowych poglądów - nie wykryto", a nic o trisomiach 😵💫 hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 08:56