X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ureaplasma a wymaz kontrolny
Odpowiedz

Ureaplasma a wymaz kontrolny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od jakiegoś czasu próbuje wybić ureaplasmę. Teraz przyjmuje 3 różne antybiotyki. Jutro mam kontrolny wymaz i decyzja czy podchodzimy do crio w tym roku. Słyszałam, że wymaz pobiera ale dopiero po antybiotykoterapii tak ok 5*dni po. Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego tak jest? Ja zawsze miałam tak, że lekarz w ostatni dzień po antybiotykoterapii kazał przychodzić na wymaz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaxoxo wrote:
    Hej. Od jakiegoś czasu próbuje wybić ureaplasmę. Teraz przyjmuje 3 różne antybiotyki. Jutro mam kontrolny wymaz i decyzja czy podchodzimy do crio w tym roku. Słyszałam, że wymaz pobiera ale dopiero po antybiotykoterapii tak ok 5*dni po. Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego tak jest? Ja zawsze miałam tak, że lekarz w ostatni dzień po antybiotykoterapii kazał przychodzić na wymaz...
    Hej
    Mnie lekarz kazał nawet 3tyg.po zakończeniu leczenia zrobić posiew. Trzeba tyle odczekać, bo DNA ureaplasmy może się jeszcze gdzieś czaić i może się namnożyć na nowo. 5dni to i tak dla mnie krótko. Tak czy inaczej zrobiłabym na Twoim miejscu badanie posiewu na dna ureaplasma, tylko tak masz 100% pewność że się jej pozbylas :) Ja robiłam to badanie w Synevo

• Martamie Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. A czy robiłaś ponowny wymaz metoda PCR ? Po jakim czasie można go zrobić od ostatniego antybiotyku ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 09:16

• Martamie Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy nawet po wyleczeniu antybiotykiem obydwojga parnerow jest ryzyko ze bakteria może powrócić ? Nawet po negatywnym wyniku po wyleczeniu ?

• Nowagg Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martamie wrote:
    A czy nawet po wyleczeniu antybiotykiem obydwojga parnerow jest ryzyko ze bakteria może powrócić ? Nawet po negatywnym wyniku po wyleczeniu ?

Podpinam się pod pytanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martamie wrote:
    Niestety może powrócić bo to bakteria...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ