Ureaplasma a wymaz kontrolny
-
Hej. Od jakiegoś czasu próbuje wybić ureaplasmę. Teraz przyjmuje 3 różne antybiotyki. Jutro mam kontrolny wymaz i decyzja czy podchodzimy do crio w tym roku. Słyszałam, że wymaz pobiera ale dopiero po antybiotykoterapii tak ok 5*dni po. Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego tak jest? Ja zawsze miałam tak, że lekarz w ostatni dzień po antybiotykoterapii kazał przychodzić na wymaz...
-
klaudiaxoxo wrote:Hej. Od jakiegoś czasu próbuje wybić ureaplasmę. Teraz przyjmuje 3 różne antybiotyki. Jutro mam kontrolny wymaz i decyzja czy podchodzimy do crio w tym roku. Słyszałam, że wymaz pobiera ale dopiero po antybiotykoterapii tak ok 5*dni po. Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego tak jest? Ja zawsze miałam tak, że lekarz w ostatni dzień po antybiotykoterapii kazał przychodzić na wymaz...
Mnie lekarz kazał nawet 3tyg.po zakończeniu leczenia zrobić posiew. Trzeba tyle odczekać, bo DNA ureaplasmy może się jeszcze gdzieś czaić i może się namnożyć na nowo. 5dni to i tak dla mnie krótko. Tak czy inaczej zrobiłabym na Twoim miejscu badanie posiewu na dna ureaplasma, tylko tak masz 100% pewność że się jej pozbylasJa robiłam to badanie w Synevo
-
nick nieaktualny
-
Martamie wrote:A czy nawet po wyleczeniu antybiotykiem obydwojga parnerow jest ryzyko ze bakteria może powrócić ? Nawet po negatywnym wyniku po wyleczeniu ?AgnieszkaH
35 lat
Starania od 2014r.
4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
Pół roku leczenia ureaplasmy. Skutecznie💪
1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔
2 FET 24.03.2022 Embryoglue+Accofil+Encorton😭
Problemy: immunologia, cienkie endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
Mam jeszcze ❄ -