Wielka niewiadoma co o tym myśleć
-
Witam, ten cykl był monitorowany, od 2-6 dc brałam Clostylbegyt po jednej tabletce. 15 dc byłam na ponownym monitoringu według badania endometrium miało 1,10 cm a z prawego jajnika pęcherzyk 2,6 - 2,4, w tym dniu mój ginekolog podał mi pregnyl 5000. Przewidywana owulacja do 48 h po podaniu pregnylu. Od 19dc biorę luteinę 2x po 1 tabletce pod język. Dzisiaj po wizycie u ginekologa według badania moje endometrium ma 1,50 i widać zaciemnienie 0,44 cm. A na prawym jajniku z którego była owulacja widać jakiś pęcherzyk wielkości 1,79 cm. Mam brać nadal luteinę i za tydzień na kolejne usg. Co o tym sądzicie? Czy ktoś miał taki przypadek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 12:08
-
Ja za bardzo nie rozumiem przypadku?
Że niby co Cię martwi?
Zaciemnienie, pęcherzyk na jajniku?
Zadaj jakieś pytanie a postaramy się podyskutować.
Co lekarz powiedział?
Podejrzewa ciążę, torbiel z innego pęcherzyka który był mniejszy, torbiel z pęcherzyka który nie pękł czy po prostu źle spojrzał i ten pęcherzyk to ciałko żóółtkowe/krwotoczne? -
Lekarz powiedział że na Jajniku wyglada mu to na 2 jajo, spytałam czy może to być ciałko żółte powiedział że tak. Na endometrium stwierdził, że coś tam jest sam mi to pokazał, endometrium wygląda jak łyżka, tam gdzie jest najszersza jest kropeczka czarna wielkość 0, 44 cm. Powiedział że jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić czy to ciąża ży ogganizm przygotowuje się do okresu. I tak się zastanawiam czy miałam owulację, czy to co mam na jajniku to nie torbiel.
-
Obawiam sie, ze zadna z nas nie odpowie Ci na Twoje pytanie. Skoro lekarz nie wie co to jest patrzac na usg to przez forum na pewno nikt inny Cie nie zdiagnozuje musisz spokojnie czekac. Jesli ta czarna kropeczka to pecherzyk ciazowy to zrob test ciazowy lub bete, bedzie jasne czy tak czy nie. Nic innego Ci nie poradzimy
kotkapc lubi tę wiadomość
-
Anatolka już Ci odpowiedziała.
Lekarz w sumie też. Może to być ciąża.
Może być 2 jajo, pozostałość po pierwszym pękniętym lub torbiel.
Lekarz dobrze zrobił. Za tydzień 2 usg.
Wtedy będzie coś wiadomo.
Napisz nam tylko jak to sie wszystko skończyło, ok? -
nick nieaktualny
-
Jajeczko nie peklo byc moze takze z tego powodu ze za pozno byl pregnyl podany. Powinno sie go podawac przy wielkosci 20-22 mm.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Jajeczko nie peklo byc moze takze z tego powodu ze za pozno byl pregnyl podany. Powinno sie go podawac przy wielkosci 20-22 mm.
A teraz z innej beczki pierwszy cykl z zestawem Clo, pregnyl i Luteina i nic oprócz bolących piersi a zawsze miałam taki ból podbrzusza, że bez No-spa się nie obyło. -