X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zabieg PRP Invicta Gdańsk oraz HGH Hormon wzrostu - czy skuteczne przy niskim AHM?
Odpowiedz

Zabieg PRP Invicta Gdańsk oraz HGH Hormon wzrostu - czy skuteczne przy niskim AHM?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Domi1284 Nowa

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,

Przeszłam przez 3 nieudane próby in vitro za granicą - niestety nigdy nie zareagowałam na stymulację i nie doszło do punkcji (miałam tylko 1 lub 2 pęcherzyki dobrych rozmiarów). Moje AMH wynosi 0,82, mam 38 lat. W klinice w Pradze polecili dawstwo komórek. Miałam ostatnio konsultacje online z Doktorem Głodkiem z Invicta w Gdańsku, który również powiedział, że moim najlepszym rozwiązaniem byłoby dawstwo. Nie jest jeszcze gotowa na ten krok i chciałabym ostatni raz podejść do stymulacji - zawsze protokól i leki były takie same.

Czy któraś z was podeszła do PRP lub brałam hormon HGH przedczas stymulacji? Czy to może w jakimś stopniu pomóc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 18:12

• monester Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1284 wrote:
    Witam dziewczyny,

Przeszłam przez 3 nieudane próby in vitro za granicą - niestety nigdy nie zareagowałam na stymulację i nie doszło do punkcji (miałam tylko 1 lub 2 pęcherzyki dobrych rozmiarów). Moje AMH wynosi 0,82, mam 38 lat. W klinice w Pradze polecili dawstwo komórek. Miałam ostatnio konsultacje online z Doktorem Głodkiem z Invicta w Gdańsku, który również powiedział, że moim najlepszym rozwiązaniem byłoby dawstwo. Nie jest jeszcze gotowa na ten krok i chciałabym ostatni raz podejść do stymulacji - zawsze protokól i leki były takie same.

Czy któraś z was podeszła do PRP lub brałam hormon HGH przedczas stymulacji? Czy to może w jakimś stopniu pomóc?
    A dlaczego skoro urosły te 2 pęcherzyki to ich nie pobrano ? Dopiero wtedy miałabyś odpowiedzieć jakiej jakości są Twoje oocyty. Jesteś poor responder- ale skoro rosną 2 to można je pobrać i mrozić lub zapłodnić i w kolejnym cyklu tak samo. Miałaś priming testosteronowy lub estrogenowy przed ? Udowodniono że pomagaja przy poor responder.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ