X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zapłodnienie in vitro, a płeć dziecka
Odpowiedz

Zapłodnienie in vitro, a płeć dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czy słyszałyście o jakiś statystykach odnośnie płci dziecka w wyniku procedury in vitro? Mój lekarz mówił, że szanse jak w naturze, czyli 50/50, jednakże analizując wszystkie dzieci znajomych/rodziny poczęte w wyniku tej metody to wychodzi mi, że sami chłopcy się urodzili. Wiem, że moja ,,próbka statystyczna'' nie jest za bardzo reprezentatywna, ale jak się tak zastanowię to wiem o 5 zapłodnieniach wśród realnych znajomych, gdzie urodzili się chłopcy, a u dziewczyn z którymi koresponduję anonimowo to też same chłopaki.

Ja teraz też jestem w ciąży i czekam na synka.
    A jak było u Was?
    :)

Pozdrawiam,
    b.

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na córeczkę :) na wątku gamety również kilka dziewczyn ma dziewczynki z ivf :)

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ