Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zapłodnienie in vitro, a płeć dziecka
Odpowiedz

Zapłodnienie in vitro, a płeć dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    czy słyszałyście o jakiś statystykach odnośnie płci dziecka w wyniku procedury in vitro? Mój lekarz mówił, że szanse jak w naturze, czyli 50/50, jednakże analizując wszystkie dzieci znajomych/rodziny poczęte w wyniku tej metody to wychodzi mi, że sami chłopcy się urodzili. Wiem, że moja ,,próbka statystyczna'' nie jest za bardzo reprezentatywna, ale jak się tak zastanowię to wiem o 5 zapłodnieniach wśród realnych znajomych, gdzie urodzili się chłopcy, a u dziewczyn z którymi koresponduję anonimowo to też same chłopaki.

Ja teraz też jestem w ciąży i czekam na synka.
    A jak było u Was?
    :)

Pozdrawiam,
    b.

• Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na córeczkę :) na wątku gamety również kilka dziewczyn ma dziewczynki z ivf :)

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ