X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ZARODKI 7 DOBY
Odpowiedz

ZARODKI 7 DOBY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anuka Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Jestem po mojej 3 procedurze. Pobrane 22 komórki, 15 dojrzałych, 13 się zapłodniło - i po drodze zaczęły padać - część przed 3 dobą, cześć po 3, trzy dotrwały do 5 doby.... ale został nam tylko jeden zarodek hodowany do 7 doby (podobno ładny, ale rozwijał się powoli).

Czy którakolwiek z Was zaszła w ciążę z zarodkiem z 7 doby? Teraz leczymy się w Inviccie (w moim odczuciu to najdroższa i najbardziej naciągająca klinika w jakiej dotychczas byłam - wybraliśmy ją teraz ze względu na dofinansowanie).

Dowiedziałam się, że transfer będzie nasz kosztował ok 4 tysiące. Nie wiem czy jest w ogóle sens go robić, czy nie lepiej tę kwotę dołożyć do kolejnej procedury (tutaj rozpatrujemy już Novum albo Białystok..).

Jesteśmy zdrowi, moje AMH - 3,0, kariotypy czyste, hormony super, nasienie ok. Nie wiem dlaczego te zarodki nam się nie rozwijają.. Za każdym razem mnie przestymulują, zawsze dostaje wysoką dawkę leku, mam 30 pęcherzyków... Mam wrażenie, że te komórki są znacznie słabszej jakości przez to wszystko. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 11:10

4 nieudane procedury
    Wyrok: złej jakości komórki jajowe (pomimo młodego wieku, pięknych stymulacji i AMH 3,0)

Co dalej?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ