X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Kiedy nastąpiła owulacja?
Odpowiedz

Kiedy nastąpiła owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • agnese Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyżej w temacie proszę o interpretację wykresu tutaj niby program pokazuje 11 dc inny w aplikacji 18 dc także nie wiem kiedy?

Agnes
  • agnese Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph-print,e8c94e4b68218c9e3ec25c4a68ddfe7b,0px.html

Agnes
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ale ja nie widzę wykresu. Udostepnij go jak chcesz poradę.

• agnese Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://ovufriend.pl/graph/e8c94e4b68218c9e3ec25c4a68ddfe7b

proszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 09:08

Agnes
  • agnese Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe jest że w ogóle owulacja nie wystąpiła?

Agnes
  • agnese Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nic takiego nie miało miejsca a druga sprawa nigdy tak późno owulacji nie miałam jak już to najpóźniej do 15 dnia i śluz płodny w tym miesiącu był ok 7 dnia, ból owulacyjny ok 10 , 11 dnia także nie wiem czemu tak się opóźniła owulacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 22:49

Agnes
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak usuniesz sluz z 11 dc chyba - ten rozciągliwy to system powinien zmienić datę.
    To tylko program. Nie jest doskonały i liczy jak umie ;)
    A czy na bank była owu to tylko monitoring Ci powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 08:01

• agnese Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunelam całkowicie śluz z 11 dc nic nie wyznacza program niestety jak było tak jest

Agnes
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko program. Nie skupiaj się tak na nim i nie wierz mu bezgranicznie. Kochaj się z partnerem, czerp z tego max radości i czekaj na efekty.

Farida lubi tę wiadomość

• agnese Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest tylko program okres jest tylko przed samym okresem był śluz jak kurze białko i w czasie miesiaczki również występuje taki z krwią takie coś zdarza mi się raz na jakiś czas raz do roku czym jest to spowodowane taki płodny śluz przed okresem?

Agnes
  • Dorena Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na forum.
    Jestem tu gdyz razem z partnerem staramy sie o druga dzidzie. Mam 37 lat, pierwsze, coreczka, urodzona 6lat temu.
    Mam takie pytanko. Poraz pierwszy mam stycznosc z testami owu i poraz pierwszy zaczelam obserwowac swoj organizm. Moje cykle trwaja ok 25-27 dni. W tym cyklu w czwartek mialam piekny pozytywny wynik na tescie, a takze ksiazkowy plodny sluz. W piatek rano zaczal mnie bolec prawy jajnik. Wieczorkiem bylo przytulanko, jednak sluz byl dosc obfity, ale juz lekko bialawy. Czy trafilismy w owulacje? Dzis oczywiscie powtorzymy igraszki, ale jestem ciekawa czy jest mozliwe aby owulacja jednak byla w dniu pozytywnego testu? Przepraszam jesli to glupie pytanie, ale jeszcze sie ucze

Dorena
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dokładnie - owulacja jest 24-36h od wyrzutu LH, który ten test ma wykrywać. Biorąc pod uwagę, że testy z reguły robi się raz dziennie, a wyrzut może nastąpić np. 2h po zrobieniu go, to licząc 24h godziny od tego momentu owulacja może nastąpić nawet 2h od pierwszego pozytywnego testu (zakładając, ze robimy je codzienne o tej samej godzinie). Więc owulacja jak najbardziej mogła nastąpić tego samego dnia, ale jajeczko jest przecież zdolne do zapłodnienia przez max. 24h, więc powinno było być wciąż w gotowości (nawet jeśli owulacja była dzień wcześniej).
    Swoją drogą zastanawiam się jak to jest. Najczęściej zaleca się współżycie co 2 dzień, żeby plemniki miały czas dojrzeć. Jednak ostatnio czytałam, ze badania z ostatnich 10 lat nie potwierdzają tej teorii i największy odsetek ciąż jest wśród par kochających się codziennie. Do tego przy problemach ze spermą regularne wytryski poprawiają jej parametry. No i ponoć 10dniowa przerwa obniża jakość nasienia. Spotkałyście się tymi nowymi badaniami?

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Dorena Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze wzgledu na to aby miec wieksza pewnosc w dniu, robilam testy 3 razy dziennie. Najciemniejsza kontrolna, oczywiscie ciemniejsza od testowej, byla w czwartek o 17.
    Mamy wielka nadzieje, ze sie udalo. Juz bym chciala sprawdzic, ale wiem ze to za szybko. Jedyne co mam to lekko podwyzszona temp 36,8- 37,1.

Dorena
  • alfica Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Nie dokładnie - owulacja jest 24-36h od wyrzutu LH, który ten test ma wykrywać. Biorąc pod uwagę, że testy z reguły robi się raz dziennie, a wyrzut może nastąpić np. 2h po zrobieniu go, to licząc 24h godziny od tego momentu owulacja może nastąpić nawet 2h od pierwszego pozytywnego testu (zakładając, ze robimy je codzienne o tej samej godzinie). Więc owulacja jak najbardziej mogła nastąpić tego samego dnia, ale jajeczko jest przecież zdolne do zapłodnienia przez max. 24h, więc powinno było być wciąż w gotowości (nawet jeśli owulacja była dzień wcześniej).
    (...)
    a co oznacza, jeśli 5dzień testy owu są pozytywne?

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alfica, wszystkie tak samo mocne? Często zawsze test pokazuje dwie kreski ale liczą się te wyróżniające mega mocną krechą. Jeśli mas 5 dni taką bardzo mocną, to albo testy jakieś za czułe, albo coś nie tak z hormonami

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • alfica Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dopiero pod koniec zaczęły bladnąć, ale obstawiam, że dwa były mocne, więc i tak coś nie bardzo...
    czeka mnie pewnie badanie hormonów i się okaże
    dzięki!

• alfica Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie dziwne pytanie, ale czysto teoretycznie - czy jest możliwa owu 2x w jednym cyklu? bo wczoraj (21dc) wyszła mi wyjątkowo wyraźna krecha na teście owu... i lekko mnie to zdziwiło...

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alfica wrote:
    to będzie dziwne pytanie, ale czysto teoretycznie - czy jest możliwa owu 2x w jednym cyklu? bo wczoraj (21dc) wyszła mi wyjątkowo wyraźna krecha na teście owu... i lekko mnie to zdziwiło...
    podobno jest to możliwe (w przypadku gdy dojrzewają 2 komórki jajowe), ale tylko w ciągu 48 godzin od wystąpienia pierwszej

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • alfica Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź
    ostatecznie się okazało, że owu była w późniejszym terminie i kolejny cykl na straty... niestety...

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam dylemat i może coś mi podpowiecie. Płodny śluz zaczął mi się w piątek (czyli 4 dni temu). W sobotę był już mega obfity, przezroczysty, baaardzo rozciagliwy. W niedzielę podobnie, a w poniedziałek już było znacznie mniej wydzieliny i już nie zozciagliwa, a dziś prawie sucho, wodnista i lekko biała. No i z tego co czytałam, to ovu wystepuje w pierwszy dzień po zakończeniu plodnego śluzu. To by się też zgadzało z odczuciami w jajnikach. Ale żeby było ciekawie to niedzielny i poniedziałkowy test ovu negatywny, a dziś gdy juz sucho od dwoch dni test ovu mega pozytyw, czyli wg nich owulacja za 24-36 godz..no i pytanie co bardziej wiarygodne, testy czy śluzy??

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ