Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Moje dziwne wykresy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie mi zinterpretować moje wykresy. A w zasadzie ostatni, bo wyglądają wszystkie podobnie.
    Czy Waszym zdaniem owulka jest dobrze wyznaczona na 15DC (z moich odczuć to był nawet 14DC)? Test owu i śluz to potwierdzają. Ale taki widoczny skok tempki mam dopiero kilka dni później. Wtedy już jest suchutko. Może ovu i ja źle myślimy, i owulka jest dopiero przy tym drugim skoku w 18DC?
    Ma któraś z Was tak?
    Poradźcie - bo w takim razie miałabym za krótką FL :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 11:34

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wyznaczona jest poprawnie...test pozytywny owulacyjny wychodzi ok 36hrs przed owulacja. 15dc mialas rowniez szczyt sluzu, jestem pewna ze byla 15dc. oczywiscie mogloby byc i 3 dnia ...metody npr nie moga okreslic czasu, dnia owulacji- jest to nie mozliwe! skok moze byc 3 dni przed i do 3 dni po owulacji. Taka zsada. Ovufriend i inne kalendarzyki okreslaja czas okoloowulacyjny, nie moga wskazac dokladnie na dzien owulacji, nawet przy monitoringu jest to trudne.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zgodnie z zasada wyznaczania 6 temp przedwzrostowych moim zdaniem pierwszy dzien fl przypada na 19 dc

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki litościwe, spójrzcie co tu może być nie halo:
    208b09906d2685c82cacf2f644c12cdb.png
    Moje wykresy tak mniej więcej wyglądają, teraz zaczęłam 6ty cykl od porodu. Owulka była wg mnie w 14DC - jeśli w ogóle była. FL mam we wszystkich wykresach 12 dniową. Przed okresem brak plamień, natomiast po mam 1-2 dni lekkich brązowawych plamień - takiego podbarwionego na braz śluzu.
    Karmię piersią, więc może być wysoka prolaktyna.
    Ostatnio zrobiłam badania tarczycowe i TSH mam 2.2.
    Czy zdać się na naturę czy już drążyć?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ