X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Nie rozumiem skad zmiana dnia owulacji
Odpowiedz

Nie rozumiem skad zmiana dnia owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa. Pierwszy miesiac mierze temperature, ale to raczej z ciekawosci, bo ogolnie wydaje mi sie, ze nigdy nie mialam i nadal nie mam problemu z okresleniem dni plodnych/dnia owulacji.
    Do wczoraj program wyznaczyl moj dzien owulacji na 16ego marca(intuicja podpowiada mi 16-17marca). Dzis rano program zmienil mi dzien owulacji na 18-ty (wykluczam ten dzien calkowicie) a do tego ciemne kropki zamienily sie miejscami z pustymi, nie branymi pod uwage :-( no i zglupialam :-(

kiedy z nami bedziesz siostro lub bracie Ali??
    e17fd7692d85bb01990eb9b2ffd3536a.png
  • a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/e17fd7692d85bb01990eb9b2ffd3536a
    10
    przy okazji..taki mały spadek temperatury jest normalny, czy raczej oznacza problem z progesteronem??

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a1000 - program ovufriend nie jest w stanie wyznaczyć dnia owulacji. W ogóle nie wiem co ten program wyznacza.

Dokładny dzien owulacji możesz potwierdzić jedynie na monitoringu. Natomiast obserwując się - śluz plus temp - jesteś w stanie wyznaczyć przedział czasowy w którym mogło dojść do jajeczkowania.

Na razie nie wiem - dlaczego większość temperatur masz zaburzoną? Z 18 rozumiem - alkohol potrafi zaburzyć tem, a inne?
    Ja na ten moment powiedziałabym że skoku jeszcze nie było, czyli potwierdzic owulacji nie można

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co. Te skoki temp to chyba efekt nocnych przebudzen (mam 15miesieczniaczke ). A wiec i rozne godziny pomiarow.ale zawsze po min 3h snu.

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no różnice w godzinach są w porządku. Jeżeli one wszystkie sa w porządku, to zakładając że 17 był szczyt śluzu, to 18 można uznać za skok - czyli owulacja najprawdopodobniej sie odbyła, a teraz trzeba czekać :)
    A ten dzisiejszy spadek może być spowodowany tym, że normalnie mierzysz między 6.30 a 7, natomiast teraz zmierzyłaś o 5.30

Powodzenia!

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak sie cora przebudzila wiec tak mierzylam. Wiedzialam ze nie ma szans na kolejne 3h snu.
    Czekam czekam. Nadzieji duzych nie mam. Pytam z ciekawosci. Stram sie zrozumiec "system" :-D

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Skoro pierwszy miesiąc sie obserwujesz to masz czas :) zobaczysz co Ci zaburzam tempki a co nie :)

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy miesiąc z mierzeniem.
    do tej pory 3 planowane ciąże zakończyły sie pozytywnym testem . wiec wyobraź sobie mój szok, kiedy tym razem sie tak nie stało.....i drugi miesac biało na tescie, i trzeci.....

a ja ogólnie to zgłupiałam, że program może sobie tak zmienić dzień, który wcześniej wyznaczył....to mnie tak zdezorientowało

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o trzy ciąże w pierwszym miesiącu starań? Ładnie :) i gratuluję :)
    Po takim doświadczeniu możesz się niepokoić, ale wiesz - statystyki mówią, że szansa na zapłodnienie w cyklu wynosi 25%

A program traktuj z przymrużeniem oka - on nie wyznacza owulacji. Owulację wyznacza sobie Twój organizm ;) A Ty obserwując śluz i temperaturę możesz wstrzelić się w najpłodniejszy czas :D

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za zainteresowanie Braunhilda....
    no więc idąc intuicją owulkę miałam wieczorem 16ego badz 17 marca. takie jest moje zdanie.

a tak, 3 razy byłam w ciazy (ostatnia z powodzeniem), 3 razy poprostu wiedziałam, ze to ten czas.....i było.....wiec tym razem po raz pierwszy zobaczyłam, jak wyglada test ciażowy negatywny....no i szok oczywiscie....teraz czekam na 4te testowanie...oby ostatnie..bo jeżeli mam rację to przytulanko było w odpowiednim czasie...teraz wszystko w rękach mej macicy :D

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a orientujesz się, ska nagła zamiana "niezakłuconych pomiarów" na "zakłucone"?? dziwne to dla mnie, jednego dnia pomiar był ok, a następnego nagle 4-5 pomiarów poszło w doopę :(

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc nie wiem jak to jest - raz robiłam test przy schizie ciążowej, więc wynik negatywny mnie nie przestraszył ;)

Co do zakłóconych lub nie pomiarów to nie mam pojęcia.

• Asta Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę się na sekundę (miałam nie, bo na wyjeździe jestem).

Najprawdopodobniej zmieniłaś godzinę domyślną na 5:00. Stąd program akceptuje u Ciebie tylko pomiary z 5:30. Ponowne ustawienie godziny domyślnej na 6:30 powinno przywrócić porządek.

Brunhilda, a1000, Justeck lubią tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • a1000 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomogło :D fekns :*

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ