Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów NPR - Pomóżcie w interpretacji pierwszego cyklu po porodzie
Odpowiedz

NPR - Pomóżcie w interpretacji pierwszego cyklu po porodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mamof2 Nowa

Wysłany: 10 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Pomożcie prosze ocenić mi czy w tym cyklu już miałam owulacje czy nie. Niby temperatura wzrosła, ale czesto wstaje do dzieci, nie zawsze śpie pełne 6h i nie wiem na ile pomiary są wiarygodne. Mam stałą kremowa wydzieli z nitkami śluzu jakby przed pojawieniem sie bardziej plodnego śluzu nitki sa przejrzyste, teraz niby "po owulacji" sa bardziej kremowe, mam dwa przedwczesne skoki temperatury przed w dniu szczytu, a kolejny wzrost tem ten z 7 wrzesnia jest po praktycznie nie przespanej nocy. Nie wiem czy moge uznac ze juz jestem po owulacji czy jeszcze poczekac czy bedzie 4 dzien z wyzsza tem. Pomozcie i powiedzdzie co myslicie.

• Mamof2 Nowa

Wysłany: 10 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres - https://ovufriend.pl/graph-print,b397e832c35d117ffbe8cadfaaea4cb2,0px.html

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długie masz cykle?

• Mamof2 Nowa

Wysłany: 10 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 35 dni

• Mamof2 Nowa

Wysłany: 10 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i nie napisałam ze karmie piersia

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli cykle masz 35 dniowe średnio - to owulacja była ok. 20 dc - co by się pokrywało z temperaturą, bo wtedy był skok. Nie pokrywa się ze śluzem, ale sama piszesz, że śluz masz stały, więc nie wiem, czy bym go brała pod uwagę w interpretacji. W każdym razie patrząc na temperaturę owulacja była ok. 20 dc i biorąc pod uwagę długość cykli. Temperatura powinna być wiarygodna po co najmniej 3 h nieprzerwanego snu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ