WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PROGESTERON 23 DC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • starająca33 Znajoma

Wysłany: 19 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki progestreron 14,8 ng/ml
    martwią mnie ciągłe plamienia kilka dni przed miesiączką. czy ktoś może mi powiedzieć, czy wynik prawidłowy. Niby w granicach normy, ale nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 14:23

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od tego, kiedy miałaś owulację, kiedy ma przyjść spodziewana miesiączka. Możliwe, że zaczął już spadać przed okresem, a nie wychwyciłaś jego szczytu. Brązowe plamienia to nie tylko objaw niskiego progesteronu, ale również np. endometriozy czy stanu zapalnego endometrium.

Jeśli chodzi o naprotechnologię, to tam przyjmuje się, że odpowiedni progesteron to okolice 18-20 w dniu peak+7.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • gosiulla Znajoma

Wysłany: 30 maja 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy wykonywałaś progesteron? w którym dniu cyklu?

3jgx43r8qli4y3zm.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ