Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Słaby okres a ciąża
Odpowiedz

Słaby okres a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jowitka Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    to moj 1 cykl na ovufriend.
    Jeżeli był już podobny temat to przepraszam, lecz jak chciałam wejsc w podobny tytuł to mnie wyrzucało do strony głównej. (??)

Staramy sie z narzeczonym już 5 m-cy.
    Okresy mam w miare regularne. Od 31 do 35. Lecz w tym miesiącu pierwszy raz w życiu dostałam brązowe plamiene w 22-24dc, a w 25dc troszeczke silniejsze czerwone, ale nadal słabe. Moje miesiączki to utrapienie. Zawsze już pierwszego dnia lało sie ze mnie jak ze swini :) i tak do 4 dnia okresu Bolesne jak cholera. A teraz już nie wiem czy to okres czy plamienie. I dlaczego tak wczesnie. Piersi mi nie napuchly, jak to ja mówie. Bol w podbrzuszu wystepuje lecz slaby. Dodam jescze ze nim zaczelam plamin przy chodzeniu bolaly mnie tak jakby jajniki czy sciegna. Dziwne uczucie.
    Ostatnio również jestem ciagle zmeczona, klade sie ogladam film i zasypiam znienacka w ciagu dnia. Przeszkadza mi rowniez bo glowy.
    Co lepsze wyczytałam gdzieś, ze test owulacyjny wykryje ciąże. Wiec, ze mam ich sporo zrobilam wczoraj wieczorem i wyszedl pozytywny,Dzisiaj rano też pozytywny. (wczoraj i dzis 2 kreska troszeczke badsza od kontrolnej) Nie wiem czy w to wierzyc.

Co o tym wszystkim sądzicie??

3jgxrjjgzm43f9b7.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowitka wrote:
    Witam,
    to moj 1 cykl na ovufriend.
    Jeżeli był już podobny temat to przepraszam, lecz jak chciałam wejsc w podobny tytuł to mnie wyrzucało do strony głównej. (??)

Staramy sie z narzeczonym już 5 m-cy.
    Okresy mam w miare regularne. Od 31 do 35. Lecz w tym miesiącu pierwszy raz w życiu dostałam brązowe plamiene w 22-24dc, a w 25dc troszeczke silniejsze czerwone, ale nadal słabe. Moje miesiączki to utrapienie. Zawsze już pierwszego dnia lało sie ze mnie jak ze swini :) i tak do 4 dnia okresu Bolesne jak cholera. A teraz już nie wiem czy to okres czy plamienie. I dlaczego tak wczesnie. Piersi mi nie napuchly, jak to ja mówie. Bol w podbrzuszu wystepuje lecz slaby. Dodam jescze ze nim zaczelam plamin przy chodzeniu bolaly mnie tak jakby jajniki czy sciegna. Dziwne uczucie.
    Ostatnio również jestem ciagle zmeczona, klade sie ogladam film i zasypiam znienacka w ciagu dnia. Przeszkadza mi rowniez bo glowy.
    Co lepsze wyczytałam gdzieś, ze test owulacyjny wykryje ciąże. Wiec, ze mam ich sporo zrobilam wczoraj wieczorem i wyszedl pozytywny,Dzisiaj rano też pozytywny. (wczoraj i dzis 2 kreska troszeczke badsza od kontrolnej) Nie wiem czy w to wierzyc.

Co o tym wszystkim sądzicie??

w testy owulacyjne nie wierzyłabym,że wskazują ciąże... owulacyjny wykrywa LH a ciążowy HCG. Natomiast plamienia w ciąży sie zdarzają ale jeśli chodzi o Twoja sytuacje to tylko test ciążowy a potem test z krwi pokaże czy to ciąża. ja któregoś cyklu miałam takie plamienia przed miesiączką kilka dni i za kilka dni nadszedł normalnie okres. musisz uzbroić się w cierpliwość.

Może inne dziewczyny,które bardziej się orientują coś doradzą;)

lprktv73nye615w2.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jestem zdziwiona bo nigdy nie słyszałam o tym żeby testy owulacyjne wykrywały ciąże. Najlepiej jeszcze poczekać i zrobić test ciążowy. Skoro jednak test owulacyjny wyszedł pozytywny to może to było plamienie owulacyjne właśnie , trudno powiedzieć , organizm lubi robić takie niespodzianki

paula22 lubi tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ