Odpowiedz

Śluz po owulacji

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malina28 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was pojawił się po owulacji śluz rozciągliwy i przypominający płodny ale nieprzezroczysty tylko o ciemniejszym zabarwieniu, jakby żółtym?

  • pap86 Autorytet
    Postów: 3362 2514

    Wysłany: 1 września 2018, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam. I nie mam zadnej infekcji. Potem z czasem zblizaniansie do @ staje sie nierozciagliwy, kremowy w konsystencji i wyraznie nieplodny. A moze to i ciebie sluz pomieszany z nasieniem?

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 października 2018, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, który śluz jest określony wg ovufriend jako najbardziej płodny: rozciągliwy czy wodnisty?
    czy jak wiem, że w sobotę miałam ten najlepszy (białko jaja kurzego) i najbardziej obfity, to owulacja była w sobotę czy niedzielę?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 października 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwija wrote:
    cześć, który śluz jest określony wg ovufriend jako najbardziej płodny: rozciągliwy czy wodnisty?
    czy jak wiem, że w sobotę miałam ten najlepszy (białko jaja kurzego) i najbardziej obfity, to owulacja była w sobotę czy niedzielę?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7647 10877

    Wysłany: 18 października 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwija wrote:
    cześć, który śluz jest określony wg ovufriend jako najbardziej płodny: rozciągliwy czy wodnisty?
    czy jak wiem, że w sobotę miałam ten najlepszy (białko jaja kurzego) i najbardziej obfity, to owulacja była w sobotę czy niedzielę?
    Wodnisty jest najbardziej płodny :) Takie uczucie wilgotności i poślizgu

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 22 października 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko,

    brałam ostatnimi czasy 4 tabletki wiesiołka dziennie, teraz mam 14 dzień cyklu i skok temeratury. Byłam dziś u gina na badaniu i powiedział, że to nie jest płodny śluz. Wg niego miałam cykl bezowulacyjny. Aczkolwiek podkreślał, co jest z resztą na ovu napisane, żeby nie patrzeć tylko na to. Jeśli był skok, czułam kłucie w jajniku, wczoraj podskoczyła mi też waga, to czy mimo braku śluzu mogłam mieć owulację?

    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7647 10877

    Wysłany: 23 października 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleste, a lekarz wykluczył infekcję? Zwykle obserwacji dokonuję się metodą podwójnego sprawdzenia - sprawdzasz min dwa spośród trzech czynników - temperatury, szyjki i śluzu. Mogłaś mieć skok temperatury, szyjka była miękka i otwarta, ale śluz (np z powodu infekcji bakteryjnej) był zmieniony. W moim bieżącym cyklu zaobserwowałam, że temperatura mi skoczyła dopiero 2 dni po śluzie wysoko płodnym. Może u Ciebie też się tak zdarzyło.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 23 października 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Aleste, a lekarz wykluczył infekcję? Zwykle obserwacji dokonuję się metodą podwójnego sprawdzenia - sprawdzasz min dwa spośród trzech czynników - temperatury, szyjki i śluzu. Mogłaś mieć skok temperatury, szyjka była miękka i otwarta, ale śluz (np z powodu infekcji bakteryjnej) był zmieniony. W moim bieżącym cyklu zaobserwowałam, że temperatura mi skoczyła dopiero 2 dni po śluzie wysoko płodnym. Może u Ciebie też się tak zdarzyło.


    Wczoraj lekarz wykluczył infekcję, byłam na pobraniu posiewów i cytologi przed badaniem HSG. Najśmieszniejsze jest to, że od wczoraj nie biorę wiesiołka ( 3-4 tabletki) i mam więcej tego śluzu, fakt że nie jest płodny, jest raczej kremowy. Kiedyś nie miałam żadnych problemów ze śluzem. Wczoraj miałam skok temeratury, a dziś znów mały spadek, ale wieczorem bolał mnie brzuch i kłuły jajniki. Nie ogarniam tego już.

    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7647 10877

    Wysłany: 23 października 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy spadek jest poniżej linii? Hmm to chyba najlepszym wyjściem będzie obserwacja przez kilka dni. Jeszcze pytanie czy lekarz podczas badania widział pęcherzyk dominujący, który jeszcze nie pękł czy nie było ani pęcherzyka, ani płynu w zatoce Douglasa po pęknięciu

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 23 października 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robił mi usg, nie nie mówił o pęcherzyku, powiedział tylko, że szyjka ok i nie widać infekcji oraz, że nie ma śluzu płodnego i jest skąpy. a wczoraj miałam skok o ponad 0.2 stopnia, na 36,58, a dziś spadek na 36,5 lekarz kazał mi brać luteinę, więc nie bardzo wiem, czy nie poczekać do jutra.

    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7647 10877

    Wysłany: 23 października 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę miałaś brać od owulacji? Ja mam brać duphaston od 3 dnia po owulacji. Wzięłam go jednak dzisiaj (po pierwszej wyższej temperaturze), bo na moje oko owulację miałam właśnie 2 dni temu (śluz wodnisty i wysoka szyjka).
    Sprawdź jeszcze szyjkę, bo jeśli jest nisko i zamknięta, to już po owulacji będzie. 36.5 to nadal jest temperatura powyżej linii, więc trzymam kciuki, żeby jeszcze bardziej wrosła.

    Ale swoją drogą to dziwne, że nie zrobił USG :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 21:53

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 24 października 2018, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadła do 36,35, więc cykl bezowulacyjny, w ogóle takiego wykresu jeszcze nie miałam :P. Tylko, że ja mam wrażenie, że szyjka jest cały czas wysoko, być może nie umiem jej zbadać. Choć już chyba w tym miesiącu wolę, żeby owulacji nie było, bo jak będzie później, to na bank nie zrobią mi HSG ;/ i znów w plecy, bo na badanie czekałam 2 miesiące.
    U nas z USG nie jest tak łatwo, bo w gabinecie nie ma. Trzeba się umawiać oddzielnie. Jeśli nie wypali drożność, mama wizytę tydzień później, więc wtedy go poproszę.
    A luteinę tak, miałam brać po owulacji.

    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 października 2018, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często mam szyję wysoko. Tylko w okolicach owu faktycznie była trochę bliżej, ale i tak to ciężko wyczuć, dopiero po jakiejś tam wprawie (z którą u mnie średnio ;))

  • Aleste Koleżanka
    Postów: 41 4

    Wysłany: 25 października 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie mogłam nic wyczuć, a wczoraj się cieszyłam, że pierwszy raz byłam e stanie w końcu to "wejście" namierzyć, a dziś już nie :P

    f2w3yx8dmfujgip8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2018, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja totalnie nie potrafie prowadzić obserwacji szyjki :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    z czasem się nauczysz :)

  • Lilia1987 Debiutantka
    Postów: 13 1

    Wysłany: 4 listopada 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie skupiam się na szyjce bo jest dziwna hehe po okresie nie zamyka się zupełnie,jedynie twardnieje,przy owulacji jest trochę miękka ale za to po owulacji jest twarda i zamknięta a przez resztę cyklu oprócz krwawienia jest średnio wysoko,średnio twarda i średnio otwarta może ciąże ją zmieniły....Kieruję się za to śluzem bo on idealnie dostosowuje się do poszczególnych faz.

  • julka_kulka Ekspertka
    Postów: 495 173

    Wysłany: 5 listopada 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia1987 wrote:
    Ja nie skupiam się na szyjce bo jest dziwna hehe po okresie nie zamyka się zupełnie,jedynie twardnieje,przy owulacji jest trochę miękka ale za to po owulacji jest twarda i zamknięta a przez resztę cyklu oprócz krwawienia jest średnio wysoko,średnio twarda i średnio otwarta może ciąże ją zmieniły....Kieruję się za to śluzem bo on idealnie dostosowuje się do poszczególnych faz.

    dla mnie obserwacje szyjki macicy to cały czas czarna magia.

    km5sgu9r4z5eztia.png

    Czekamy na Ciebie <3
  • Martamie Koleżanka
    Postów: 39 0

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy możliwe jest aby po owulcji śluz płodny utrzymywał się jeszcze 2 dni ?
    Wykazuje mniej cech płodności niż podczas szczytu, jest natomiast nadal rozciągliwy ale powoli zanika.

  • kwiatek5 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nasienia,upłynnia się więc nie jest za długo taki jak śluz płodny.

    Martamie szczyt śluzu to wtedy gdy jest go dużo,jeśli wiesz na 100% że owulacja była śluzu powinno być po niej znacznie mniej lub powinien zniknąć.

    Mój przykład:śluz wodnisty bardzo np przez 2 dni ,następny dzień skok temperatury i śluz zanika mi w tej dobie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego