X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Stosunek dzień przed śluzem płodnym?
Odpowiedz

Stosunek dzień przed śluzem płodnym?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to jest mój pierwszy wątek na tym forum, szukałam podobnego, który być może odpowie na moje pytanie, ale niestety nic nie znalazłam. Chciałabym się dowiedzieć jak to jest ze stosunkiem dzień przed śluzem płodnym. Czy plemniki mogą przetrwać? Pierwszy dzień mojej ostatniej miesiączki to 27.01, następną mam dostać 26.02. W dniu 09.02 doszło do stosunku, w tym czasie miałam bardzo mało śluzu płodnego o ile dobrze odróżniam śluz płodny od niepłodnego... (występowało uczucie wilgotności, a śluz rozciągał się na kilka milimetrów), szyjka macicy dosyć wysoko, miękka, wyczułam otwór), kłucie w jajniku. Dzisiaj - dzień po stosunku, śluzu dużo, rozciągliwy na 2cm, szyjka macicy również wysoko i miękka. Temperatura wciąż utrzymuje się raczej na niskim poziomie, jednak w tym cyklu nie chcę brać jej za wiarygodny czynnik ze względu na pracę zmianową i inne godziny mierzenia temperatury... Czy jest możliwość, że przy tych objawach doszło do zapłodnienia czy raczej nie ma takiej możliwości? Kiedy mogę się spodziewać owulacji, czy jest już ona za mną?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ