X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 5 tydz + 5dni brak zarodka
Odpowiedz

5 tydz + 5dni brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś byłam na pierwszej wizycie u ginekologa. Na usg widoczny pęcherzyk ciążowy lecz bez zarodka. Lekarz zlecił betę hcg. Powiedział żeby się nie martwić, lecz ja boję się, że zarodek już powinien być.
    Jestem w 5tyg i 5 dni według ostatniej miesiączki.

Agnieszka9120 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pewnie nie widac:-) Nie martw się, będzie dobrze :-)
    Pewnie ciąża młodsza.

gosiunia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Paragonik_93 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być jeszcze za wcześnie, żeby było coś widać!

Najlepiej zrobić betę hcg i później po dwóch dniach kolejny razu i znowu po dwóch dniach jeszcze raz. Jeśli będzie wzrastać to znaczy, że jest ok. W internecie są kalkulatory wzrostu bety.

Ale ogólnie to głowa do góry i nie trzeba martwić się na zapas:)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n1yzhj.jpg

To moje zdj z usg, jak patrze w internecie zdjęcia usg z 6 tygodnia dziewczyn to widzę podobne. Mam nadzieje,że wszystko ok

• Est Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno !!! Na takim etapie to w ogóle nie ma o czym mówić! Jeszcze za wcześnie ale za jakieś 2 tyg będzie juz piękna dzidzia z bijącym serduchem.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest bardzo wcześnie może nie być zarodka, nie martw się na zapas, poczekaj dwa tygodnie i idź sprawdzić.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś na becie wynik 46419 czy to dobrze ?

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że łatwo mówić ale nie nakręcaj się tylko mysl pozytywnie ja też tak miałam bo owulacja była pózno i moja ciąża wg usg jest o 1,5 tygodnia młodsza niż wynikałoby to z daty ostatniej miesiączki:)

Justi2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej, dziś byłam na pierwszej wizycie u ginekologa. Na usg widoczny pęcherzyk ciążowy lecz bez zarodka. Lekarz zlecił betę hcg. Powiedział żeby się nie martwić, lecz ja boję się, że zarodek już powinien być.
    Jestem w 5tyg i 5 dni według ostatniej miesiączki.

Ja też byłam wczoraj na pierwszej wizycie u gin. Widać tylko sam pęcherzyk a zawiązki płodu nie widać jeszcze. Ciąża jest bardzo młoda bo owulacja była 23dc. Ja Od miesiączki jestem w 7 tyg i 0dni w ciąży. Bhcg mam prawidłową:-) mam brac dhupaston 2x1 i nie dzwigać więcej niż 5kg.

• Arielka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej, byłam dziś na becie wynik 46419 czy to dobrze ?

a zrobiłaś drugi raz betę po 48h? sama wartość bety nic nie mówi, ważny jest przyrost.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    a zrobiłaś drugi raz betę po 48h? sama wartość bety nic nie mówi, ważny jest przyrost.

tak, drugi wynik to 72716. Mój lekarz mówił,że jak wzrośnie o min. 50% to znaczy,że wszystko dobrze.

• Adusia Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem w ciąży Według okresu to 9 tydzień, beta hcg mam na poziomie ponad 30 tys a zarodka dalej nie widać... Lekarze mówią, że trzeba czekać...
    Dzisiaj byłam u lekarza, lekarz niestety nic nie umie powiedzieć, byłam także u innego na konsultacji, który mówi, że wygląda na to, że wszystko jest w porządku... Ale bardzo się martwię... Czy któraś z Was miała kiedyś taką sytuację? Bo się pogubiłam, i nie wiem co mam o tym myśleć...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ