Ból podczas stosunków w ciąży
-
Hej, pisze w mało komfortowej sprawie. Nie wiem juz gdzie szukać informacji, mam dużo obaw. Od końca 1 trymestru występowały u mnie jakieś lekkie bóle a bardziej dyskomfort podczas stosunków, co zaczęło się nasilać. Gdy było wystarczająco boleśnie przestaliśmy z mężem współżyć. W międzyczasie oboje leczyliśmy infekcje, u mnie praktycznie objawów nie bylo, aczkolwiek leczenie za pierwszym razem nie pomogło, a później byłam lekceważona przez lekarza prowadzącego, dopóki z posiewu nie wyszly drożdże +++, dostałam kolejny raz pimafucin dopochwowo i po leczeniu, wydaje mi się skutecznym spróbowaliśmy znów, aczkolwiek ból dalej występuje(32tc) Aktualnie jestem w 33tc wiec minęło sporo czasu. Próbowaliśmy z zabezpieczeniem mimo tego, ze mąż tez jest wyleczony bo nie ma juz objawów. Poszłam prywatnie na konsultacje aby zobaczyć co powie na ten temat lekarz który jest naprawdę chwalony w mieście. Niestety usłyszałam, ze to może być taki urok ciąży. Jednak na początku tak nie było, zaczęło się w momencie, gdy przeczuwałam, ze mam infekcję intymną. Chciałabym jednak naprawdę wierzyć, ze ten ból, który mam to wina tylko ciąży I po niej wszystko wróci do normy. Ból ujawnia się w ten sposób, ze podczas próby stosunku w środku odczuwam piekący ból jakbym była cała spuchnięta, bardzo spuchnięta, a wszystko na około się ścierało przy każdym jednym ruchu. Próbowaliśmy też z żelami myśląc, ze może to problem z suchością. Niestety nie pomaga...
Czy Wy też spotkałyście się z takim objawem ciąży?
Nie ukrywam, że z mężem czasami mamy przez to gorsze momenty. Rozumie mnie, przykro mu, że tak się dzieje, aczkolwiek jest mu również ciężko dlatego czasami dochodzi do głupich i niepotrzebnych spięć...17.07. 2025 - ⏸️😍
21.07.2025 - beta 3012mlU/ml
22.07.2025 - widoczny pęcherzyk na usg 🫠
23.07.2025 - beta 5024mlU/ml -
Patilka wrote:Hej, pisze w mało komfortowej sprawie. Nie wiem juz gdzie szukać informacji, mam dużo obaw. Od końca 1 trymestru występowały u mnie jakieś lekkie bóle a bardziej dyskomfort podczas stosunków, co zaczęło się nasilać. Gdy było wystarczająco boleśnie przestaliśmy z mężem współżyć. W międzyczasie oboje leczyliśmy infekcje, u mnie praktycznie objawów nie bylo, aczkolwiek leczenie za pierwszym razem nie pomogło, a później byłam lekceważona przez lekarza prowadzącego, dopóki z posiewu nie wyszly drożdże +++, dostałam kolejny raz pimafucin dopochwowo i po leczeniu, wydaje mi się skutecznym spróbowaliśmy znów, aczkolwiek ból dalej występuje(32tc) Aktualnie jestem w 33tc wiec minęło sporo czasu. Próbowaliśmy z zabezpieczeniem mimo tego, ze mąż tez jest wyleczony bo nie ma juz objawów. Poszłam prywatnie na konsultacje aby zobaczyć co powie na ten temat lekarz który jest naprawdę chwalony w mieście. Niestety usłyszałam, ze to może być taki urok ciąży. Jednak na początku tak nie było, zaczęło się w momencie, gdy przeczuwałam, ze mam infekcję intymną. Chciałabym jednak naprawdę wierzyć, ze ten ból, który mam to wina tylko ciąży I po niej wszystko wróci do normy. Ból ujawnia się w ten sposób, ze podczas próby stosunku w środku odczuwam piekący ból jakbym była cała spuchnięta, bardzo spuchnięta, a wszystko na około się ścierało przy każdym jednym ruchu. Próbowaliśmy też z żelami myśląc, ze może to problem z suchością. Niestety nie pomaga...
Czy Wy też spotkałyście się z takim objawem ciąży?
Nie ukrywam, że z mężem czasami mamy przez to gorsze momenty. Rozumie mnie, przykro mu, że tak się dzieje, aczkolwiek jest mu również ciężko dlatego czasami dochodzi do głupich i niepotrzebnych spięć...
Ja tak miałam po porodzie i wtedy zalecono mi codzienne stosowanie mucovagin żel, ale niestety nie wiem czy można w ciąży
Ogólnie samo przeszło, ale byłam u fizjo i nie czuła napięć. Myślę, że byś mogła właśnie spróbować z urofizjoterapeutą, która pokaże też np. masaż krocza przed porodem.
-
Mieliśmy to samo. Pani ginekolog kazała odpuścić zbliżenia i tak już od prawie 8 miesięcy zobaczymy co będzie po porodzie👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️