X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ból zęba
Odpowiedz

Ból zęba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Dziewczyny jestem w 7 tc ciąży i zaczął mnie boleć ząb, cała szczęka mnie boli.
    Bardzo się boję umówiłam się do dentysty ale to dopiero za jakiś czas wizyta i nie wiem co robić czy zagraża to w jakiś sposób ciąży?
    planuję dziś zrobić crp czy nie mam stanu zapalnego?
    Czy mogę jeszcze coś zrobić?

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, łącze się ,,w bólu" dosłownie i w przenośni 😏 przerabiałam to w ciąży z córką, po porodzie usunęłam 3 ósemki, teraz została jedna no i właśnie - boli. Czekam z usunięciem do drugiego trymestru. Zęba już mam w stanie masakrycznym delikatnie mówiąc 🙈 zwlekałam zdecydowanie za długo, powinnam to zrobić o wiele wcześniej.

Który ząb Cię boli? Myślisz, że do usunięcia czy raczej leczenia? Bierzesz Acard albo heparynę?
    Mi doraźnie pomaga Apap a stan zapalny super zaleczył mi Tantum Verde w aerozolu - na ból też działa.

Do dentysty nie ,,za jakiś czas" tylko już. Zgodnie z ustawą, muszą znaleźć miejsce dla kobiety w ciąży za max. 7 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 21:20

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ