X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cholestaza ciążowa 2018/19
Odpowiedz

Cholestaza ciążowa 2018/19

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey . Chciałam się skonsultować co do wyników ALT i AST mam podwyższone Alt 74 a AST 43 Lekarze wykluczają cholestaze ale nie wiem co o tym myśleć . Strasznie się boje o dzieciątko bo to dopiero 17 tydzień wiec chyba za wczas na cholestaze w pierwszej ciąży z tego co czytałam. I wyniki z dnia na dzień potrafią kosmicznie wzrosnąć . A wizyta dopiero po sylwestrze . Ktoś może coś wie ? Pomocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz progesteron?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swędzi Cię skóra, bo to taki pierwszy objaw? zbadaj wszystkie próby wątrobowe czyli niedrogi pakiet za ok 25zł w Diagnostyce (ALT, AST, GGTP, bilirubine całkowita, fosfataza zasadowa). Da ci całkowity obraz.. wykluczyć nie można, choc zwykle pojawaia się trzecim trymstrze kiedy wątroba nie wytrzymuje burzy hormonów, ućisku i żle reaguje na tłuste rzeczy w diecie. Radzę przejść na diete wątrobową !!! bardzo lekkostrawną, kupic sobie zimnotłoczyny olej z ostropestu i przynajmniej raz dziennie pić łyżkę ok pólgodziny przed głównym posiłkiem. On świetnie chroni wątrobę, regeneruje ją bo zawiera sylimarynę. Możesz tez napary z ostropestu pić choć smaczne to one nie są..

da8300b52b.png
  • Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę progesteronu ani żadnych tego typu rzeczy . Robiłam wcZoraj całościowe badanie z prób wątrobowych i wszystko w normie oprócz alat i aspat .. nic mnie nie swędzi wogole . Chyba ze pomyśle tylko o tym to wszystko mnie swędzi. Właśnie zakupiłam olej i będę starać się samodzielnie to obniżyć przynajmniej do nowego roku bo jak nie pomoże to tylko szpital . A to bardzo groźne jest dla dziecka ?

• Ania11 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na internecie wypisują ze to śmiertelne jest i aż się boje czytać ...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania11 wrote:
    Nie biorę progesteronu ani żadnych tego typu rzeczy . Robiłam wcZoraj całościowe badanie z prób wątrobowych i wszystko w normie oprócz alat i aspat .. nic mnie nie swędzi wogole . Chyba ze pomyśle tylko o tym to wszystko mnie swędzi. Właśnie zakupiłam olej i będę starać się samodzielnie to obniżyć przynajmniej do nowego roku bo jak nie pomoże to tylko szpital . A to bardzo groźne jest dla dziecka ?

Jeśli tylko aspat/alat jest podwyższony to nie jest tak źle. Dbaj o zdrową dietę i zobaczysz, czy spadną wyniki. Ja miałam cholestazę po 35tc w pierwszej ciąży i miałam hardcore z objawami. Musiałam na silnych lekach wylądować + dieta. Jest groźne, ale objawy miałabyś, to nie jest bezobjawowe. Trzymam kciuki żebyś tego ustrojstwa nie dostała i powodzenia w obniżaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 19:12

Ania11 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ