Ciśnienie w ciąży
-
Witam Was dziewczyny:) Czy mierzycie ciśnienie w ciąży?? Jeśli tak to jakie macie?? Mnie na ostatniej wizycie bardzo skoczyło i lekarka kazała mi mierzyć. W domu nie mam takich wysokich wartości, ale zawsze jest 120 pare na 70 parę. Dopiero kończę pierwszy trymest. Boję się,że później się mi podniesie więcej skoro już mi skacze. Czy któraś z Was tak miała?? Jak sobie z tym radziłyście??
-
nick nieaktualnyJa mialam niskie caly czas w drugim trymestrze ciut podskoczylo ,o sprawdzam sobie kontroluje ,ostatnio mialam wysokie i nie moglam oddechu zlapac w nocy jutro bede miec holter na 24 i echo serca robione bo z kąs te cisnienie się bierze wysokie .pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:46
-
Ja mam syndrom białego fartucha i mega wysokie u lekarza czy w zabiegowym Więc przed wizytą mierzę sobie sama w domu i podaję lekarzowi. Chociaż na początku była panika i chcieli mnie wysłać na oddział...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja miałam całą ciąże dobre ciśnienie właśnie w okolicach 120/80. W 3 trymestyrze a dokładnie 36 tygodniu nagle jednego dnia bolała mnie głowa.Dla ciekawości zmierzyłam cisnienie i było 150/100 i nie chciało spadać po odpoczynku nic a nic. Więc pojechałam na IP bo to bardzo niebezpieczne ... dalej nie spadało ,dostałam leki masakra nie chciało spaść po godzinie dopiero po 2h spadło i pielęgniarka westchnęła , dobrze ze spadło ,bo nie będzie porodu...
Miałam białko w moczu więc może to były początki gestozy nie wiem.Ale po dwóch dniach wyszłam ze szpitala i leki brałam do rozwiązania.Po urodzeniu ciśnienie ustabilizowało się od razu. -
Rodziłam naturalnie.Tak brałam Dopegyt.W szpitalu jak przyjechałam już na porodówke od razu dali mi lek mimo,że miałam dobre ciśnienie i było wszystko okej
-
Nie wiem jak zadecydują u Ciebie w Twoim przypadku lekarze ale mysl poztywnie na pewno będziesz mogła rodzić naturalnie
Tak mogłam karmić naturalnie przy tym leku. W szpitalu jeszcze mi podawali lek ,zmniejszyli tylko dawke. Na drugi dzień po południu odstawiliśmy lek ,bo już miałam za niskie ciśnienie hehe 100/60 także odstawiliśmy i wszystko było w normie do dziś -
Dziękuje Szczęśliwego rozwiązania
-