X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Co głupiego/ śmiesznego przydarzyło się nam w ciąży?
Odpowiedz

Co głupiego/ śmiesznego przydarzyło się nam w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, już w pierwszej ciąży zauważyłam u siebie rozkojarzenie. Czasem brakowało mi słowa, czasem w rozmowie gubiłam wątek i "zawieszałam się" na chwilę. Raz na rondzie pojechałam pod prąd!!!
    Teraz znów czuję się trochę "zakręcona". Ostatnio pojechałam na czerwonym na wprost, tylko dlatego, że auto przede mną skręciło w prawo (miało zieloną strzałkę).
    Czy tylko ja tak mam?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzw. mozg ciazowy. Co gorsza niektorym nie przechodzi nawet po urodzeniu dziecka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz na korepetycjach zapomniałam tabliczki mnożenia;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przeszło jak wróciłam do pracy, czyli po ok. pół roku.

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze waryo bylo by zaopiekowac sie tym wątkiem ? :-) Nie chcialabym powielać wątku skoro mozna ten odświeżyć :-) a na pewno kazda z nas miewa objawy "zanikania szarych komórek pod wplywem hormonów"
    Smieszne czy wstydliwe sytuacje
    Fajnie poczytac o smiesznych wpadkach (czasem smieszne staja sie z uplywem czasu) ;-)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio szukałam kluczy przez 2-3 tygodnie przeszukałam wszystko torebkę też i nie wiem jakim cudem były właśnie w torebce tam gdzie na pewno patrzałam, a jeszcze wcześniej zgubiłam kartę kredytową.

Malutka92 lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mojemu wlasnie opowiadalam o tym jak to wlasnie nam kobietom w ciazy hormony usuwaja szare komórki to z wielkim przejeciem pytal czy one sie odbudowuja i czy po porodze dziury w mozgu znikają hehe. Pytal konkretnie o co chodzi wlasnie z tym naszym "gąbczeniem" mózgu to zaczelam mu opowiadac o mojej sytuacji z siostra jak ja meczylam zeby mi powiedziala o czyms o czym zaczela mowic i nie skonczyla,bo ciagle jej tel dzwonil. I jak mi w koncu powiedziala o co chodzi to ja po 10-15 minutach zapytalam ja ponownie czy dokonczy to co mowila i jak sie okazalo juz mi powiedziala i gdzies mi to umknelo. I co najlepsze jak skonczylam mu opowiadac to mi powiedzial "Faktycznie cos w tym jest juz drugi raz mi opowiadasz o tej sytuacji"

Anoolka lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 6 lat temu (1 ciąża) po porodzie corki SN lezac juz na sali poporodowej,glodna bylam strasznie,i czekalam na cokolwiek do jedzenia i picia (polozna obiecala posiłek). Córeczka slodko spala,a ja na korytarzu slyszalam jak ktos jakby jechal z jedzeniem i tak czekalam,nagle poczulam piekny zapach,zalecialo karmelem, i tak myslalam czy dadza jakies kakao czy cos,a dali herbate,a zapach dalej byl. I zaczelam sie gleboko zastanawiac co to moze byc,w końcu udalo sie zlokalizowac tajemniczy zapach :-P mala zrobila kupke :-P smialam sie sama do siebie :-P

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wierze w to,ze mialyscie jakies takie sytuacje :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz wyszłam na spacer w spodniach założonych tył naprzód, byłam wtedy w 9tc, spodnie ciągle mi opadały z brzucha, wkurzona pod nosem mówiłam ,,co jest w jednej dobie brzuch by tak urósł że w pasie się nie mieści?'' a dzień wcześniej wszystko było w porządku :) musiałam wrócić i dopiero w domu dotarło do mnie że źle założyłam (spodnie były dresowe w jednolity materiał :) )

druga sytuacja, w szpitalu dzień przed porodem, podczas zakładania balonika centralnie w twarz lekarza puściłam niekontrolowanego bąka (która to miała wie jakie to uczucie)

Malutka92, Dreska lubią tę wiadomość

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie do końca w temacie, ale odświeżę go troszkę.
    Mnie ostatnio syn spytał czy mam już mleko w piersiach (ma malutką kuzynkę i widzi jak pije mleko z maminej cycki). A ja mu odpowiadam, że nie dopiero po porodzie. A on pyta - a co to jest ta poroda?

MonikaDM lubi tę wiadomość

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budyniu mózgowego nigdy mało :-)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalafior ciążowy :D Miałam mnóstwo takich sytuacji, ale teraz żadnej nie pamiętam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miniony weekend byliśmy z córka (6,5l) w Zoo :-) ja mam to szczęście do zwierząt,wiekszosc spała w najlepsze :-P
    Przechodziliśmy kolo ogromnego boksu ze sporych wymiarów zwierzątkami,jak zauwazylam na trawie blisko ogrodzenia śpiące duże "coś" stwierdzilam glosno mówiąc,ze to jest "królik gigant,jakis taki zmutowany" moje głośne komentarze nie mialy końca. W pewnym momencie jedno zwierzątko wstało i co!? Okazał sie byc KANGUREM. ALE bylo mi glupio mialam nadzieje,ze nikt oprocz mojej rodziny nie slyszal moich mądrości :-P

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ