X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cos na ciezkie chwile...
Odpowiedz

Cos na ciezkie chwile...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anette Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wpadla mi ostatnio ciekawa ksiazka w rece. Czytam ja wlasnie i sama smieje sie chwilami z siebie ;-)
    Ksiazka napisana z humorem, przez kobiete- mamuske.
    Poprawia naprawde humor w ciezkich momentach. Rady nie od parady, od poczatku ciazy az do dzieciaczka po tej stronie brzuszka.
    "Seksowna mamuska- czyli jak przejsc przez macierzynstwona wysokich obcasach"- Betty Londergan

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie pomyślałam dziś o czymś właśnie nie na ciężkie chwile, a dokładnie.. o kopniakach jakie fundują nam nasze maluszki ;) nie wiem jak Wy, ale dla mnie to coś super, zawsze czuję się tak fajnie, jak poczuję jak tam Jasiu w środku buszuje. Wprawdzie nieraz dostanie mi się w pęcherz albo w żebra, ale i tak cieszę się, że się rusza i że u niego wszystko ok.

Taka refleksja mnie dopadła :D

Anette, muszę poszukać tej książki, jak mi się uda to kupię ;)

Anette, martek lubią tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f a bedzie z tymi kopniakami jeszcze " lepiej" ;-) Fajne jest to ze jak maluszki sie ruszaja to my jestesmy spokojniejsze. Daja przeciez znak zycia :-))))) Niesamowite uczucie !!!

Ja dalam za nia chyba 25 zl w Polsce. Naprawde polecam, szczegolnie poprawia humor jak dopadaja nas ciazowe dolegliwosci. Autorka obraca je w zart i daje naprawde dobre rady. Przygotowuje tez fajnie na porod ( radzi czego lepiej nie wiedziec ;-) ) i na pozniejsze klopoty z malenstwem. Naprawde fajna.

• monia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam 50 twarzy Greya 3 tom :P Taki erotyk......
    A kopniaki to wielki powód do radości bynajmniej dla mnie dodatkowo pupa wystawiana czy nóżka super sprawa i trwa tylko 9 m-e :)

Anette lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, a ja czytam W oczekiwaniu na dziecko, a pomiędzy tym.. Władcę Pierścieni ;)

• Anette Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na dziecko polknelam juz przy 5 miesiacu :-) ale czasami dla przypomnienia zagladam jeszcze.

Monia....dla mnie erotyki odpadaja. Mam wielki szlaban na sex a taka ksiazka moze wywolac "katastrofe" ;-)

m_f, mychowe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię sobie tak o każdym miesiącu z osobna poczytać ;)

Anette lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, ta książka, o której piszesz jest nowa? Bo sprawdzałam teraz na stronce naszej biblioteki i jeszcze jej tam nie ma.

Monia i jak te 50 twarzy Greya? Różne opinie słyszałam, a też mnie korci, żeby się za to wziąć.

Ja teraz czytam po raz enty "Alchemika" i oprócz tego 2 książki o ciąży;)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grey powiem tak jest to trochę ekscentryczna książka przedstawiająca wyuzdany sex ale obok toczy się inny wątek na którym ja się bardziej skupiłam a cóż ten sex kusi wiec Anette daruj sobie jak nie możesz bo wzmaga apetyt :P

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• Anette Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga ksiazka raczej nowa nie jest, widze na niej: wydane przez Helios 2008, mozna tez ja dostac na : sensus.pl
    Wczoraj dotarlam do momentu jak autorka opisywala swoj porod. Z jednej strony wywoluje gesia skore, a z drugiej smialam sie w glos ze sposobu opisu...,

Monia....polecana przez Ciebie lekture zostawie sobie na czas, gdy dostane juz zielone swiatlo po porodzie, no i gdy mi maly pozwoli na skierowanie odrobiny uwagi na cos innego niz on ;-)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, w takim razie skuszę się na tą książkę. Czytałam kiedyś też niezły erotyk "Czarodziejki" - jeżeli ktoś jest delikatny i pruderyjny to odradzam:)

Anette, czyli ta ksiażka aż taka nowa nie jest, to nie wiem, czemu jej nie mogę znaleźć w bibliotece u nas (a zbiory tam są naprawdę pokaźne) - podasz mi autora??

• Anette Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga- Betty Londergan "Seksowna mamuska"

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż nie przepadam za czytaniem książek ;) ta seksowna mamuśka mnie zaciekawiła:) poszukam jej dziś w biblotece:)
    a tak sobie pomyslałam oglądałam kiedys jeszcze jak w ciąży nie byłam porody na youtube :P wy też oglądałyście;)?

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam szczerze nie czytałam żadnych i nie czytam do dziś książek kiedyś jedynie czytałam gazety .

Przyznam się że ja nie oglądałam porodów na yutube według mnie na prawdę niektórzy powinni zastanowić się co wstawiają wiadomo , że dla nas samych poród to jest ogromne przeżycie itp , ale różne mogą być reakcje moja koleżanka jak nie była w ciąży i taki film obejrzała to aż zwymiotowała .

• Anette Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie ogladam porodow. Widzialam jeden na zywo- bylam przy porodzie przyjaciolki. Po tym wpoilam sobie w glowe, ze bede miala cc. No i w sumie wykrakalam...

• monia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba skuszę się na tą Czarodziejkę :P
    Porodów nie ogladam ostatnio jeden obejrzałam to 2 tyg śnił mi się..... :/

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anette, ale po autorze też nie znalazłam - pozostaje jak coś to kupić:)

Ja porody oglądam i w necie i na TLC program "Porodówka". I chociaż niektóe sceny naprawde nie są fajne, niektóre porody straszliwie długie i ciężkie, niektóre z komplikacjami - to zawsze jak mama dostaje dziecko w ramiona, to na jej twarzy widać coś wyjątkowego....nieopisane szczęście. Więc tłumaczę sobie to wszystko tak, że cokolwiek będzie się działo, to w końcu ból minie, krew pospzątają, a ja będe tuliła moje kochane maleństwo.

• martek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja będąc na zwolnieniu nadrabiam czytelnicze zaległości i dziś skończyłam czytać "Podpalaczkę" Kinga- lubię tego autora. A dodatkową atrakcją popołudnia było to, że chyba dziś pierwszy raz wyłapałam motylki w brzuchu, które najprawdopodobniej oznaczają że poczułam ruchy maleństwa:) A do takiej dalszej lektury polecam Wam "Język niemowląt"- czytałam to jeszcze na studiach w ramach zajęć z rozwoju mowy i byłam nią zachwycona. Mam zamiar przeczytać ją ponownie:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ