X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Długie starania 👶🏼
Odpowiedz

Długie starania 👶🏼

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bebilajna12 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,

piszę tutaj, bo już naprawdę nie wiem, gdzie szukać odpowiedzi i wsparcia… Staramy się z partnerem o dziecko od prawie 3 lat. W tym czasie przeszliśmy przez 2 inseminacje – niestety obie zakończyły się niepowodzeniem.

Najbardziej frustrujące jest to, że teoretycznie wszystko wygląda dobrze. Mam regularne, „książkowe” miesiączki, owulacje są potwierdzone, wyniki badań wychodzą prawidłowe… a mimo to ciąży wciąż brak. Czujemy się, jakbyśmy błądzili we mgle, bez konkretnej przyczyny i bez punktu zaczepienia.

Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Może macie jakieś doświadczenia, wskazówki albo coś, co pomogło Wam ruszyć dalej? Każda historia czy rada będzie dla mnie bardzo cenna.

Dziękuję, że jesteście 🤍

• Acmvj Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem tkwił w endometrium- bez histeroskopii by się nie udało. Drugim istotnym problemem był wysoki MAR u męża- tutaj kluczowe było ICSI, które w pewniej sposób eliminuje ten problem.
    Poza tym reszta badań książkowa, tak samo jak styl życia i dieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 16:04

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Bebilajna12 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chodzę do lekarza, zawsze mówi, że endometrium jest bardzo ładne, więc problemu nie ma po tej stronie. Nie zalecał mi robienia histeroskopii, tylko na samym początku skierował na badanie drożności jajowodów, żeby sprawdzić, czy droga do zapłodnienia jest wolna.

Mimo to ciąży wciąż nie ma, a wszystkie wyniki i cykle wyglądają prawidłowo… Czuję się trochę zagubiona i szukam wsparcia albo doświadczeń osób w podobnej sytuacji.

• Acmvj Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilajna12 wrote:
    jak chodzę do lekarza, zawsze mówi, że endometrium jest bardzo ładne, więc problemu nie ma po tej stronie. Nie zalecał mi robienia histeroskopii, tylko na samym początku skierował na badanie drożności jajowodów, żeby sprawdzić, czy droga do zapłodnienia jest wolna.

Mimo to ciąży wciąż nie ma, a wszystkie wyniki i cykle wyglądają prawidłowo… Czuję się trochę zagubiona i szukam wsparcia albo doświadczeń osób w podobnej sytuacji.

U mnie na USG też zawsze endometrium było piękne. Histeroskopia pokazała zupełnie coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 16:11

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak było. Wyniki wzorowe, a ciąży brak. Mój lekarz zaproponował in vitro jak tylko wszedł program finansowania. Powiedział, że bez sensu robić kosztowne i obciążające badania, których wyniki i tak najczęściej prowadzą do ivf. Skoro celem jest ciąża to zróbmy coś, co daje największe szanse powodzenia, a nie tylko uszczupla portfel. Ivf omija wiele problemów i dopiero jeśli to nie wyjdzie, wtedy pomyślimy dlaczego i co dalej.
    Udało się za pierwszym razem, mam synka i jeszcze dwa zarodki na mnie czekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 18:08

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilajna12 wrote:

A mąż się badał?

04/24 ♥️
    01/26 💔
    03/26 💔
    04/26 ⏳🤞

2dpt prog 19,6
    6dpt ⏳

estrofem, besins, cyclogest, prolutex, neoparin

Został ❄️

Nadzieja to jedyny kwiat, który potrafi zakwitnąć w każdą pogodę
  • Bebilajna12 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się badał – ruchliwość plemników wynosi 26%, a ich liczba to 22 mln/ml. Lekarz powiedział, że zarówno ta liczba, jak i ruchliwość są w porządku. Dodatkowo wszystkie wyniki ma dobre.

• Bambik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty jakie badania robiłaś?

04/24 ♥️
    01/26 💔
    03/26 💔
    04/26 ⏳🤞

2dpt prog 19,6
    6dpt ⏳

estrofem, besins, cyclogest, prolutex, neoparin

Został ❄️

Nadzieja to jedyny kwiat, który potrafi zakwitnąć w każdą pogodę
  • Bebilajna12 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wykonywanych bardzo dużo badań — łącznie około 50, w tym m.in. badania poziomu prolaktyny oraz wiele innych. Przeszłam również badanie drożności jajowodów, którego wynik był prawidłowy. Nigdy nie miałam problemów z owulacją ani miesiączkowaniem — wszystko przebiega regularnie, jak w zegarku. Moje cykle są bardzo dokładne i powtarzalne co do dnia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ