Duphaston
-
W sumie nie miałam żadnych plamień, jedynie co to bolał mnie brzuch, i lekarz wykrył torbiel ale nie powiedział mi po co dokładnie mam brać duphaston. Teraz wizytę mam 21 lipca ale to u innego, i przed wizytą pare dni wcześniej skończę brać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi kazała brać 3x1 dufhaston, bez badań, bez wywiadu, tak na wszelki wypadek, więc się zastanowiłam, brałam po 2x1 i zmieniłam lekarke czym prędzej, ta nowa gin. nie widzi powodu, bym brała, ale mam brać do końca I trymestru aż się łożysko wykształci, bo jak się zaczęło, to trzeba spokojnie dociągnąć do II trymestru i delikatnie odstawiać, absolutnie nie miałam plamień, to moja pierwsza ciąża, zaawansowana wiekiem jestem, ale to trzeba zrobić konkretne badania, bo wiek to tylko jeden z wielu elementów zdrowia. Wiele starszych pań ostrzegało mnie przed braniem czegokolwiek i sprawdzaniem lekarza, one pamiętają kupę leków, które po latach okazało się, źle wpłynęły na rozwój płodu, ale o dufhastonie nic złego nie wyczytałam.
-
nick nieaktualny
-
czekolada wrote:Moje drogie Panie, w czasie ciąży do ktorego tygodnia zalecane jest zażywanie duphaston??
W którym tygodniu można odstawić??
Hey ja bralam Luteine dowcipnie od 7tc az do 35tc więc odstawić ci powinien sam gin ,a nie Ty sama....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 21:17
-