WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne EVOLET- czy można?
Odpowiedz

EVOLET- czy można?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 9 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem w 7 miesiącu ciąży, oczywiście nie obeszło się bez rozstępów.. W necie znalazłam dużo pozytywnych opinii na temat kremu na blizny i rozstępy EVOLET.
    Czy któraś z Was wie może czy można go używać w ciąży? Albo czy w składzie jest jakich zakazany składnik?

EVOLET
    Krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży.
    Olejek różany (Rosa Mosqueta Oil) zawiera wysokie stężenie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT (39 % kwasu linolowego i 41 % linolenowego), które są odpowiedzialne za mechanizmy naprawcze skóry (rozstępy, blizny, oparzenia, owrzodzenia).

Skład kremu:

Aqua, Stearic Acid, Citric Acid, Mother of Pearl Powder, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Sorbitol, Mineral Oil, Ceteareth 25, Ceteareth-6 (and) Stearyl Alcohol, Methylparaben, Propylparaben, Triethanolamine, Sodium Borate, Rosa Canina Fruit Oil, BHT, Parfum.

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smaruj.nic Ci nie bedzie.po skladzie oprocz olejku rozanego to taki podobny zestaw ma linomag krem na pupe niemowlat.jednakze lepszy jest bio oli pomieszany dla oszczednosci z oliwka dziecieca.ja mialam null rozstepow smarujac od 4 mca brzuch uda posladki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam w ciąży to pytalam o evolet chemiczki i powiedziała że Zawiera pochodna formaldehydu w składzie więc nie używałam go dopiero po karmieniu piersią i jest rewelacyjny

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 16 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) w poniedziałek ide do lekarza to jeszcze podpytam ;)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ