X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne EVOLET- czy można?
Odpowiedz

EVOLET- czy można?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 9 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem w 7 miesiącu ciąży, oczywiście nie obeszło się bez rozstępów.. W necie znalazłam dużo pozytywnych opinii na temat kremu na blizny i rozstępy EVOLET.
    Czy któraś z Was wie może czy można go używać w ciąży? Albo czy w składzie jest jakich zakazany składnik?

EVOLET
    Krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży.
    Olejek różany (Rosa Mosqueta Oil) zawiera wysokie stężenie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT (39 % kwasu linolowego i 41 % linolenowego), które są odpowiedzialne za mechanizmy naprawcze skóry (rozstępy, blizny, oparzenia, owrzodzenia).

Skład kremu:

Aqua, Stearic Acid, Citric Acid, Mother of Pearl Powder, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Sorbitol, Mineral Oil, Ceteareth 25, Ceteareth-6 (and) Stearyl Alcohol, Methylparaben, Propylparaben, Triethanolamine, Sodium Borate, Rosa Canina Fruit Oil, BHT, Parfum.

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smaruj.nic Ci nie bedzie.po skladzie oprocz olejku rozanego to taki podobny zestaw ma linomag krem na pupe niemowlat.jednakze lepszy jest bio oli pomieszany dla oszczednosci z oliwka dziecieca.ja mialam null rozstepow smarujac od 4 mca brzuch uda posladki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam w ciąży to pytalam o evolet chemiczki i powiedziała że Zawiera pochodna formaldehydu w składzie więc nie używałam go dopiero po karmieniu piersią i jest rewelacyjny

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 16 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) w poniedziałek ide do lekarza to jeszcze podpytam ;)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ